Website laten maken in Sint Anthonis

“Webdesign” is een brede term dat vele verschillende vaardigheden en disciplines bevat van het maken en onderhouden van websites. Een website hebben is tegenwoordig een must waardoor sinds 1999 er webdesign bedrijven regelmatig op poppen. De verschillende onderwerpen die onder webdesign vallen zijn onder andere; interface ontwerp, grafisch ontwerp, het schrijven van code, ontwerp en optimaliseren van de gebruikservaring op de website en soms zoekmachine optimalisatie.

Frequent zijn er vele zelfstandige met verschillende vaardigheden in teams samenwerken. Deze teams elk de website helpen in een bepaalde fase. Als er normaal gesproken wordt over webdesign, wordt het ontwerpen van de website mee bedoeld.Dus eigenlijk het design van je websiteVan de webdesigners wordt er verwacht dat ze bewust zijn van de mate van bruikbaarheid en de rol als het gaat om het optimaliseren van de gebruikerservaring.

In dit artikel worden de volgende onderwerpen besproken:

 • Hoe is webdesign ontstaan?
 • Wat voor uitdagingen zijn er bij webdesign?
 • Hoe ontwerp je een website?
 • Wat heeft de typografie voor impact op de website?
 • Hoe krijg je een snelle website?
 • Wat zijn de webdesign kosten in Sint Anthonis

  Hoe is webdesign ontstaan?

  Het begrip webdesign is begonnen in 1989, omdat toen Mr. Berners voorstelde om wereldwijd een hypertekst project te maken. De hypertekstproject is uiteindelijk de www (world wide web) geworden, ook wel bekend als het internet.Door het internet kon eindelijk tekst worden bekeken door middel van een internet browser zoals Google Chrome.Maar de internet explorer of de vooral in het heden gebruikte populaire Google Chrome bestond toendertijd nog niet. Een van de eerste browsers die werden gebruikt bij het internet was de Mosaic. Deze browser kon voornamelijk alleen letters en cijfers vertonen, maar dit was toen al enorm revulotionair.

  HTML is een code die vaak wordt gebruikt bij het maken van websites. Deze HTML code is uitgevonden door Andreesen Mosaic in 1993-1994. Tussen 1995 en 1999 waren er veel gevechten om de browser te worden van de wereld. Uiteindelijk had toen Internet explorer hiermee gewonnen. Dit was toen tien jaar lang de meest gebruikte als het gaat om het gebruik maken van een internetbrowser.

  Het begrip webdesign kwam door de jaren heen steeds meer gebruikelijker. Dit kwam omdat het met elk jaar steeds meer mogelijk was als het gaat om het websites creëren maar ook als het gaat om de verbetering van het design en de ervaring van de gebruiker op de website. Dit is door de jaren heen steeds een grotere markt geworden waardoor steeds meer webdesign bedrijven werden gestart in zowel Nederland als in grotere markten als Duitsland.

  Wat voor uitdagingen zijn er bij webdesign?

  De keuze van een webdesign bedrijf moet je doen op verschillende categorieën. Dit komt omdat het eindresultaat van de website enorm kan verschillen met uiteindelijk eindresultaat per bedrijf. Dit komt omdat alleen al kleine dingen op je website kunnen zorgen voor een grote toename of vermindering van het conversie percentage (percentage van aankopen).

  Zoekengine Google is een belangrijke speler als het gaat om het krijgen van bezoekers op een website. Wij zullen in dit artikel later terugkomen hoe jij als eigenaar van een website ervoor kan zorgen dat je boven aan in de Google kunt komen.

  Hoe ontwerp je een website?

  Het ontwerp van de website kan worden gemaakt door gebruik te maken van een template of een custom made ontwerp. Met een template wordt bijvoorbeeld bedoeld een al vooraf opgestelde design die door verschillende websites worden gebruikt. Dit kan bijvoorbeeld op WordPress, hiervoor maken enorm veel website bouwers gebruik van. Het is niet voor niets waarom veel website eigenaren selecteren voor een template, dit komt omdat een custom made design enorm duur kan zijn.

  Door middel van het gebruik maken van Google analytics kan ervoor worden gezorgd dat je inzicht krijgt in het gedrag van je bezoekers. Webdesigners kunnen wanneer duidelijk vooraf aangegeven eisen alles meenemen zodat jij als bedrijf of particulier de allerhoogst kwaliteit website krijgt voor jou markt. Het is hiervoor bijvoorbeeld slim om voorbeelden te geven van websites die jij mooi vindt om iets vergelijkbaars voor te krijgen.

  Wat heeft de typografie voor impact op de website?

  De typografie is iets wat sommige website eigenaren enorm belangrijk vinden terwijl anderen het juist iets minder belangrijk vinden. Met de typografie wordt de font bedoeld die wordt getoond op de website. Bij bijvoorbeeld iets meer zakelijkere website zal een iets meer zakelijker font worden gebruikt terwijl bij een babyproducten website iets minder serieuze font wordt gebruikt.

  Wanneer u gebruikt maakt van speciale topografieën moet u altijd rekening houden of u er gebruik van mag maken of niet. Er zijn enkele topografieën die onder licentie staan van de ontwerper. Dit komt overigens zelden voor maar het is belangrijk om hiermee rekening te houden (even opzoeken vooraf) voordat je pas achteraf op problemen komt.

  Hoe krijg je een snelle website?

  Het is zeer significant dat je website een hoge snelheid heeft. Dit is vanwege enkele redenen. Een van de belangrijkste redenen is dat de gebruiker eerder bij een slome website ervoor zal kiezen om van de website af te gaan en te gaan naar de website van een ander bedrijf. Hierdoor heb je dus met een trage website een grotere kans om een potentiële koper op de website te missen. Een andere belangrijke reden is Google. Google vindt het enorm belangrijk dat de website een hoge snelheid heeft. Dit weet Google omdat gebruikers het niet fijn vinden als een website langzaam is. Hierdoor voert Google enkele tests uit op alle websites zodat Google kan zien dat het een website met een hoge snelheid is of een website met een lage snelheid is.