Schilder gezocht in Kerkrade?

Misschien is dit het juiste moment om u te feliciteren. U wordt de eigenaar van een nieuw huis of van een bedrijfspand. U hebt er al vaak doorheen gelopen en bent helemaal blij ermee. Dat zijn wij ook voor u, maar nu komt er nog iets belangrijks bij kijken: er moet nog een hoop gebeuren als het gaat om het schilderen van de muren, maar ook andere delen in het huis, zoals de trapleuningen bijvoorbeeld en de deurposten. Nu kunt u ervoor kiezen om dit zelf te doen, samen met een aantal vrienden. Maar de kans dat het hier heel goed van wordt en dat het echt heel mooi wordt gedaan, die kans is eigenlijk best klein. In ieder geval kleiner dan wanneer u dit door een vakman laat doen.

En nu komen we aan bij het vak van een schilder. Een schilder is een vakman die uw muren, plafonds en andere belangrijke zaken in en rondom het huis schildert. Veel mensen kiezen er in deze tijden voor om het zelf te doen, omdat dit vaak veel geld kan schelen, maar diezelfde mensen onderschatten ook het vakwerk van een schilder en zien uiteindelijk niet het grote verschil tussen het schilderwerk dat een professionele schilder heeft afgeleverd en het schilderwerk dat ze zelf hebben gedaan. En daarnaast schildert een schilder niet alleen de muren en gaat daarna weer naar huis, een schilder doet gelukkig veel meer.

In dit artikel worden de volgende onderwerpen besproken:

 • Wat is een schilder?
 • Wat kost een schilder?
 • Waarom een schilder?
 • Wat is het uurtarief van een schilder?
 • Wat controleert een schilder?


  Wat is een schilder?

  Allereerst bekijkt een schilder alle oppervlakten die hij moet schilderen en overlegt hij met de opdrachtgever met welke materialen hij aan de slag gaat. Hij wil natuurlijk ook ervoor zorgen dat de ondergrond goed en mooi is en dit is dan ook een belangrijke taak van de schilder. Vaak brengt een schilder meerdere lagen aan wat betreft verf. Eerst een basis onderlaag die onder alle kleuren verschijnt en dan vaak nog twee of drie lagen eroverheen. Het is ook afhankelijk van hoe u als opdrachtgever wilt dat de verf wordt aangebracht. Licht of juist wat donkerder en dus steviger. Dit zijn allemaal dingen die u met de schilder moet overleggen.

  Een goede schilder kan dus een enorm verschil in huis of in uw bedrijfspand maken en hij of zij kan er echt voor zorgen dat uw muren er geweldig goed en mooi geschilderd uitzien. Zo mooi dat u dat niet zelf had kunnen doen, ook niet samen met uw familie of vrienden.

  Wat kost een schilder?

  De tarieven voor het inhuren van een schilder zijn nogal verschillend. Er bestaan zeer ervaren schilders die veel meer rekenen dan een net beginnende schilder. In principe kan iedereen natuurlijk beginnen met schilderen en is hier geen officiële opleiding voor nodig. De prijs voor het inhuren van een schilder kan op twee manieren worden berekend. Allereerst per uur, in het geval van een schilder zou dit gaan om ongeveer 35 euro en 50 euro per uur exclusief BTW. Maar het is ook mogelijk om een prijs te betalen per vierkante meter, dan gaat het meestal om gemiddeld tussen de 25 euro en 30 euro per vierkante meter. Alle kosten zijn dan inclusief, dus arbeidsloon, verf, het btw-tarief en materiaalkosten. Een prijs betalen per vierkante meter kan dus voordelig zijn, omdat u duidelijker weet waar u aan toe bent.

  Waarom een schilder?

  Waarom u een schilder zou moeten inhuren, is een goede vraag. Tegenwoordig doen veel mensen namelijk het zelf. Zeker als het maar om een of twee muurtjes gaat of als u weinig geld hebt, waardoor u besluit het dan maar zelf te doen. Dat is het ding met schilderen: in principe zou u het ook zelf kunnen, maar er is toch een groot kwaliteitsverschil als u dit door een ervaren en professionele schilder laat doen. Dat is dan meteen ook het antwoord op de vraag: een schilder inhuren zorgt voor kwaliteit en zorgt er ook voor dat uw muren en daardoor dus ook uw huis er geweldig uit gaan zien. Een schilder is dus een goede keuze.

  Wat is het uurtarief van een schilder?

  Voor het inhuren van een schilder zijn er verschillende manieren voor de totstandkoming van de tarieven denkbaar, die de schilder zal rekenen. Zo kan de schilder ervoor kiezen om zijn tarief per vierkante meter te berekenen, en in dit tarief zullen dan alle bijkomende kosten, zoals het btw-tarief, materiaal en arbeidsloon zitten. Maar de meeste schilders rekenen een uurtarief en dit uurtarief zit vaak tussen de 35 euro en 50 euro exclusief BTW. Dit is uiteraard afhankelijk van of je een zeer ervaren schilder inhuurt of juist een schilder die net begonnen is. Hierin zal dus een licht verschil kunnen zitten van 15 euro per uur per schilder. Maar je kunt altijd meerdere offertes opvragen, om op deze manier de juiste keuze te kunnen maken.

  Wat controleert een schilder?

  Het is uiteraard afhankelijk van waarom je een schilder wilt inhuren en waarvoor het is bedoeld. Heb je bijvoorbeeld zelf al de muren geschilderd, maar wil je de schilder een laatste controle laten doen of gaat het erom dat de schilder alles schildert in het huis of in uw bedrijfspand en dus ook alle lagen voor zijn rekening neemt en deze lagen controleert?

  Het is dus goed om te weten waarom u een schilder wilt inhuren. Maar als we de vraag wat een schilder controleert het beste willen beantwoorden, kunnen we het volgende stellen: een schilder controleert alle muren en de lagen die hierop aangebracht moeten worden. Een schilder zorgt ervoor dat er geen ongelijkmatigheden in de muren zitten en controleert dat alles gladgestreken is (desnoods doet hij dit zelf). Uiteindelijk controleert de schilder ook de algehele oplevering en zorgt hij dat alle muren waanzinnig mooi geschilderd zullen zijn.