Payroll gezocht in Harlingen?

Stel je voor: je bent een echte ondernemer en je bent heel goed in wat je doet, het gaat zelfs zo goed dat je meerdere werknemers moet aannemen, omdat er te veel werk is voor jou alleen. Dan neem je een aantal werknemers aan, maar je merkt al snel dat hier niet echt je talent ligt, je vindt het lastig om dit allemaal bij te houden en de salarisadministratie, de jaarcontracten en alles wat erbij komt kijken wordt al snel te veel voor je. Daar is een oplossing: payroll.

Een payrollbedrijf neemt deze taken uit handen. Hiermee vallen eigenlijk de werknemers van jouw bedrijf in de handen van een payroll bedrijf (op een positieve manier). Het payroll bedrijf werkt in dienst van jou en zorgt ervoor dat alles netjes wordt afgehandeld voor je werknemer, zodat jij hier geen omkijken meer naar hebt. Het gaat dan om, zoals hierboven al beschreven, verschillende taken zoals salarisadministratie, arbeidscontracten en verloning. Het payroll bedrijf zorgt ervoor dat alles goed in de administratie belandt zonder fouten.

In dit artikel worden de volgende onderwerpen besproken:

 • Wat is een payroll?
 • Wat kost een payroll bedrijf?
 • Waarom een payroll bedrijf?
 • Wat zijn de voordelen van een payroll bedrijf?
 • Waar moet je op letten bij het huren van een payroll bedrijf?


  Wat is een payroll?

  Maar het payroll bedrijf zorgt er ook voor dat de werknemer iedere maand netjes zijn of haar geld krijgt uitgekeerd en dat alle arbeidscontracten goed zijn ondertekend en dat ook in deze contracten alles klopt. Het scheelt gewoon een hoop ballast voor jou als ondernemer, zodat jij je kunt focussen op het ondernemen en het laten groeien van je bedrijf (en je bent zo niet onnodig veel tijd kwijt aan contracten en administratie). Dit zijn de voordelen van het inschakelen van een payroll bedrijf, maar er zijn natuurlijk ook nadelen hiervan.

  Het niet inschakelen van een payroll bedrijf zou vooral een goede reden zijn als je kosten wilt besparen. Maar je kunt je afvragen hoeveel kosten je bespaart als je alles zelf gaat doen, omdat dit veel rompslomp en tijd kost, zeker als je een groter bedrijf hebt met meerdere werknemers. Het voordeel is wel dat je alles binnen je eigen bedrijf houdt. In dit artikel vertellen we je graag nog meer over de voor – en nadelen van het inschakelen van een payroll bedrijf en op deze website vertellen we je ook over andere onderwerpen, zoals uitvaarten, mediators en advocaten. We proberen je een zo goed mogelijk en uitgebreid beeld te geven, zodat je voor je eigen bedrijf of in bepaalde situaties goede beslissingen kunt nemen.

  Wat kost een payroll bedrijf?

  Hoeveel een payroll bedrijf kost, is zeer afhankelijk van een aantal factoren. Laten we allereerst beginnen bij de kosten die je in ieder geval moet maken als werkgever en dat is het netto uurloon, het bedrag dat je werknemer per uur overhoudt op zijn bankrekening. Het bruto uurloon is hoger, maar hierin zitten alle kosten die voor rekening zijn van de werkgever (jij in dit geval). Zoals pensioen, vakantieregeling en een eindejaarsuitkering (vaak van acht procent). Al deze kosten zijn vooralsnog voor de werkgever en niet voor het payroll bedrijf.

  Het payroll bedrijf betaalt dit uit aan je werknemer, maar wil hier bovenop ook zelf iets verdienen. Hoeveel dit is, is afhankelijk van het payroll bedrijf, omdat ieder payroll bedrijf hier eigen rekensommen op nahoudt. Daarom is het goed om een aantal payroll bedrijven te benaderen en aan hen te vragen hoeveel zij berekenen boven op het bruto uurloon van je werknemer. Als je dit doet, kom je er al snel achter wat de kosten zijn van een payroll bedrijf.

  Waarom een payroll bedrijf?

  Het inschakelen van een payroll bedrijf kan ervoor zorgen dat je je tijd aan andere belangrijke zaken binnen je bedrijf kunt besteden. En dat is misschien ook direct de belangrijkste reden om een payroll bedrijf in te schakelen. Als jij een ambitieuze ondernemer bent en je wilt alle tijd die je hebt goed benutten, want je hebt misschien ook nog wel een gezin en een huwelijk en moet hierin dus al je tijd goed verdelen, dan kun je een payroll bedrijf inhuren. Dat is een goed antwoord op de vraag waarom je een payroll bedrijf zou moeten gaan inschakelen.

  Het zorgt er dus voor dat je al je ambities kunt gaan verwezenlijken en dat je werknemers ook met een gerust hart iedere maand uitgekeerd krijgen en geen problemen hebben met contracten en verloningen. Anders heb jij nog meer verantwoordelijkheid en word je de hele tijd voor dit soort zaken gecontacteerd, waardoor je je niet kunt focussen op het verbeteren en vergroten van je visie en bedrijf. Hopelijk is het nu duidelijk waarom je een payroll bedrijf kunt gaan inhuren. Mocht je meer willen weten, lees vooral de andere artikelen hierover.

  Wat zijn de voordelen van een payroll bedrijf?

  Er zijn oneindig veel voordelen van een payroll bedrijf en die voordelen schuilen vooral in het feit dat je meer ruimte en tijd hebt om je op andere zaken binnen je onderneming te kunnen focussen. Het voordeel is ook dat je professioneel naar je werknemers overkomt, omdat je speciaal voor hun belangen en financiële zaken een ander bedrijf hebt ingeschakeld, en dit zorgt uiteraard voor meer vertrouwen van je werknemers. Het heeft ook een professionele uitstraling, dat je aan je werknemers en iedereen daarbuiten laat zien dat jij je zaken op orde hebt en dat je graag het beste wilt, voor je werknemers, maar ook voor jouw eigen bedrijf.

  Dit zijn de voordelen voor je werknemers. De voordelen voor jou zijn helder wat betreft vrijheid en ruimte om je te focussen op je eigen bedrijf. Het is ook zo dat een payroll bedrijf veel professionele ervaring heeft op het gebied van salarisadministratie, arbeidscontracten en verloning, waardoor je zeker weet dat dit op een goede manier zal gaan gebeuren. Wil je meer weten over payroll bedrijven? Lees dan vooral ook de andere artikelen op deze website.

  Waar moet je op letten bij het huren van een payroll bedrijf?

  Bij het inhuren van een payroll bedrijf moet je op een aantal belangrijke zaken letten. Allereerst is het belangrijk om je jezelf af te vragen of je bij een groot of klein payroll bedrijf wilt zitten. Een kleine kan goed zijn, omdat dan alle aandacht voor je werknemers ook daadwerkelijk naar hen gaat. Een grote kan werken omdat hier vaak meer ervaring is en deze payroll bedrijven ook gericht zijn op de grootste bedrijven. Dit is dus ook afhankelijk van hoe groot jouw bedrijf is. Is het payroll bedrijf bedoeld voor twee of voor dertig werknemers?

  Hier moet je dus zeker op letten bij het inhuren van een payroll bedrijf. Dan is het belangrijk om te kijken naar de meest bekende payroll bedrijven. In iedere wereld heb je een aantal namen van bedrijven die goed staan aangeschreven. Let hier ook op bij het maken van de keuze in voor welk payroll bedrijf je gaat en waar je dus allemaal op moet letten. We wensen je heel veel succes met ondernemen en bij het maken van de keuze voor welk bedrijf je gaat.