Website laten maken in West Maas en Waal

Het begrip “Webdesign” betekend een groep van vaardigheden die hebben te maken met het ontwikkellen en onderhouden van een website. Een websites hebben is in het heden een moet, hierdoor zijn er sinds 1999 een grote hoeveelheid Webdesign bedrijven. De gebieden die onder webdesign vallen zijn onder andere; interface ontwerp, grafisch ontwerp, het schrijven van code, ontwerp en optimaliseren van de gebruikservaring op de website en soms zoekmachine optimalisatie.

Regelmatig zijn er vele zelfstandige met verschillende vaardigheden samenwerken in een team. Deze personen zullen elk de website helpen in een bepaalde fase. Als er normaal gesproken wordt over webdesign, wordt het designen van de website mee bedoeld.Dus eigenlijk de vormgeving van de website. Van de webdesigners is de verwachting dat ze bewust zijn van de mate van bruikbaarheid en de rol als het gaat om het perfectioneren van de ervaring van de gebruiker op de website.

In dit artikel worden de volgende onderwerpen besproken:

 • Hoe is webdesign ontstaan?
 • Wat voor uitdagingen zijn er bij webdesign?
 • Hoe ontwerp je een website?
 • Wat heeft de typografie voor impact op de website?
 • Hoe krijg je een snelle website?
 • Wat zijn de webdesign kosten in West Maas en Waal

  Hoe is webdesign ontstaan?

  Het begrip webdesign is gestart in 1989, omdat toen Meneer Berners voorstelde om in de wereld een hypertekstproject te creëren. Dit is uiteindelijk de www (World Wide Web) geworden, ook wel bekend als het internet.Door het internet kon voor het eerst tekst worden bekeken door middel van een internet browser zoals Google Chrome.Maar de internet explorer of de vooral in het heden gebruikte populaire Google Chrome bestond toendertijd nog niet. Een van de eerste browsers die werd gebruikt bij het internet was de Mosaic. Deze browser kon toen voornamelijk alleen letters en cijfers vertonen, maar dit was al enorm revolutionair voor die tijd.

  HTML is een code die soms wordt gebruikt bij het maken van websites. Deze HTML code is bedacht door A. Mosaic in 1994. Tussen 1995 en 2000 kwamen de gevechten tussen bedrijven om de standaard browser te worden. Uiteindelijk had toen Internet explorer hiermee gewonnen. Dit was toendertijd tien jaar lang de meest gebruikte als het gaat om het gebruik maken van een internetbrowser.

  Het begrip webdesign werd door de jaren heen steeds meer gebruikelijker. Het kwam omdat het met elk jaar steeds meer mogelijk was als het gaat om het websites creëren maar ook als het gaat om de verbetering van het design en gebruikerservaring van de websites. Dit is door de jaren heen steeds een grotere markt geworden waardoor steeds meer bedrijven in het verkoop van webdesign werden gestart in zowel Nederland als in grotere markten als Duitsland.

  Wat voor uitdagingen zijn er bij webdesign?

  De keuze van een bedrijf dat webdesign diensten verkoopt moet je doen op verschillende categorieën. Dit komt omdat het uiteindelijke resultaat van de website enorm kan verschillen met uiteindelijk resultaat per webdesign bedrijf. Dit komt omdat alleen al kleine dingen op de website kunnen zorgen voor een grote toename of vermindering van het conversie percentage (percentage van aankopen).

  De gebruikerservaring, maar ook de website snelheid is zo belangrijk als het gaat betreft wat zoekengine Google er van vindt als wat de gebruiker er uiteindelijk van vindt. Uit grote onderzoeken kwam dat wanneer een website al een seconde langzamer is het de verkoop kan tegenzitten met procenten.

  Hoe ontwerp je een website?

  Het ontwerp van je website is enorm van belang. Voor elke niche is er een verschillende markteigen ontwerp dat vaak voorkomt. De functies die je website heeft verschilt ook veel per segment. Het is enorm significant om te kijken naar je doelgroep. Verschillende doelgroepen hebben andere voorkeuren als het gaat om het ontwerp van de website. Ook kan een B2B (Business to Business) website enorm verschillend zijn dan een Business to Consumer website. Er kan bijvoorbeeld worden gekozen om ervoor te zorgen de schoonheid van het ontwerp niet botst met de mate van nauwkeurigheid van de inhoud of met de webnavigatie.

  Door middel van het gebruik maken van Google analytics kan worden gezorgd dat je inzicht krijgt in het gedrag van je bezoekers. Ontwerpers kunnen bij duidelijk vooraf aangegeven wensen alles meenemen zodat jij als bedrijf of particulier de allerhoogst kwaliteit website krijgt voor jou segment. Het is hiervoor bijvoorbeeld verstandig om voorbeelden te geven van websites die jij mooi vindt om iets soortgelijks voor te ontvangen.

  Wat heeft de typografie voor impact op de website?

  De typografie is iets wat vele website eigenaren enorm belangrijk vinden terwijl anderen het juist iets minder belangrijk vinden. Met de typografie wordt de font bedoeld die wordt getoond op je website. Bij bijvoorbeeld iets meer zakelijker bedrijf zal een iets meer zakelijker font worden gebruikt terwijl bij een babyproducten website iets minder serieuze font wordt gebruikt.

  Wanneer u gebruikt maakt van speciale topografieën moet u altijd rekening houden of u er gebruik van mag maken of niet. Er zijn enkele topografieën die onder licentie staan van de ontwerper. Dit komt overigens zelden voor maar het is zeker belangrijk om hiermee rekening te houden (even opzoeken vooraf) voordat je pas achteraf op problemen komt.

  Hoe krijg je een snelle website?

  Het is enorm belangrijk dat de website van je een hoge snelheid heeft. Dit is vanwege enkele redenen. Een van de belangrijke redenen is dat de gebruiker eerder bij een slome website ervoor zal kiezen om van de website af te gaan en te gaan naar een andere website. Hierdoor heb je dus met een langzame website een grotere kans om een potentiële koper op de website te missen. Een andere belangrijke reden is Google. Google vindt het super belangrijk dat de website snel is. Dit weet Google omdat de gebruikers op je website het niet fijn vinden als een website langzaam is. Hierdoor voert Google enkele snelheid tests uit op alle websites zodat Google kan zien dat het een website met een hoge snelheid is of een website met een lage snelheid is.