Website laten maken in Heumen

Webdesign is een brede term dat vele verschillende vaardigheden en disciplines bevat van het maken en onderhouden van websites. Omdat het hebben van een website steeds belangrijker werd, werden er sinds 1999 vele webdesign bedrijven gestart. De categorieën die onder webdesign vallen zijn onder andere; interface, grafische design, het schrijven van code, ontwerp en optimaliseren van de gebruikservaring op de website en soms zoekmachine optimalisatie.

Vaak zijn er meerdere individuen met verschillende expertises samenwerken in een team. Deze personen zullen elk de website helpen in een bepaalde fase. Als er normaal gesproken wordt over “Webdesign”, wordt het designen van de website mee bedoeld.Dus het design van het website. Van de webdesigners wordt er verwacht dat ze bekwaam zijn van de bruikbaarheid en hun rol als het gaat om het perfectioneren van de ervaring van de gebruiker op de website.

In dit artikel worden de volgende onderwerpen besproken:

 • Hoe is webdesign ontstaan?
 • Wat voor uitdagingen zijn er bij webdesign?
 • Hoe ontwerp je een website?
 • Wat heeft de typografie voor impact op de website?
 • Hoe krijg je een snelle website?
 • Wat zijn de webdesign kosten in Heumen

  Hoe is webdesign ontstaan?

  Het begrip webdesign is begonnen in 1989-1990, toen Tim Berners voorstelde om in de wereld een hypertekstproject te creëren. Dit project is uiteindelijk de www (World Wide Web) geworden, ook wel bekend als het internet.Door het internet kon eindelijk tekst worden gezien via een browser zoals Google Chrome.Maar de internet explorer of de tegenwoordige zeer populaire Google Chrome bestond toen nog niet. Een van de eerste browsers die werden gebruikt bij het internet was de Mosaic. Deze browser kon met name alleen tekst tonen, maar dit was al enorm revolutionair voor die tijd.

  HTML is een code die vaak wordt gebruikt bij het creëren van websites. Deze HTML code is ontworpen door A. Mosaic in 1993-1994. Tussen 1995 en 1999 kwamen de gevechten tussen bedrijven om de standaard browser te worden. Uiteindelijk had toen Internet explorer hiermee gewonnen. Dit was toen 10 jaar lang de standaard als het gaat om het gebruik maken van een browser.

  Het begrip webdesign kwam door de verschillende jaren steeds meer gebruikelijker. Dit kwam omdat het jaarlijks steeds meer mogelijk was als het gaat om het websites creëren maar ook als het gaat om het verbeteren van de design en gebruikerservaring van de websites. Dit is door de jaren heen steeds een grotere markt geworden waardoor steeds meer webdesign bedrijven werden begonnen in zowel Nederland als in grotere economieën als Amerika.

  Wat voor uitdagingen zijn er bij webdesign?

  De keuze van een webdesign bedrijf moet je doen op verschillende aspecten. Dit komt omdat het definitieve resultaat van de website enorm kan verschillen met uiteindelijk resultaat per webdesign bedrijf. Dit komt omdat alleen al kleine dingen op je website kunnen ervoor zorgen voor een grote stijging of daling van het conversiepercentage.

  De gebruikerservaring, maar ook de snelheid van de website is enorm belangrijk als het gaat om zowel wat Google er van vindt als wat de gebruiker er uiteindelijk van vindt. Uit grote onderzoeken komt dat wanneer een website al 1 seconde trager is het de verkoop kan tegenzitten met procentdecimalen.

  Hoe ontwerp je een website?

  Het ontwerp van de website is enorm belangrijk. Voor elke niche is er een verschillende markteigen ontwerp dat vaak voorkomt. De functies die de website heeft verschillen ook enorm per niche. Het is enorm belangrijk om aandacht te geven aan je doelgroep. Verschillende doelgroepen hebben verschillende voorkeuren als het gaat om het design van de website. Ook kan een Business to Business website enorm verschillend zijn tegenover een B2C (Business to Consumer) website. Er kan bijvoorbeeld bewust worden gekozen om te zorgen de estetiek van het ontwerp niet botst met de nauwkeurigheid van de inhoud of met de webnavigatie.

  Door middel van het gebruik maken van Google analytics kan ervoor worden gezorgd dat je meer inzicht krijgt in het gedrag van je bezoekers. Website ontwerpers kunnen bij duidelijk vooraf aangegeven wensen alles meenemen zodat jij als bedrijf of particulier de beste website krijgt voor jou segment. Het is hiervoor bijvoorbeeld slim om duidelijke voorbeelden aan te leveren van websites die jij mooi vindt om iets soortgelijks voor te ontvangen.

  Wat heeft de typografie voor impact op de website?

  De typografie is iets wat sommige website eigenaren enorm belangrijk vinden terwijl andere het juist iets minder het nut ervan in zien. Met de typografie wordt de font bedoeld die wordt getoond op de website. Bij bijvoorbeeld iets meer zakelijkere website zal een iets meer zakelijker font worden gebruikt terwijl bij een speelmat website iets minder serieuze font wordt gebruikt.

  Wanneer je gebruikt maakt van een speciale topografie moet je altijd rekening houden of je er gebruik van mag maken. Er zijn enkele topografieën die onder licentie staan van de ontwerper. Dit komt overigens zelden voor maar het is belangrijk om hiermee rekening te houden (je kunt het vooraf even opzoeken of er enige rechten op staan) voordat je achteraf op problemen komt.

  Hoe krijg je een snelle website?

  Het is belangrijk dat de website van je een hoge snelheid heeft. Dit is vanwege enkele redenen. Een van de belangrijkste redenen is dat de website gebruiker eerder bij een trage website ervoor zal kiezen om eraf te gaan en te gaan naar een andere website. Hierdoor heb je dus met een trage website een hogere kans om een potentiële koper te missen. Een andere belangrijke reden is Google. Google hecht veel waarde aan dat de website snel is. Dit weet Google omdat gebruikers het niet prettig vinden als een website traag is. Hierdoor voert Google enkele tests uit op je website zodat Google kan zien dat het een snelle website of trage.