Website laten maken in Gulpen

Het begrip “Webdesign” betekend een groep van vaardigheden die hebben te maken met het ontwikkellen en onderhouden van een website. Een websites hebben is in het heden een moet, hierdoor zijn er sinds 1999 een grote hoeveelheid Webdesign bedrijven. De gebieden die onder webdesign vallen zijn onder andere; interface, grafische design, programmeren, ontwerp en perfectioneren van de gebruikservaring op de website en soms zoekmachine optimalisatie voor Google.

Regelmatig zijn er vele individuen met verschillende vaardigheden in teams samenwerken. Deze personen zullen elk de website helpen in een bepaalde fase. Als er normaal gesproken wordt over webdesign, wordt het ontwerpen van de website mee bedoeld.Dus eigenlijk de vormgeving van de website. Van de webdesigners is de verwachting dat ze bewust zijn van de bruikbaarheid en de rol als het gaat om het optimaliseren van de ervaring van de gebruiker op de website.

In dit artikel worden de volgende onderwerpen besproken:

 • Hoe is webdesign ontstaan?
 • Wat voor uitdagingen zijn er bij webdesign?
 • Hoe ontwerp je een website?
 • Wat heeft de typografie voor impact op de website?
 • Hoe krijg je een snelle website?
 • Wat zijn de webdesign kosten in Gulpen

  Hoe is webdesign ontstaan?

  Het begrip webdesign is gestart in 1989, toen Mr. Berners voorstelde om in de wereld een hypertekstproject te creëren. Dit is uiteindelijk de www (World Wide Web) geworden, ook wel bekend als het internet.Door het internet kon voor het eerst tekst worden bekeken via een internet browser zoals internet explorer.Maar de internet explorer of de tegenwoordige populaire Google Chrome bestond toendertijd nog niet. Een van de eerste browsers die werd gebruikt bij het internet was de Mosaic. Deze browser kon toen voornamelijk alleen tekst vertonen, maar dit was toen al enorm revulotionair.

  HTML is een code die soms wordt gebruikt bij het maken van websites. Deze HTML code is bedacht door A. Mosaic in 1993-1994. Tussen 1995 en 2000 kwamen de gevechten tussen bedrijven om de standaard browser te worden. Uiteindelijk had toen Internet explorer hiermee gewonnen. Dit was toendertijd tien jaar lang de standaard als het gaat om het gebruik maken van een internetbrowser.

  Het begrip webdesign werd door de jaren heen steeds meer gebruikelijker. Het kwam omdat het met elk jaar steeds meer mogelijk was als het gaat om het websites creëren maar ook als het gaat om het verbeteren van de design en de ervaring van de gebruiker op de website. Dit is door de jaren heen steeds een grotere markt geworden waardoor steeds meer bedrijven in het verkoop van webdesign werden gestart in zowel Nederland als in grotere economieën als Duitsland.

  Wat voor uitdagingen zijn er bij webdesign?

  De keuze van een bedrijf dat webdesign diensten verkoopt moet je doen op verschillende categorieën. Dit komt omdat het uiteindelijke resultaat van de website enorm kan verschillen met uiteindelijk resultaat per webdesign bedrijf. Dit komt omdat alleen al kleine dingen op de website kunnen zorgen voor een grote toename of daling van het conversie percentage (percentage van aankopen).

  De gebruikerservaring, maar ook de website snelheid is zo belangrijk als het gaat om zowel wat zoekengine Google er van vindt als wat de gebruiker er uiteindelijk van vindt. Uit grote onderzoeken kwam dat wanneer een website al een seconde trager is het de verkoop kan tegenzitten met procenten.

  Hoe ontwerp je een website?

  Het ontwerp van je website is enorm van belang. Voor elke niche is er een verschillende markteigen ontwerp dat vaak voorkomt. De functies die je website heeft verschilt ook enorm per niche. Het is enorm significant om te kijken naar je doelgroep. Verschillende doelgroepen hebben andere voorkeuren als het gaat om het ontwerp van de website. Ook kan een B2B (Business to Business) website enorm verschillend zijn dan een B2C website. Er kan bijvoorbeeld worden gekozen om ervoor te zorgen de estetiek van het ontwerp niet botst met de mate van nauwkeurigheid van de inhoud of met de nagivatie in de website.

  Door middel van het gebruik maken van Google analytics kan worden gezorgd dat je inzicht krijgt in het gedrag van je bezoekers. Ontwerpers kunnen bij duidelijk vooraf aangegeven wensen alles meenemen zodat jij als bedrijf of particulier de beste website krijgt voor jou niche. Het is hiervoor bijvoorbeeld verstandig om voorbeelden aan te leveren van websites die jij mooi vindt om iets vergelijkbaars voor te ontvangen.

  Wat heeft de typografie voor impact op de website?

  De typografie is iets wat vele website eigenaren enorm belangrijk vinden terwijl andere het juist iets minder belangrijk vinden. Met de typografie wordt de font bedoeld die wordt getoond op je website. Bij bijvoorbeeld iets meer zakelijker bedrijf zal een iets meer zakelijker font worden gebruikt terwijl bij een babyproducten website iets minder serieuze font wordt gebruikt.

  Wanneer je gebruikt maakt van speciale topografieën moet je altijd rekening houden of je er gebruik van mag maken of niet. Er zijn enkele topografieën die onder licentie staan van de ontwerper. Dit komt overigens zelden voor maar het is zeker belangrijk om hiermee rekening te houden (even opzoeken vooraf) voordat je achteraf op problemen komt.

  Hoe krijg je een snelle website?

  Het is enorm belangrijk dat de website van je een hoge snelheid heeft. Dit is vanwege enkele redenen. Een van de belangrijke redenen is dat de gebruiker eerder bij een trage website ervoor zal kiezen om van de website af te gaan en te gaan naar de website van een ander bedrijf. Hierdoor heb je dus met een langzame website een grotere kans om een potentiële koper te missen. Een andere belangrijke reden is Google. Google vindt het super belangrijk dat de website snel is. Dit weet Google omdat de gebruikers op je website het niet fijn vinden als een website traag is. Hierdoor voert Google enkele snelheid tests uit op alle websites zodat Google kan zien dat het een snelle website of een website met een lage snelheid is.