Website laten maken in Gennep

“Webdesign” is een grote term dat verschillende vaardigheden en disciplines bevat omtrent het maken en onderhouden van websites. Een website bezitten is tegenwoordig een must waardoor sinds 1999 er webdesign bedrijven regelmatig op poppen. De verschillende categorieën die onder webdesign vallen zijn onder andere; interface, grafische design, programmeren, ontwerp en perfectioneren van de gebruikservaring op de website en soms zoekmachine optimalisatie.

Frequent zijn er vele individuen met verschillende vaardigheden in teams samenwerken. Deze personen zullen elk de website helpen in een bepaalde fase. Wanneer er wordt gesproken over webdesign, wordt er meestal een proces beschreven van ontwerpen.Dus eigenlijk het design van de websiteVan de webdesign bedrijven wordt er verwacht dat ze bewust zijn van de bruikbaarheid en de rol als het gaat om het optimaliseren van de ervaring van de gebruiker op de website.

In dit artikel worden de volgende onderwerpen besproken:

 • Hoe is webdesign ontstaan?
 • Wat voor uitdagingen zijn er bij webdesign?
 • Hoe ontwerp je een website?
 • Hoe optimaliseer je de website bezoeker ervaring?
 • Hoe krijg je een snelle website?
 • Wat zijn de webdesign kosten in Gennep

  Hoe is webdesign ontstaan?

  Webdesign is begonnen in 1989, toen Mr. Berners voorstelde om in de wereld een hypertekstproject te creëren. Dit project is uiteindelijk de www (world wide web) geworden, ook wel bekend als het internet.Door het World Wide Web kon eindelijk tekst worden bekeken via een internet browser zoals internet explorer.Maar Firefox of de tegenwoordige populaire Google Chrome bestond toendertijd nog niet. Een van de beginnende browsers die werden gebruikt bij het internet was de Mosaic. Deze internetbrowser kon voornamelijk alleen tekst vertonen, maar dit was toen al enorm revulotionair.

  HTML is code die vaak wordt gebruikt bij het maken van websites. Deze HTML is uitgevonden door Andreesen Mosaic in 1993-1994. Tussen 1995 en 2000 kwamen de gevechten tussen bedrijven om de standaard browser te worden. Internet explorer had toendertijd gewonnen.Dit werd toen tien jaar lang de standaard als het gaat om het gebruik maken van een internetbrowser.

  Het woord webdesign kwam door de jaren heen steeds meer gebruikelijker. Dit kwam mede omdat het met elk jaar steeds meer mogelijk was als het gaat om het websites creëren maar ook als het gaat om het verbeteren van de design en de ervaring van de gebruiker op de website. Dit is door verschillende jaren heen steeds een grotere markt geworden waardoor steeds meer webdesign bedrijven werden gestart in zowel Nederland als in grotere economieën als Duitsland.

  Wat voor uitdagingen zijn er bij webdesign?

  De keuze waarop je een webdesign bedrijf selecteerd moet je doen op verschillende categorieën. Dit komt omdat het definitieve eindresultaat van de website enorm kan verschillen met uiteindelijk eindresultaat per bedrijf. Dit komt omdat alleen al kleinere dingen op je website kunnen zorgen voor een grote toename of daling van het conversie percentage (percentage van aankopen).

  De ervaring van de gebruiker, maar ook de snelheid van de website is zo belangrijk als het gaat om zowel wat zoekengine Google er van vindt als wat de gebruiker er uiteindelijk van vindt. Uit de grote onderzoeken komt dat wanneer een website al een seconde trager is het de verkoop kan tegenzitten met procenten.

  Hoe ontwerp je een website?

  Het design van de website is enorm belangrijk.Voor elke niche is er een verschillende markteigen design dat vaak voorkomt. De verschillende functies die de website heeft verschilt ook enorm per niche. Het is zeer belangrijk om te kijken naar je doelgroep. Verschillende bezoeker groepen hebben verschillende voorkeuren als het gaat om het ontwerp van de website. Ook een B2B (Business to Business) website enorm kan verschillend zijn tegenover een B2C website. Er kan bewust worden gekozen om ervoor te zorgen de estetiek van het ontwerp niet botst met de mate van nauwkeurigheid van de inhoud of met de nagivatie in de website.

  Door gebruik te maken van Google analytics kan ervoor worden gezorgd dat je inzicht krijgt in het gedrag van je bezoekers. Website ontwerpers kunnen wanneer duidelijk vooraf aangegeven eisen alles meenemen zodat jij als bedrijf of particulier de beste website krijgt voor jou niche. Het is bijvoorbeeld slim om voorbeelden aan te leveren van websites die jij mooi vindt om iets vergelijkbaars voor te ontvangen.

  Hoe optimaliseer je de website bezoeker ervaring?

  Let met name op de ervaring van de gebruiker bij het ontwerpen van je website. De ervaring van de gebruiker kan het verschil brengen tussen een succesvolle website en een minder succesvolle website. Het ontwerp geeft een beeld aan de gebruiker die op het netvlies kan worden gebrand. Een goed bekend voorbeeld is bol com, bol com heeft een uniek design met een geperfectioneerde gebruikservaring waardoor vele bezoekers terugkomen en al wanneer ze een klein deel zien van de website al denken aan bol com.

  Bij het door iemand laten ontwerpen van je website moet je vooral letten op dat de website responsief is. Met responsief wordt bedoeld dat de website zowel op de computer als telefoon gemakkelijk te gebruiken is. De ervaring van de gebruiker wordt hierdoor verbeterd. In het heden zie je dat alle grote bedrijven hun eerst niet responsieve website verbeteren voor een website die enorm responsief is. Ook is het enorm belangrijk dat de inhoud van de website past op het scherm. In het heden worden de resoluties van beeldschermen steeds groter waardoor de website nog meer vereist is om een responsief ontwerp te hebben.

  Hoe krijg je een snelle website?

  Het is significant dat je website een hoge snelheid heeft. Dit vanwege enkele redenen. Een van de meest belangrijkste redenen is dat de gebruiker eerder bij een trage website ervoor zal kiezen om van de website af te gaan en te gaan naar de website van een ander bedrijf. Hierdoor hebt u dus met een trage website een grotere kans om een potentiële koper te missen. Een andere belangrijke reden is Google. Google hecht veel waarde aan dat de website een hoge snelheid heeft. Dit doet Google omdat gebruikers het niet fijn vinden als een website traag is. Hierdoor voert Google tests uit op alle websites zodat Google kan zien dat het een snelle website of een website met een lage snelheid is.