Website laten maken in Gilze en Rijen

“Webdesign” is een grote term dat verschillende vaardigheden en disciplines bevat omtrent het maken en onderhouden van websites. Een website bezitten is tegenwoordig een must waardoor sinds 1999 er webdesign bedrijven regelmatig op poppen. De verschillende categorieën die onder webdesign vallen zijn onder andere; interface, grafische design, het schrijven van code, ontwerp en optimaliseren van de gebruikservaring op de website en soms zoekmachine optimalisatie.

Regelmatig zijn er vele individuen met verschillende expertises in teams samenwerken. Deze teams elk de website helpen in een bepaalde fase. In de normale zin wanneer er wordt gesproken over webdesign, wordt er gesproken over het designen van de website.Dus eigenlijk het design van de websiteVan de webdesign bedrijven wordt er verwacht dat ze bewust zijn van de bruikbaarheid en hun rol als het gaat om het optimaliseren van de gebruikerservaring.

In dit artikel worden de volgende onderwerpen besproken:

 • Hoe is webdesign ontstaan?
 • Wat voor uitdagingen zijn er bij webdesign?
 • Hoe ontwerp je een website?
 • Hoe optimaliseer je de website bezoeker ervaring?
 • Hoe krijg je een snelle website?
 • Wat zijn de webdesign kosten in Gilze en Rijen

  Hoe is webdesign ontstaan?

  Webdesign is begonnen in 1989, toen T. Berners voorstelde om wereldwijd een hypertekst project te maken. Dit project is uiteindelijk de www (world wide web) geworden, ook wel bekend als het internet.Door het World Wide Web kon eindelijk tekst worden bekeken via een browser zoals Google Chrome.Maar Firefox of de tegenwoordige populaire Google Chrome bestond toen nog niet. Een van de beginnende browsers die werden gebruikt bij het internet was de Mosaic. Deze internetbrowser kon voornamelijk alleen tekst tonen, maar dit was toen al enorm revulotionair.

  HTML is code die vaak wordt gebruikt bij het maken van websites. Deze HTML is uitgevonden door meneer Mosaic in 1994. Tussen 1995 en 1999 waren er veel gevechten om de browser te worden van de wereld. Internet explorer had toendertijd gewonnen.Dit werd toen tien jaar lang de standaard als het gaat om het gebruik maken van een browser.

  Het woord webdesign kwam door de jaren heen steeds meer gebruikelijker. Dit kwam mede omdat het met elk jaar steeds meer mogelijk was als het gaat om het websites creëren maar ook als het gaat om het verbeteren van de design en de ervaring van de gebruiker op de website. Dit is door verschillende jaren heen steeds een grotere markt geworden waardoor steeds meer webdesign bedrijven werden gestart in zowel Nederland als in grotere economieën als Amerika.

  Wat voor uitdagingen zijn er bij webdesign?

  De keuze waarop je een webdesign bedrijf selecteerd moet je doen op verschillende categorieën. Dit komt omdat het definitieve eindresultaat van de website enorm kan verschillen met uiteindelijk eindresultaat per bedrijf. Dit komt omdat alleen al kleinere dingen op je website kunnen zorgen voor een grote toename of daling van het conversiepercentage.

  De ervaring van de gebruiker, maar ook de snelheid van de website is zo belangrijk als het gaat om zowel wat Google er van vindt als wat de gebruiker er uiteindelijk van vindt. Uit de grote onderzoeken komt dat wanneer een website al een seconde trager is het de verkoop kan tegenzitten met procentdecimalen.

  Hoe ontwerp je een website?

  Het ontwerp van de website kan worden gemaakt door middel van een template of een unieke ontwerp (custom made). Met een template wordt bijvoorbeeld bedoeld een al vooraf opgestelde design die door meerdere websites worden gebruikt als fundering van het eindontwerp. Dit kan bijvoorbeeld op Wix, hiervoor maken enorm veel website eigenaren gebruik van. Het is niet voor niets waarom veel website eigenaren kiezen voor een template, dit komt omdat een uniek ontwerp (custom made) enorm kostig kan zijn.

  Door gebruik te maken van Google analytics kan ervoor worden gezorgd dat je inzicht krijgt in het gedrag van je bezoekers. Website ontwerpers kunnen wanneer duidelijk vooraf aangegeven eisen alles meenemen zodat jij als bedrijf of particulier de beste website krijgt voor jou markt. Het is bijvoorbeeld slim om voorbeelden aan te leveren van websites die jij mooi vindt om iets vergelijkbaars voor te krijgen.

  Hoe optimaliseer je de website bezoeker ervaring?

  Let met name op de ervaring van de gebruiker bij het ontwerpen van je website. De ervaring van de gebruiker kan het verschil brengen tussen een succesvolle website en een minder succesvolle website. Het ontwerp geeft een beeld aan de gebruiker die op het netvlies kan worden gebrand. Een goed bekend voorbeeld is bol com, bol com heeft een uniek design met een geperfectioneerde gebruikservaring waardoor vele website bezoekers terugkomen en al wanneer ze een klein deel zien van de website al denken aan bol com.

  Bij het door iemand laten ontwerpen van je website moet je vooral letten op dat de website responsief is. Met responsief wordt bedoeld dat de website zowel op de computer als telefoon gemakkelijk te gebruiken is. De ervaring van de gebruiker wordt hierdoor verbeterd. In het heden zie je dat alle grote bedrijven hun eerst niet responsieve website omruilen voor een website die enorm responsief is. Ook is het enorm belangrijk dat de inhoud van de website past op het scherm. In het heden worden de resoluties van beeldschermen steeds groter waardoor de website nog meer vereist zijn om een responsief ontwerp te hebben.

  Hoe krijg je een snelle website?

  Het is significant dat je website een hoge snelheid heeft. Dit vanwege enkele redenen. Een van de meest belangrijkste redenen is dat de gebruiker eerder bij een trage website ervoor zal kiezen om eraf te gaan en te gaan naar de website van een ander bedrijf. Hierdoor hebt u dus met een trage website een grotere kans om een potentiële koper te missen. Een andere belangrijke reden is Google. Google hecht veel waarde aan dat de website een hoge snelheid heeft. Dit doet Google omdat gebruikers het niet fijn vinden als een website traag is. Hierdoor voert Google tests uit op alle websites zodat Google kan zien dat het een snelle website of trage.