Website laten maken in Roosendaal

Het begrip Webdesign betekend een groep van vaardigheden die hebben te maken met het ontwikkelen en onderhouden van een website. Een website hebben is tegenwoordig een must waardoor sinds 1998 er webdesign bedrijven regelmatig op poppen. De categorieën die onder webdesign vallen zijn onder andere; interface ontwerp, grafisch ontwerp, het schrijven van code, ontwerp en optimaliseren van de gebruikservaring op de website en soms zoekmachine optimalisatie.

Vaak zullen vele zelfstandige met verschillende vaardigheden in teams samenwerken. Deze teams elk de website helpen in een bepaalde fase. Het begrip “webdesign” wordt normaal gesproken gebruikt om een proces te beschrijven van ontwerpen.Dus het design van het website. Van de webdesigners is de verwachting dat ze bekwaam zijn van de bruikbaarheid en de rol als het gaat om het optimaliseren van de gebruikerservaring.

In dit artikel worden de volgende onderwerpen besproken:

 • Hoe is webdesign ontstaan?
 • Wat voor uitdagingen zijn er bij webdesign?
 • Hoe ontwerp je een website?
 • Wat heeft de typografie voor impact op de website?
 • Hoe krijg je een snelle website?
 • Wat zijn de webdesign kosten in Roosendaal

  Hoe is webdesign ontstaan?

  Het begrip webdesign is gestart in 1989-1990, toen Mr. Berners voorstelde om wereldwijd een hypertekst project te maken. Dit project is uiteindelijk de www (world wide web) geworden, ook wel bekend als het internet.Door het internet kon voor het eerst tekst worden gezien via een internet browser zoals Google Chrome.Maar de internet explorer of de tegenwoordige zeer populaire Google Chrome bestond toendertijd nog niet. Een van de eerste browsers die werd gebruikt bij het internet was de Mosaic. Deze browser kon toen met name alleen tekst vertonen, maar dit was toen al enorm revulotionair.

  HTML is een code die soms wordt gebruikt bij het creëren van websites. Deze HTML code is ontworpen door Andreesen Mosaic in 1993-1994. Tussen 1995 en 1999 waren er veel gevechten om de browser te worden van de wereld. Uiteindelijk had toen Internet explorer hiermee gewonnen. Dit was toendertijd 10 jaar lang de standaard als het gaat om het gebruik maken van een internetbrowser.

  Het begrip webdesign werd door de verschillende jaren steeds meer gebruikelijker. Het kwam omdat het jaarlijks steeds meer mogelijk was als het gaat om het websites bouwen maar ook als het gaat om de verbetering van het design en de ervaring van de gebruiker op de website. Dit is door de jaren heen steeds een grotere markt geworden waardoor steeds meer bedrijven in het verkoop van webdesign werden begonnen in zowel Nederland als in grotere economieën als Duitsland.

  Wat voor uitdagingen zijn er bij webdesign?

  De keuze van een bedrijf dat webdesign diensten verkoopt moet je doen op verschillende criteria. Dit komt omdat het definitieve resultaat van de website enorm kan verschillen met uiteindelijk resultaat per bedrijf. Dit komt omdat alleen al kleine dingen op de website kunnen ervoor zorgen voor een grote stijging of daling van het conversie percentage (percentage van aankopen).

  Zoekengine Google is de belangrijkste speler als het gaat om het krijgen van bezoekers op je website. In dit artikel komen we later terug hoe jij als website eigenaar ervoor kan zorgen dat je boven aan in de Google kunt komen.

  Hoe ontwerp je een website?

  Het ontwerp van je website kan gemaakt worden door middel van een template of een custom made ontwerp. Met een template wordt bijvoorbeeld bedoeld een al vooraf opgesteld ontwerp die door meerdere websites worden gebruikt. Dit kan als voorbeeld op Wix, hier maken enorm veel website eigenaren gebruik van. Het is niet voor niets waarom veel website bouwers kiezen voor een template, dit komt omdat een custom made design enorm duur kan zijn.

  Door middel van het gebruik maken van Google analytics kan worden gezorgd dat je meer inzicht krijgt in het gedrag van de bezoekers op je website. Website ontwerpers kunnen bij duidelijk vooraf aangegeven eisen alles meenemen zodat jij als bedrijf of particulier de allerhoogst kwaliteit website krijgt voor jou markt. Het is hiervoor bijvoorbeeld verstandig om duidelijke voorbeelden aan te leveren van websites die jij mooi vindt om iets vergelijkbaars voor te krijgen.

  Wat heeft de typografie voor impact op de website?

  De typografie is iets wat vele website eigenaren enorm belangrijk vinden terwijl andere het juist iets minder het nut ervan in zien. Met de typografie wordt de font bedoeld die wordt getoond op je website. Bij bijvoorbeeld iets meer zakelijker bedrijf zal een iets meer zakelijker font worden gebruikt terwijl bij een speelgoed website iets minder serieuze font wordt gebruikt.

  Wanneer je gebruikt maakt van een speciale topografie moet je altijd rekening houden of je er gebruik van mag maken of niet. Er zijn enkele topografieën die onder licentie staan van de ontwerper. Dit komt overigens zelden voor maar het is zeker belangrijk om hiermee rekening te houden (je kunt het vooraf even opzoeken of er enige rechten op staan) voordat je achteraf op problemen komt.

  Hoe krijg je een snelle website?

  Het is belangrijk dat je website een hoge snelheid heeft. Dit is vanwege enkele redenen. Een van de belangrijke redenen is dat de website gebruiker eerder bij een trage website ervoor zal kiezen om van de website af te gaan en te gaan naar de website van een ander bedrijf. Hierdoor heb je dus met een langzame website een hogere kans om een potentiële koper te missen. Een andere belangrijke reden is Google. Google hecht veel waarde aan dat de website snel is. Dit weet Google omdat de gebruikers op je website het niet prettig vinden als een website traag is. Hierdoor voert Google enkele snelheid tests uit op je website zodat Google kan zien dat het een snelle website of een website met een lage snelheid is.