Website laten maken in Sint-Michielsgestel

“Webdesign” is een grote term dat verschillende vaardigheden en disciplines bevat omtrent het maken en onderhouden van websites. Een website bezitten is tegenwoordig een must waardoor sinds 1999 er webdesign bedrijven regelmatig op poppen. De verschillende categorieën die onder webdesign vallen zijn onder andere; interface ontwerp, grafisch ontwerp, het schrijven van code, ontwerp en optimaliseren van de gebruikservaring op de website en soms zoekmachine optimalisatie.

Regelmatig zijn er vele zelfstandige met verschillende vaardigheden in teams samenwerken. Deze teams elk de website helpen in een bepaalde fase. In de normale zin wanneer er wordt gesproken over webdesign, wordt er gesproken over het ontwerpen van de website.Dus eigenlijk het design van de websiteVan de webdesign bedrijven wordt er verwacht dat ze bewust zijn van de mate van bruikbaarheid en de rol als het gaat om het optimaliseren van de gebruikerservaring.

In dit artikel worden de volgende onderwerpen besproken:

 • Hoe is webdesign ontstaan?
 • Wat voor uitdagingen zijn er bij webdesign?
 • Hoe ontwerp je een website?
 • Hoe optimaliseer je de website bezoeker ervaring?
 • Hoe krijg je een snelle website?
 • Wat zijn de webdesign kosten in Sint-Michielsgestel

  Hoe is webdesign ontstaan?

  Webdesign is begonnen in 1989, omdat toen Mr. Berners voorstelde om wereldwijd een hypertekst project te maken. Dit project is uiteindelijk de www (world wide web) geworden, ook wel bekend als het internet.Door het World Wide Web kon eindelijk tekst worden bekeken door middel van een internet browser zoals Google Chrome.Maar Firefox of de vooral in het heden gebruikte populaire Google Chrome bestond toendertijd nog niet. Een van de beginnende browsers die werden gebruikt bij het internet was de Mosaic. Deze internetbrowser kon voornamelijk alleen letters en cijfers vertonen, maar dit was toen al enorm revulotionair.

  HTML is code die vaak wordt gebruikt bij het maken van websites. Deze HTML is uitgevonden door Andreesen Mosaic in 1993-1994. Tussen 1995 en 1999 waren er veel gevechten om de browser te worden van de wereld. Internet explorer had toendertijd gewonnen.Dit werd toen tien jaar lang de meest gebruikte als het gaat om het gebruik maken van een internetbrowser.

  Het woord webdesign kwam door de jaren heen steeds meer gebruikelijker. Dit kwam mede omdat het met elk jaar steeds meer mogelijk was als het gaat om het websites creëren maar ook als het gaat om de verbetering van het design en de ervaring van de gebruiker op de website. Dit is door verschillende jaren heen steeds een grotere markt geworden waardoor steeds meer webdesign bedrijven werden gestart in zowel Nederland als in grotere markten als Duitsland.

  Wat voor uitdagingen zijn er bij webdesign?

  De keuze waarop je een webdesign bedrijf selecteerd moet je doen op verschillende categorieën. Dit komt omdat het definitieve eindresultaat van de website enorm kan verschillen met uiteindelijk eindresultaat per bedrijf. Dit komt omdat alleen al kleinere dingen op je website kunnen zorgen voor een grote toename of vermindering van het conversie percentage (percentage van aankopen).

  Google is de belangrijkste speler als het gaat om het krijgen van bezoekers op een website. In dit artikel komen we later terug hoe jij als eigenaar van een website ervoor kan zorgen dat je boven aan in de Google kunt komen.

  Hoe ontwerp je een website?

  Het design van de website kan worden gemaakt door gebruik te maken van een template of een custom made ontwerp. Met een template wordt bedoeld een al vooraf opgestelde design die door verschillende websites worden gebruikt. Dit kan bijvoorbeeld met WordPress, hiervoor maken enorm veel website bouwers gebruik van. Het is niet voor niks waarom veel website eigenaren selecteren voor een template, dit komt omdat een custom made design enorm duur kan zijn.

  Door gebruik te maken van Google analytics kan ervoor worden gezorgd dat je inzicht krijgt in het gedrag van je bezoekers. Website ontwerpers kunnen wanneer duidelijk vooraf aangegeven eisen alles meenemen zodat jij als bedrijf of particulier de allerhoogst kwaliteit website krijgt voor jou markt. Het is bijvoorbeeld slim om voorbeelden te geven van websites die jij mooi vindt om iets vergelijkbaars voor te krijgen.

  Hoe optimaliseer je de website bezoeker ervaring?

  Let met name op de ervaring van de gebruiker bij het ontwerpen van je website. De ervaring van de gebruiker kan het verschil brengen tussen een succesvolle website en een minder succesvolle website. Het ontwerp geeft een beeld aan de gebruiker die op het netvlies kan worden gebrand. Een goed bekend voorbeeld is bol com, bol com heeft een uniek design met een geperfectioneerde ervaring van de gebruiker waardoor vele website bezoekers terugkomen en al wanneer ze een klein deel zien van de website al denken aan bol com.

  Bij het door iemand laten ontwerpen van je website moet je vooral letten op dat je website zeer responsief is. Met responsief wordt bedoeld dat de website zowel op de computer als telefoon gemakkelijk te gebruiken is. De ervaring van de gebruiker wordt hierdoor verbeterd. In het heden zie je dat alle grote bedrijven hun eerst minder responsieve website verbeteren voor een website die enorm responsief is. Ook is het enorm belangrijk dat de inhoud van de website past op het scherm van zowel computer, tablet en mobiel. In het heden worden de resoluties van beeldschermen steeds groter waardoor je website nog meer vereist is om een responsief ontwerp te hebben.

  Hoe krijg je een snelle website?

  Het is significant dat je website een hoge snelheid heeft. Dit vanwege enkele redenen. Een van de meest belangrijkste redenen is dat de gebruiker eerder bij een slome website ervoor zal kiezen om van de website af te gaan en te gaan naar de website van een ander bedrijf. Hierdoor hebt u dus met een trage website een grotere kans om een potentiële koper op de website te missen. Een andere belangrijke reden is Google. Google hecht veel waarde aan dat de website een hoge snelheid heeft. Dit doet Google omdat gebruikers het niet fijn vinden als een website langzaam is. Hierdoor voert Google tests uit op alle websites zodat Google kan zien dat het een website met een hoge snelheid is of een website met een lage snelheid is.