Website laten maken in Weststellingwerf

Webdesign is een grote term dat verschillende vaardigheden en disciplines bevat omtrent het maken en onderhouden van websites. Sinds 1999 zijn er vele webdesign bedrijven gestart vanwege de grote trend in het bezitten van een website. De verschillende gebieden die onder webdesign vallen zijn onder andere; interface, grafische design, programmeren, ontwerp en optimaliseren van de gebruikservaring op de website en soms zoekmachine optimalisatie.

Vaak zijn er meerdere zelfstandige met verschillende expertises in teams samenwerken. Deze zullen elk de website helpen in een bepaalde fase. In de normale zin wanneer er wordt gesproken over webdesign, wordt er gesproken over het ontwerpen van de website.Dus de design van de website. Van de webdesign bedrijven wordt er verwacht dat ze bekwaam zijn van de mate van bruikbaarheid en hun rol als het gaat om het optimaliseren van de gebruikerservaring.

In dit artikel worden de volgende onderwerpen besproken:

 • Hoe is webdesign ontstaan?
 • Wat voor uitdagingen zijn er bij webdesign?
 • Hoe ontwerp je een website?
 • Hoe optimaliseer je de website bezoeker ervaring?
 • Hoe krijg je een snelle website?
 • Wat zijn de webdesign kosten in Weststellingwerf

  Hoe is webdesign ontstaan?

  Webdesign is begonnen in 1989-1990, omdat toen T. Berners voorstelde om in de wereld een hypertekstproject te maken. Dit is uiteindelijk de www (World Wide Web) geworden, ook wel bekend als het internet.Door het World Wide Web kon eindelijk tekst worden gezien door middel van een browser zoals Firefox.Maar Firefox of de vooral in het heden gebruikte zeer populaire Google Chrome bestond toen nog niet. Een van de beginnende browsers die werden gebruikt bij het internet was de Mosaic. Deze internetbrowser kon met name alleen letters en cijfers tonen, maar dit was toen al enorm revulotionair.

  HTML is code die vaak wordt gebruikt bij het creëren van websites. Deze HTML is ontworpen door A. Mosaic in 1993-1994. Tussen 1995 en 1999 kwamen de gevechten tussen bedrijven om de standaard browser te worden. Internet explorer had toendertijd gewonnen.Dit werd toen 10 jaar lang de meest gebruikte als het gaat om het gebruik maken van een browser.

  Het woord webdesign kwam door de verschillende jaren steeds meer gebruikelijker. Dit kwam mede omdat het jaarlijks steeds meer mogelijk was als het gaat om het websites creëren maar ook als het gaat om de verbetering van het design en gebruikerservaring van de websites. Dit is door verschillende jaren heen steeds een grotere markt geworden waardoor steeds meer webdesign bedrijven werden begonnen in zowel Nederland als in grotere markten als Amerika.

  Wat voor uitdagingen zijn er bij webdesign?

  De keuze waarop je een webdesign bedrijf selecteerd moet je doen op verschillende aspecten. Dit komt omdat het uiteindelijke eindresultaat van de website enorm kan verschillen met uiteindelijk eindresultaat per webdesign bedrijf. Dit komt omdat alleen al kleinere dingen op je website kunnen ervoor zorgen voor een grote stijging of vermindering van het conversiepercentage.

  De ervaring van de gebruiker, maar ook de snelheid van de website is enorm belangrijk als het gaat betreft wat Google er van vindt als wat de gebruiker er uiteindelijk van vindt. Uit de grote onderzoeken komt dat wanneer een website al 1 seconde langzamer is het de verkoop kan tegenzitten met procentdecimalen.

  Hoe ontwerp je een website?

  Het design van de website is enorm belangrijk.Voor elke niche is er een verschillende markteigen design dat vaak voorkomt. De verschillende functies die de website heeft verschillen ook veel per segment. Het is zeer belangrijk om aandacht te geven aan je doelgroep. Verschillende bezoeker groepen hebben verschillende voorkeuren als het gaat om het design van de website. Ook een Business to Business website enorm kan verschillend zijn tegenover een B2C website. Er kan bewust worden gekozen om te zorgen de schoonheid van het ontwerp niet botst met de nauwkeurigheid van de inhoud of met de nagivatie in de website.

  Door gebruik te maken van Google analytics kan ervoor worden gezorgd dat je meer inzicht krijgt in het gedrag van je bezoekers. Ontwerpers kunnen wanneer duidelijk vooraf aangegeven wensen alles meenemen zodat jij als bedrijf of particulier de allerhoogst kwaliteit website krijgt voor jou markt. Het is bijvoorbeeld slim om duidelijke voorbeelden te geven van websites die jij mooi vindt om iets vergelijkbaars voor te krijgen.

  Hoe optimaliseer je de website bezoeker ervaring?

  Let vooral op de ervaring van de gebruiker bij het designen van je website. De ervaring van de gebruiker kan het verschil brengen tussen een winstgevende website en een minder winstgevende website. Het ontwerp geeft een beeld aan de gebruiker die ervoor kan zorgen dat een bezoeker een sterkere relatie krijgt met je bedrijf. Een goed voorbeeld is bol com, bol com heeft een uniek ontwerp met een geperfectioneerde ervaring van de gebruiker waardoor vele bezoekers terugkomen en al bij een blauwe kleur al denken aan bol com.

  Bij het door iemand laten ontwerpen van je website moet je met name letten op dat je website zeer responsief is. Met responsief wordt bedoeld dat de website zowel op de computer, tablet en telefoon gemakkelijk te gebruiken is. De ervaring van de gebruiker wordt hierdoor geoptimaliseerd. In het heden zie je dat alle grotere bedrijven hun eerst minder responsieve website omruilen voor een website die enorm responsief is. Ook is het enorm belangrijk dat de inhoud op de website past op het scherm van zowel computer, tablet en mobiel. In het heden worden de resoluties van schermen steeds groter waardoor je website nog meer vereist zijn om een responsief ontwerp te hebben.

  Hoe krijg je een snelle website?

  Het is enorm significant dat de website van je een hoge snelheid heeft. Dit vanwege enkele redenen. Een van de meest belangrijkste redenen is dat de website gebruiker eerder bij een slome website ervoor zal kiezen om eraf te gaan en te gaan naar de website van een ander bedrijf. Hierdoor hebt u dus met een trage website een hogere kans om een potentiële koper op de website te missen. Een andere belangrijke reden is Google. Google vindt het super belangrijk dat de website een hoge snelheid heeft. Dit doet Google omdat gebruikers het niet prettig vinden als een website langzaam is. Hierdoor voert Google tests uit op je website zodat Google kan zien dat het een website met een hoge snelheid is of trage.