Website laten maken in Vught

Webdesign is een grote term dat verschillende vaardigheden en disciplines bevat omtrent het maken en onderhouden van websites. Een website bezitten is tegenwoordig een must waardoor sinds 1999 er webdesign bedrijven regelmatig op poppen. De onderwerpen die onder webdesign vallen zijn onder andere; interface, grafische design, programmeren, ontwerp en optimaliseren van de gebruikservaring op de website en soms zoekmachine optimalisatie.

Vaak zullen meerdere individuen met verschillende expertises samenwerken in een team. Deze zullen elk de website helpen in een of meerdere fases. Wanneer er wordt gesproken over “Webdesign”, wordt er meestal een proces beschreven van designen.Dus het ontwerpen van de website. Van de webdesign bedrijven wordt er verwacht dat ze bewust zijn van de bruikbaarheid en hun rol als het gaat om het perfectioneren van de ervaring van de gebruiker op de website.

In dit artikel worden de volgende onderwerpen besproken:

 • Hoe is webdesign ontstaan?
 • Wat voor uitdagingen zijn er bij webdesign?
 • Hoe ontwerp je een website?
 • Hoe optimaliseer je de website bezoeker ervaring?
 • Hoe krijg je een snelle website?
 • Wat zijn de webdesign kosten in Vught

  Hoe is webdesign ontstaan?

  Webdesign is begonnen in 1989, toen Tim Berners voorstelde om wereldwijd een hypertekst project te creëren. De hypertekstproject is uiteindelijk de www (world wide web) geworden, a.k.a het internet.Door het World Wide Web kon eindelijk tekst worden bekeken via een browser zoals internet explorer.Maar Firefox of de tegenwoordige populaire Google Chrome bestond toen nog niet. Een van de beginnende browsers die werden gebruikt bij het internet was de Mosaic. Deze internetbrowser kon voornamelijk alleen tekst tonen, maar dit was al enorm revolutionair voor die tijd.

  HTML is code die vaak wordt gebruikt bij het maken van websites. Deze HTML is bedacht door meneer Mosaic in 1993-1994. Tussen 1995 en 1999 waren er veel gevechten om de browser te worden van de wereld. Internet explorer had toendertijd gewonnen.Dit werd toen tien jaar lang de standaard als het gaat om het gebruik maken van een browser.

  Het woord webdesign kwam door de jaren heen steeds meer gebruikelijker. Dit kwam mede omdat het met elk jaar steeds meer mogelijk was als het gaat om het bouwen van websites maar ook als het gaat om het verbeteren van de design en gebruikerservaring van de websites. Dit is door verschillende jaren heen steeds een grotere markt geworden waardoor steeds meer webdesign bedrijven werden gestart in zowel Nederland als in grotere economieën als Amerika.

  Wat voor uitdagingen zijn er bij webdesign?

  De keuze waarop je een webdesign bedrijf selecteerd moet je doen op verschillende criteria. Dit komt omdat het resultaat van de website enorm kan verschillen met uiteindelijk resultaat per bedrijf. Dit komt omdat alleen al kleinere dingen op je website kunnen zorgen voor een grote toename of daling van het conversiepercentage.

  Google is de belangrijkste speler als het gaat om het krijgen van bezoekers op een website. In dit artikel komen we later terug hoe jij als eigenaar van een website ervoor kan zorgen dat je eerste in Google komt op je gewenste zoekwoord.

  Hoe ontwerp je een website?

  Het design van de website kan worden gemaakt door middel van een template of een unieke ontwerp (custom made). Met een template wordt bedoeld een al vooraf opgestelde design die door meerdere websites worden gebruikt als fundering van het eindontwerp. Dit kan bijvoorbeeld met Lightspeed, hiervoor maken enorm veel website bouwers gebruik van. Het is niet voor niks waarom veel website eigenaren kiezen voor een template, dit komt omdat een uniek ontwerp (custom made) enorm duur kan zijn.

  Door gebruik te maken van Google analytics kan ervoor worden gezorgd dat je inzicht krijgt in het gedrag van de bezoekers. Webdesigners kunnen bij duidelijk vooraf aangegeven eisen alles meenemen zodat jij als bedrijf de beste website krijgt voor jou segment. Het is bijvoorbeeld slim om voorbeelden aan te leveren van websites die jij mooi vindt om iets soortgelijks voor te ontvangen.

  Hoe optimaliseer je de website bezoeker ervaring?

  Let op de gebruikerservaring bij het ontwerpen van de website. De ervaring van de gebruiker kan het verschil brengen tussen een succesvolle website en een minder succesvolle website. Het ontwerp geeft een beeld aan de gebruiker die soms op het netvlies gebrand wordt. Een bekend voorbeeld is bol com, bol com heeft een uniek design met een geoptimaliseerde gebruikservaring waardoor vele bezoekers terugkomen en al bij een blauwe kleur al denken aan bol com.

  Bij het door iemand laten ontwerpen van je website moet je vooral letten op dat de website responsief is. Met responsief wordt bedoeld dat de website zowel op de computer als telefoon gemakkelijk bruikbaar is. De ervaring van de gebruiker wordt hierdoor verbeterd. In het heden zie je dat alle grote bedrijven hun eerst niet responsieve website omruilen voor een website die wel responsief is. Ook is het enorm belangrijk dat de inhoud van de website past op het scherm. In het heden worden de resoluties van beeldschermen steeds groter waardoor de website nog meer vereist zijn om een responsief design te hebben.

  Hoe krijg je een snelle website?

  Het is zeer belangrijk dat je website snel is. Dit vanwege enkele redenen. Een van de meest belangrijkste redenen is dat de gebruiker eerder bij een trage website ervoor zal kiezen om eraf te gaan en te gaan naar een andere website. Hierdoor hebt u dus met een trage website een grotere kans om een potentiële koper te missen. Een andere belangrijke reden is Google. Google vindt het enorm belangrijk dat de website snel is. Dit doet Google omdat gebruikers het niet fijn vinden als een website traag is. Hierdoor voert Google tests uit op alle websites zodat Google kan zien dat het een snelle website of trage.