Website laten maken in Noordenveld

Webdesign is een brede term dat vele verschillende vaardigheden en disciplines bevat van het maken en onderhouden van websites. Omdat het hebben van een website steeds belangrijker werd, werden er sinds 1999 vele webdesign bedrijven gestart. De categorieën die onder webdesign vallen zijn onder andere; interface, grafische design, programmeren, ontwerp en perfectioneren van de gebruikservaring op de website en soms zoekmachine optimalisatie.

Vaak zullen meerdere individuen met verschillende vaardigheden samenwerken in een team. Deze zullen elk de website helpen in een bepaalde fase. Als er normaal gesproken wordt over webdesign, wordt het designen van de website mee bedoeld.Dus het design van het website. Van de webdesigners wordt er verwacht dat ze bekwaam zijn van de bruikbaarheid en de rol als het gaat om het perfectioneren van de gebruikerservaring.

In dit artikel worden de volgende onderwerpen besproken:

 • Hoe is webdesign ontstaan?
 • Wat voor uitdagingen zijn er bij webdesign?
 • Hoe ontwerp je een website?
 • Hoe optimaliseer je de website bezoeker ervaring?
 • Hoe krijg je een snelle website?
 • Wat zijn de webdesign kosten in Noordenveld

  Hoe is webdesign ontstaan?

  Het begrip webdesign is begonnen in 1989-1990, toen Meneer Berners voorstelde om in de wereld een hypertekstproject te maken. Dit project is uiteindelijk de www (World Wide Web) geworden, ook wel bekend als het internet.Door het internet kon eindelijk tekst worden gezien via een internet browser zoals internet explorer.Maar de internet explorer of de tegenwoordige zeer populaire Google Chrome bestond toendertijd nog niet. Een van de eerste browsers die werden gebruikt bij het internet was de Mosaic. Deze browser kon met name alleen tekst vertonen, maar dit was al enorm revolutionair voor die tijd.

  HTML is een code die vaak wordt gebruikt bij het creëren van websites. Deze HTML code is ontworpen door A. Mosaic in 1994. Tussen 1995 en 1999 kwamen de gevechten tussen bedrijven om de standaard browser te worden. Uiteindelijk had toen Internet explorer hiermee gewonnen. Dit was toen 10 jaar lang de standaard als het gaat om het gebruik maken van een internetbrowser.

  Het begrip webdesign kwam door de verschillende jaren steeds meer gebruikelijker. Dit kwam omdat het jaarlijks steeds meer mogelijk was als het gaat om het websites creëren maar ook als het gaat om het verbeteren van de design en gebruikerservaring van de websites. Dit is door de jaren heen steeds een grotere markt geworden waardoor steeds meer webdesign bedrijven werden begonnen in zowel Nederland als in grotere economieën als Duitsland.

  Wat voor uitdagingen zijn er bij webdesign?

  De keuze van een webdesign bedrijf moet je doen op verschillende aspecten. Dit komt omdat het definitieve resultaat van de website enorm kan verschillen met uiteindelijk resultaat per webdesign bedrijf. Dit komt omdat alleen al kleine dingen op je website kunnen ervoor zorgen voor een grote stijging of daling van het conversie percentage (percentage van aankopen).

  De gebruikerservaring, maar ook de snelheid van de website is enorm belangrijk als het gaat om zowel wat zoekengine Google er van vindt als wat de gebruiker er uiteindelijk van vindt. Uit grote onderzoeken komt dat wanneer een website al 1 seconde trager is het de verkoop kan tegenzitten met procenten.

  Hoe ontwerp je een website?

  Het ontwerp van de website is enorm belangrijk. Voor elke niche is er een verschillende markteigen ontwerp dat vaak voorkomt. De functies die de website heeft verschillen ook enorm per niche. Het is enorm belangrijk om aandacht te geven aan je doelgroep. Verschillende doelgroepen hebben verschillende voorkeuren als het gaat om het design van de website. Ook kan een Business to Business website enorm verschillend zijn tegenover een Business to Consumer website. Er kan bijvoorbeeld bewust worden gekozen om te zorgen de estetiek van het ontwerp niet botst met de mate van nauwkeurigheid van de inhoud of met de webnavigatie.

  Door middel van het gebruik maken van Google analytics kan ervoor worden gezorgd dat je meer inzicht krijgt in het gedrag van je bezoekers. Website ontwerpers kunnen bij duidelijk vooraf aangegeven wensen alles meenemen zodat jij als bedrijf of particulier de beste website krijgt voor jou markt. Het is hiervoor bijvoorbeeld slim om duidelijke voorbeelden aan te leveren van websites die jij mooi vindt om iets soortgelijks voor te krijgen.

  Hoe optimaliseer je de website bezoeker ervaring?

  Let met name op de gebruikerservaring bij het designen van je website. De gebruikerservaring kan het verschil brengen tussen een winstgevende website en een minder winstgevende website. Het design geeft een beeld aan de gebruiker die ervoor kan zorgen dat een bezoeker een sterkere relatie krijgt met je bedrijf. Een goed voorbeeld is bol com, bol com heeft een uniek ontwerp met een geperfectioneerde gebruikservaring waardoor vele bezoekers terugkomen en al bij een blauwe kleur al denken aan bol com.

  Bij het laten ontwerpen van je website moet je met name letten op dat de website responsief is. Hiermee wordt bedoeld dat de website zowel op de computer, tablet en telefoon gemakkelijk te gebruiken is. De gebruikerservaring wordt hierdoor geoptimaliseerd. Tegenwoordig zie je dat alle grotere bedrijven hun eerst niet responsieve website verbeteren voor een website die wel responsief is. Ook is het belangrijk dat de inhoud op de website past op het scherm. Tegenwoordig worden de resoluties van schermen steeds groter waardoor de website nog meer vereist is om een responsief design te hebben.

  Hoe krijg je een snelle website?

  Het is belangrijk dat de website van je een hoge snelheid heeft. Dit is vanwege enkele redenen. Een van de belangrijkste redenen is dat de website gebruiker eerder bij een trage website ervoor zal kiezen om van de website af te gaan en te gaan naar een andere website. Hierdoor heb je dus met een trage website een hogere kans om een potentiële koper te missen. Een andere belangrijke reden is Google. Google hecht veel waarde aan dat de website snel is. Dit weet Google omdat gebruikers het niet prettig vinden als een website traag is. Hierdoor voert Google enkele tests uit op je website zodat Google kan zien dat het een snelle website of een website met een lage snelheid is.