Website laten maken in Westervoort

De definitie van “Webdesign” gaat over een groep van skills die iemand kan hebben omtrent het maken en onderhouden van een website. De website design bedrijven zijn allemaal begonnen sinds 1999 door de grote vraag aan website. De onderwerpen die onder webdesign vallen zijn onder andere; interface ontwerp, grafisch ontwerp, het schrijven van code, ontwerp en optimaliseren van de gebruikservaring op de website en soms zoekmachine optimalisatie.

Vaak zullen meerdere zelfstandige met verschillende vaardigheden samenwerken in een team. Deze personen zullen elk de website helpen in een bepaalde fase. In de normale zin wanneer er wordt gesproken over webdesign, wordt er gesproken over het designen van de website.Dus het ontwerpen van de website. Van de webdesign bedrijven is de verwachting dat ze bewust zijn van de mate van bruikbaarheid en de rol als het gaat om het perfectioneren van de ervaring van de gebruiker op de website.

In dit artikel worden de volgende onderwerpen besproken:

 • Hoe is webdesign ontstaan?
 • Wat voor uitdagingen zijn er bij webdesign?
 • Hoe ontwerp je een website?
 • Hoe optimaliseer je de website bezoeker ervaring?
 • Hoe krijg je een snelle website?
 • Wat zijn de webdesign kosten in Westervoort

  Hoe is webdesign ontstaan?

  Webdesign is gestart in 1989, omdat toen Meneer Berners voorstelde om in de wereld een hypertekstproject te creëren. De hypertekstproject is uiteindelijk de www (World Wide Web) geworden, ook wel bekend als het internet.Door het World Wide Web kon voor het eerst tekst worden bekeken door middel van een internet browser zoals Google Chrome.Maar Firefox of de vooral in het heden gebruikte populaire Google Chrome bestond toendertijd nog niet. Een van de beginnende browsers die werdt gebruikt bij het internet was de Mosaic. Deze internetbrowser kon toen voornamelijk alleen letters en cijfers vertonen, maar dit was al enorm revolutionair voor die tijd.

  HTML is code die soms wordt gebruikt bij het maken van websites. Deze HTML is bedacht door A. Mosaic in 1994. Tussen 1995 en 2000 kwamen de gevechten tussen bedrijven om de standaard browser te worden. Internet explorer had toendertijd gewonnen.Dit werd toendertijd tien jaar lang de meest gebruikte als het gaat om het gebruik maken van een internetbrowser.

  Het woord webdesign werd door de jaren heen steeds meer gebruikelijker. Het kwam mede omdat het met elk jaar steeds meer mogelijk was als het gaat om het websites creëren maar ook als het gaat om de verbetering van het design en gebruikerservaring van de websites. Dit is door verschillende jaren heen steeds een grotere markt geworden waardoor steeds meer bedrijven in het verkoop van webdesign werden gestart in zowel Nederland als in grotere markten als Duitsland.

  Wat voor uitdagingen zijn er bij webdesign?

  De keuze waarop je een bedrijf dat webdesign diensten verkoopt selecteerd moet je doen op verschillende categorieën. Dit komt omdat het resultaat van de website enorm kan verschillen met uiteindelijk resultaat per webdesign bedrijf. Dit komt omdat alleen al kleinere dingen op de website kunnen zorgen voor een grote toename of vermindering van het conversie percentage (percentage van aankopen).

  De ervaring van de gebruiker, maar ook de website snelheid is zo belangrijk als het gaat betreft wat zoekengine Google er van vindt als wat de gebruiker er uiteindelijk van vindt. Uit de grote onderzoeken kwam dat wanneer een website al een seconde langzamer is het de verkoop kan tegenzitten met procenten.

  Hoe ontwerp je een website?

  Het design van je website is enorm van belang.Voor elke niche is er een verschillende markteigen design dat vaak voorkomt. De verschillende functies die je website heeft verschilt ook veel per segment. Het is zeer significant om te kijken naar je doelgroep. Verschillende bezoeker groepen hebben andere voorkeuren als het gaat om het ontwerp van de website. Ook een B2B (Business to Business) website enorm kan verschillend zijn dan een Business to Consumer website. Er kan worden gekozen om ervoor te zorgen de schoonheid van het ontwerp niet botst met de mate van nauwkeurigheid van de inhoud of met de webnavigatie.

  Door gebruik te maken van Google analytics kan worden gezorgd dat je inzicht krijgt in het gedrag van je bezoekers. Webdesigners kunnen bij duidelijk vooraf aangegeven wensen alles meenemen zodat jij als bedrijf of particulier de allerhoogst kwaliteit website krijgt voor jou segment. Het is bijvoorbeeld verstandig om voorbeelden te geven van websites die jij mooi vindt om iets soortgelijks voor te ontvangen.

  Hoe optimaliseer je de website bezoeker ervaring?

  Let op de gebruikerservaring bij het designen van je website. De ervaring van de gebruiker kan voor het verschil zorgen tussen een succesvolle website en een minder succesvolle website. Het ontwerp geeft een beeld aan de website bezoeker die op het netvlies kan worden gebrand. Een bekend voorbeeld is bol com, bol com heeft een uniek ontwerp met een geperfectioneerde ervaring van de gebruiker waardoor vele website bezoekers terugkomen en al bij een blauwe kleur al denken aan bol com.

  Bij het door iemand laten designen van je website moet je vooral letten op dat je website zeer responsief is. Met responsief wordt bedoeld dat je website zowel op de computer als telefoon gemakkelijk te gebruiken is. De ervaring van de gebruiker wordt hiermee verbeterd. In het heden zie je dat vele grote bedrijven hun eerst minder responsieve website verbeteren voor een website die wel responsief is. Ook is het enorm belangrijk dat de informatie van de website past op het scherm van zowel computer, tablet en mobiel. In het heden worden de afmetingen van beeldschermen steeds groter waardoor je website nog meer vereist is om een responsief design te hebben.

  Hoe krijg je een snelle website?

  Het is zeer belangrijk dat de website van je een hoge snelheid heeft. Dit vanwege enkele redenen. Een van de meest belangrijke redenen is dat de gebruiker eerder bij een slome website ervoor zal kiezen om van de website af te gaan en te gaan naar een andere website. Hierdoor hebt u dus met een langzame website een grotere kans om een potentiële koper op de website te missen. Een andere belangrijke reden is Google. Google vindt het enorm belangrijk dat de website snel is. Dit doet Google omdat de gebruikers op je website het niet fijn vinden als een website langzaam is. Hierdoor voert Google snelheid tests uit op alle websites zodat Google kan zien dat het een website met een hoge snelheid is of een website met een lage snelheid is.