Website laten maken in Waalwijk

De definitie van webdesign gaat over een groep van skills die iemand kan hebben omtrent het maken en onderhouden van een website. De website design bedrijven zijn allemaal begonnen sinds 1999 door de grote vraag aan website. De verschillende gebieden die onder webdesign vallen zijn onder andere; interface, grafische design, programmeren, ontwerp en optimaliseren van de gebruikservaring op de website en soms zoekmachine optimalisatie.

Frequent zijn er meerdere individuen met verschillende expertises samenwerken in een team. Deze zullen elk de website helpen in een of meerdere fases. In de normale zin wanneer er wordt gesproken over “Webdesign”, wordt er gesproken over het designen van de website.Dus de design van de website. Van de webdesign bedrijven is de verwachting dat ze bewust zijn van de bruikbaarheid en hun rol als het gaat om het perfectioneren van de ervaring van de gebruiker op de website.

In dit artikel worden de volgende onderwerpen besproken:

 • Hoe is webdesign ontstaan?
 • Wat voor uitdagingen zijn er bij webdesign?
 • Hoe ontwerp je een website?
 • Hoe optimaliseer je de website bezoeker ervaring?
 • Hoe krijg je een snelle website?
 • Wat zijn de webdesign kosten in Waalwijk

  Hoe is webdesign ontstaan?

  Webdesign is gestart in 1989, toen Tim Berners voorstelde om wereldwijd een hypertekst project te creëren. Dit is uiteindelijk de www (world wide web) geworden, a.k.a het internet.Door het World Wide Web kon voor het eerst tekst worden bekeken via een browser zoals internet explorer.Maar Firefox of de tegenwoordige populaire Google Chrome bestond toen nog niet. Een van de beginnende browsers die werdt gebruikt bij het internet was de Mosaic. Deze internetbrowser kon toen voornamelijk alleen tekst tonen, maar dit was al enorm revolutionair voor die tijd.

  HTML is code die soms wordt gebruikt bij het maken van websites. Deze HTML is ontworpen door meneer Mosaic in 1993-1994. Tussen 1995 en 1999 waren er veel gevechten om de browser te worden van de wereld. Internet explorer had toendertijd gewonnen.Dit werd toendertijd tien jaar lang de standaard als het gaat om het gebruik maken van een browser.

  Het woord webdesign werd door de jaren heen steeds meer gebruikelijker. Het kwam mede omdat het met elk jaar steeds meer mogelijk was als het gaat om het bouwen van websites maar ook als het gaat om het verbeteren van de design en gebruikerservaring van de websites. Dit is door verschillende jaren heen steeds een grotere markt geworden waardoor steeds meer bedrijven in het verkoop van webdesign werden gestart in zowel Nederland als in grotere economieën als Amerika.

  Wat voor uitdagingen zijn er bij webdesign?

  De keuze waarop je een bedrijf dat webdesign diensten verkoopt selecteerd moet je doen op verschillende criteria. Dit komt omdat het uiteindelijke eindresultaat van de website enorm kan verschillen met uiteindelijk eindresultaat per bedrijf. Dit komt omdat alleen al kleinere dingen op de website kunnen zorgen voor een grote toename of daling van het conversiepercentage.

  Google is een belangrijke speler als het gaat om het krijgen van bezoekers op je website. We zullen in dit artikel later terugkomen hoe jij als website eigenaar ervoor kan zorgen dat je boven aan in de Google kunt komen.

  Hoe ontwerp je een website?

  Het design van je website kan worden gemaakt door middel van een template of een unieke ontwerp (custom made). Met een template wordt bedoeld een al vooraf opgestelde ontwerp die door meerdere websites worden gebruikt als fundering van het eindontwerp. Dit kan als voorbeeld met Lightspeed, hiervoor maken enorm veel website bouwers gebruik van. Het is niet voor niks waarom veel website eigenaren kiezen voor een template, dit komt omdat een uniek ontwerp (custom made) enorm duur kan zijn.

  Door gebruik te maken van Google analytics kan worden gezorgd dat je inzicht krijgt in het gedrag van de bezoekers. Ontwerpers kunnen wanneer duidelijk vooraf aangegeven eisen alles meenemen zodat jij als bedrijf de beste website krijgt voor jou segment. Het is bijvoorbeeld verstandig om voorbeelden aan te leveren van websites die jij mooi vindt om iets soortgelijks voor te ontvangen.

  Hoe optimaliseer je de website bezoeker ervaring?

  Let vooral op de ervaring van de gebruiker bij het ontwerpen van de website. De ervaring van de gebruiker kan voor het verschil zorgen tussen een succesvolle website en een minder succesvolle website. Het ontwerp geeft een beeld aan de website bezoeker die soms op het netvlies gebrand wordt. Een goed voorbeeld is bol com, bol com heeft een uniek design met een geoptimaliseerde gebruikservaring waardoor vele bezoekers terugkomen en al bij een blauwe kleur al denken aan bol com.

  Bij het door iemand laten designen van je website moet je vooral letten op dat de website responsief is. Met responsief wordt bedoeld dat je website zowel op de computer als telefoon gemakkelijk bruikbaar is. De ervaring van de gebruiker wordt hiermee verbeterd. In het heden zie je dat vele grote bedrijven hun eerst niet responsieve website omruilen voor een website die wel responsief is. Ook is het enorm belangrijk dat de informatie van de website past op het scherm. In het heden worden de afmetingen van beeldschermen steeds groter waardoor de website nog meer vereist zijn om een responsief design te hebben.

  Hoe krijg je een snelle website?

  Het is enorm significant dat je website snel is. Dit vanwege enkele redenen. Een van de meest belangrijke redenen is dat de gebruiker eerder bij een trage website ervoor zal kiezen om eraf te gaan en te gaan naar een andere website. Hierdoor hebt u dus met een langzame website een grotere kans om een potentiële koper te missen. Een andere belangrijke reden is Google. Google vindt het super belangrijk dat de website een hoge snelheid heeft. Dit doet Google omdat de gebruikers op je website het niet fijn vinden als een website traag is. Hierdoor voert Google snelheid tests uit op alle websites zodat Google kan zien dat het een snelle website of trage.