Website laten maken in Geldrop

De definitie van webdesign gaat over een groep van skills die iemand kan hebben omtrent het maken en onderhouden van een website. Een website bezitten is tegenwoordig een must waardoor sinds 1998 er webdesign bedrijven regelmatig op poppen. De verschillende gebieden die onder webdesign vallen zijn onder andere; interface, grafische design, het schrijven van code, ontwerp en optimaliseren van de gebruikservaring op de website en soms zoekmachine optimalisatie.

Vaak zijn er vele individuen met verschillende expertises in teams samenwerken. Deze teams elk de website helpen in een bepaalde fase. Wanneer er wordt gesproken over webdesign, wordt er meestal een proces beschreven van designen.Dus de design van de website. Van de webdesign bedrijven is de verwachting dat ze bekwaam zijn van de mate van bruikbaarheid en de rol als het gaat om het perfectioneren van de gebruikerservaring.

In dit artikel worden de volgende onderwerpen besproken:

 • Hoe is webdesign ontstaan?
 • Wat voor uitdagingen zijn er bij webdesign?
 • Hoe ontwerp je een website?
 • Hoe optimaliseer je de website bezoeker ervaring?
 • Hoe krijg je een snelle website?
 • Wat zijn de webdesign kosten in Geldrop

  Hoe is webdesign ontstaan?

  Webdesign is gestart in 1989-1990, omdat toen Meneer Berners voorstelde om wereldwijd een hypertekst project te maken. Dit is uiteindelijk de www (world wide web) geworden, ook wel bekend als het internet.Door het World Wide Web kon voor het eerst tekst worden gezien door middel van een internet browser zoals Firefox.Maar Firefox of de vooral in het heden gebruikte zeer populaire Google Chrome bestond toendertijd nog niet. Een van de beginnende browsers die werdt gebruikt bij het internet was de Mosaic. Deze internetbrowser kon toen met name alleen letters en cijfers vertonen, maar dit was al enorm revolutionair voor die tijd.

  HTML is code die soms wordt gebruikt bij het creëren van websites. Deze HTML is ontworpen door meneer Mosaic in 1994. Tussen 1995 en 1999 waren er veel gevechten om de browser te worden van de wereld. Internet explorer had toendertijd gewonnen.Dit werd toendertijd 10 jaar lang de meest gebruikte als het gaat om het gebruik maken van een internetbrowser.

  Het woord webdesign werd door de verschillende jaren steeds meer gebruikelijker. Het kwam mede omdat het jaarlijks steeds meer mogelijk was als het gaat om het websites bouwen maar ook als het gaat om het verbeteren van de design en de ervaring van de gebruiker op de website. Dit is door verschillende jaren heen steeds een grotere markt geworden waardoor steeds meer bedrijven in het verkoop van webdesign werden begonnen in zowel Nederland als in grotere markten als Duitsland.

  Wat voor uitdagingen zijn er bij webdesign?

  De keuze waarop je een bedrijf dat webdesign diensten verkoopt selecteerd moet je doen op verschillende criteria. Dit komt omdat het uiteindelijke eindresultaat van de website enorm kan verschillen met uiteindelijk eindresultaat per bedrijf. Dit komt omdat alleen al kleinere dingen op de website kunnen ervoor zorgen voor een grote stijging of vermindering van het conversie percentage (percentage van aankopen).

  De ervaring van de gebruiker, maar ook de website snelheid is enorm belangrijk als het gaat betreft wat zoekengine Google er van vindt als wat de gebruiker er uiteindelijk van vindt. Uit de grote onderzoeken kwam dat wanneer een website al 1 seconde langzamer is het de verkoop kan tegenzitten met procenten.

  Hoe ontwerp je een website?

  Het ontwerp van je website kan gemaakt worden door gebruik te maken van een template of een custom made ontwerp. Met een template wordt bijvoorbeeld bedoeld een al vooraf opgesteld ontwerp die door verschillende websites worden gebruikt. Dit kan als voorbeeld op Magneto, hiervoor maken enorm veel website eigenaren gebruik van. Het is niet voor niets waarom veel website bouwers selecteren voor een template, dit komt omdat een custom made design enorm kostig kan zijn.

  Door gebruik te maken van Google analytics kan worden gezorgd dat je meer inzicht krijgt in het gedrag van de bezoekers op je website. Ontwerpers kunnen wanneer duidelijk vooraf aangegeven eisen alles meenemen zodat jij als bedrijf of particulier de beste website krijgt voor jou markt. Het is bijvoorbeeld verstandig om duidelijke voorbeelden te geven van websites die jij mooi vindt om iets soortgelijks voor te krijgen.

  Hoe optimaliseer je de website bezoeker ervaring?

  Let vooral op de ervaring van de gebruiker bij het ontwerpen van je website. De ervaring van de gebruiker kan voor het verschil zorgen tussen een winstgevende website en een minder winstgevende website. Het ontwerp geeft een beeld aan de website bezoeker die soms op het netvlies gebrand wordt. Een goed voorbeeld is bol com, bol com heeft een uniek design met een geperfectioneerde gebruikservaring waardoor vele website bezoekers terugkomen en al wanneer ze een klein deel zien van de website al denken aan bol com.

  Bij het door iemand laten designen van je website moet je met name letten op dat je website zeer responsief is. Met responsief wordt bedoeld dat je website zowel op de computer, tablet en telefoon goed te gebruiken is. De ervaring van de gebruiker wordt hiermee geoptimaliseerd. In het heden zie je dat vele grotere bedrijven hun eerst minder responsieve website verbeteren voor een website die wel responsief is. Ook is het enorm belangrijk dat de informatie op de website past op het scherm van zowel computer, tablet en mobiel. In het heden worden de afmetingen van schermen steeds groter waardoor je website nog meer vereist is om een responsief design te hebben.

  Hoe krijg je een snelle website?

  Het is enorm significant dat je website een hoge snelheid heeft. Dit vanwege enkele redenen. Een van de meest belangrijke redenen is dat de website gebruiker eerder bij een slome website ervoor zal kiezen om van de website af te gaan en te gaan naar een andere website. Hierdoor hebt u dus met een langzame website een hogere kans om een potentiële koper op de website te missen. Een andere belangrijke reden is Google. Google vindt het super belangrijk dat de website een hoge snelheid heeft. Dit doet Google omdat de gebruikers op je website het niet prettig vinden als een website langzaam is. Hierdoor voert Google snelheid tests uit op je website zodat Google kan zien dat het een website met een hoge snelheid is of een website met een lage snelheid is.