Boekhouder gezocht in Amsterdam?

Een boekhouder in Amsterdam is iemand die op professionele basis ervaren is in alles wat met financiën te maken heeft, specifiek gericht op de financiële administratie van een persoon of bedrijf. Er zijn verschillende soorten boekhouders. Sommige boekhouders werken zelfstandig en je kunt deze boekhouders dan ook inhuren voor alle zaken op het gebied van je financiën: van het laten nakijken van een jaaraangifte tot het laten doen van echt de volledige administratie.

Dat maakt ook dat een boekhouder inhuren zeer interessant kan zijn. Veel mensen hebben een vaste boekhouder die zij volledig vertrouwen op financieel gebied. En dit is heel erg prettig, omdat je weet dat je dan met alle vragen bij deze boekhouder terecht kunt. Zo kun je dan ieder jaar je aangiftes laten controleren door je boekhouder, maar kun je hem of haar ook in het midden van de zomer bellen als je een vraag hebt met het maken van kosten en of dit verstandig is om nu te doen en op te nemen in je kwartaalaangifte bijvoorbeeld.

Hopelijk heb je nu een goed basisbeeld van wat een boekhouder is. Hieronder geven we je in korte artikelen nog meer informatie over boekhouders, zodat je beeld ervan nog beter is.

In dit artikel worden de volgende onderwerpen besproken:

  • Wanneer heb je een boekhouder nodig?
  • Wat kost een boekhouder in Amsterdam?
  • Waarom een boekhouder?
  • Wat is het uurtarief van een boekhouder?
  • Wat controleert een boekhouder?


    Wanneer heb je een boekhouder nodig?

    Maar er zijn ook boekhouders die voor een bedrijf werken en iedere dag werken aan de volledige administratie en ook adviseren en begeleiden hoe de financiën zo goed mogelijk gedaan kunnen worden. Alles wat met financiën en belastingen te maken heeft, is gewoon iets heel ingewikkelds en daarom kan het prettig zijn om een boekhouder bij de hand te nemen. Voor je volledige administratie, maar ook voor een aantal korte vragen, zodat je zeker weet dat je je aangifte op de juiste manier hebt ingevuld en dus geen fouten hebt gemaakt.

    Er zijn ook bedrijven met boekhoudpakketten. Je kunt dan inloggen met een account op de website van dit bedrijf en dan kun je je aangifte invullen via zo’n website. Je betaalt dan op de een of andere manier wel voor de diensten van een boekhouder, maar omdat het een automatisch systeem is betaal je niet de volle mep. Dit kan een voordeel zijn, als je wel gebruik wilt maken van de diensten van een boekhouder, maar het liefst zo min mogelijk geld eraan kwijt wilt zijn. Het nadeel is dat je het persoonlijke van een boekhouder mist.

    Wat kost een boekhouder in Amsterdam?

    Om de kosten van een boekhouder uit te rekenen, wil je allereerst het uurtarief weten. In een artikel hieronder gaan we hier uitgebreid op in, maar in het kort: een gemiddeld uurtarief van een boekhouder ligt op zestig euro per uur, waarbij je voor een beginnende boekhouder tussen de veertig en vijfenveertig euro exclusief BTW betaalt en voor een zeer ervaren boekhouder die ook voor grote bedrijven werkt betaal je ongeveer tachtig euro exclusief BTW per uur.

    De kosten zijn dan ook zeer afhankelijk van hoeveel je wilt vragen van de boekhouder. Gaat het alleen om het controleren van de jaarlijkse belastingaangiftes of wil je de boekhouder ook iedere drie maanden de kwartaalaangiftes laten controleren of zelfs laten doen plus andere financiële taken laten uitvoeren? Bedenk voor jezelf goed de antwoorden op deze vragen en als je dat hebt bedacht, dan weet je ook ongeveer wat de kosten van een boekhouder zullen zijn, gebaseerd op het uurtarief dat we je hierboven ondertussen hebben voorgeschoteld.

    Waarom een boekhouder?

    Een boekhouder in Amsterdam kan jou vooral het gevoel geven dat je wat betreft je financiële administratie alles op orde hebt en dat het dus op financieel gebied goed gaat met zowel jou als met je bedrijf. Of sterker nog: je boekhouder kan niet alleen dat gevoel geven aan jou. De boekhouder kan er ook voor zorgen dat het zo is. Je wilt er niet aan denken dat je bijvoorbeeld je aangiftes verkeerd hebt ingevuld waardoor je ineens later belasting terug moet betalen.

    De boekhouder kan, wanneer je hem dit van tevoren laat controleren, je hiervoor waarschuwen, zodat je zulke vervelende situaties wat betreft het terug moeten betalen van belastingen kunt voorkomen. Dit is dan ook een zeer goede reden waarom je een boekhouder zou moeten inhuren. Wil je meer weten over boekhouders? Lees alles erover in de artikelen die je hier kunt vinden op deze website, zodat je een goed beeld hebt van boekhouders.

    Wat is het uurtarief van een boekhouder?

    Als je hebt besloten om een boekhouder in te huren, dan is het ook prettig om te weten hoeveel een boekhouder kost. De kosten van een boekhouder zijn afhankelijk van wat voor een uurtarief de boekhouder rekent. In dit korte artikel vertellen we je dan ook graag wat de gemiddelde uurtarieven zijn van een boekhouder. We kunnen van een gemiddeld uurtarief van een boekhouder spreken van ongeveer zestig euro exclusief BTW. Let op: dit is een gemiddelde prijs. Dit tarief willen we graag ietwat specificeren, zodat het echt helder is.

    Een beginnende boekhouder, die een aantal jaren bezig is, zal ongeveer tussen de veertig en vijfenveertig euro exclusief BTW per uur vragen. Een zeer ervaren boekhouder, die al jaren werkt en dit ook voor grote bedrijven doet, zal ongeveer tachtig euro exclusief BTW per uur gaan vragen. Zo heb je een goed beeld van de uurtarieven die boekhouders rekenen.

    Wat controleert een boekhouder?

    Een boekhouder controleert eigenlijk alles wat met je financiële administratie te maken heeft. Dit is ook afhankelijk van welke opdracht je de boekhouder hebt gegeven uiteraard. Er zijn veel mensen die ook voor hun privé-administratie een boekhouder in de hand nemen en dan geldt dit voornamelijk voor de jaaraangiftes die natuurlijk jaarlijks gedaan moeten worden. Bij zo’n aangifte specifiek controleert de boekhouder de meest belangrijke zaken.

    Hij loopt de gehele aangifte na en kijkt of alles klopt, of je geen fouten hebt gemaakt. Hij kan ook kijken of je ergens steken hebt laten vallen, wat betreft bepaalde toeslagen of zaken waar je recht op hebt, maar waar je geen weet van hebt. De boekhouder is hier natuurlijk zeer ervaren in, dus het laten controleren van je aangifte door een boekhouder kan je zelfs, los van de kosten die je aan de boekhouder kwijt bent, op lange termijn veel geld schelen.