Website laten maken in Bergen

De definitie van webdesign gaat over een groep van skills die iemand kan hebben omtrent het maken en onderhouden van een website. De website design bedrijven zijn allemaal begonnen sinds 1999 door de grote vraag aan website. De verschillende categorieën die onder webdesign vallen zijn onder andere; interface, grafische design, programmeren, ontwerp en perfectioneren van de gebruikservaring op de website en soms zoekmachine optimalisatie.

Frequent zijn er meerdere zelfstandige met verschillende expertises samenwerken in een team. Deze zullen elk de website helpen in een of meerdere fases. In de normale zin wanneer er wordt gesproken over webdesign, wordt er gesproken over het designen van de website.Dus eigenlijk het design van de websiteVan de webdesign bedrijven is de verwachting dat ze bewust zijn van de mate van bruikbaarheid en hun rol als het gaat om het perfectioneren van de ervaring van de gebruiker op de website.

In dit artikel worden de volgende onderwerpen besproken:

 • Hoe is webdesign ontstaan?
 • Wat voor uitdagingen zijn er bij webdesign?
 • Hoe ontwerp je een website?
 • Hoe optimaliseer je de website bezoeker ervaring?
 • Hoe krijg je een snelle website?
 • Wat zijn de webdesign kosten in Bergen

  Hoe is webdesign ontstaan?

  Webdesign is gestart in 1989, omdat toen Tim Berners voorstelde om wereldwijd een hypertekst project te creëren. Dit project is uiteindelijk de www (World Wide Web) geworden, a.k.a het internet.Door het World Wide Web kon voor het eerst tekst worden bekeken door middel van een browser zoals internet explorer.Maar Firefox of de vooral in het heden gebruikte populaire Google Chrome bestond toen nog niet. Een van de beginnende browsers die werdt gebruikt bij het internet was de Mosaic. Deze internetbrowser kon toen voornamelijk alleen letters en cijfers tonen, maar dit was al enorm revolutionair voor die tijd.

  HTML is code die soms wordt gebruikt bij het maken van websites. Deze HTML is uitgevonden door A. Mosaic in 1993-1994. Tussen 1995 en 1999 waren er veel gevechten om de browser te worden van de wereld. Internet explorer had toendertijd gewonnen.Dit werd toendertijd tien jaar lang de meest gebruikte als het gaat om het gebruik maken van een browser.

  Het woord webdesign werd door de jaren heen steeds meer gebruikelijker. Het kwam mede omdat het met elk jaar steeds meer mogelijk was als het gaat om het websites bouwen maar ook als het gaat om het verbeteren van de design en gebruikerservaring van de websites. Dit is door verschillende jaren heen steeds een grotere markt geworden waardoor steeds meer bedrijven in het verkoop van webdesign werden gestart in zowel Nederland als in grotere markten als Amerika.

  Wat voor uitdagingen zijn er bij webdesign?

  De keuze waarop je een bedrijf dat webdesign diensten verkoopt selecteerd moet je doen op verschillende aspecten. Dit komt omdat het definitieve eindresultaat van de website enorm kan verschillen met uiteindelijk eindresultaat per webdesign bedrijf. Dit komt omdat alleen al kleinere dingen op de website kunnen zorgen voor een grote toename of vermindering van het conversiepercentage.

  Zoekengine Google is een belangrijke speler als het gaat om het krijgen van bezoekers op je website. Wij zullen in dit artikel later terugkomen hoe jij als website eigenaar ervoor kan zorgen dat je eerste in Google komt op je gewenste zoekwoord.

  Hoe ontwerp je een website?

  Het design van je website kan worden gemaakt door gebruik te maken van een template of een unieke ontwerp (custom made). Met een template wordt bedoeld een al vooraf opgestelde ontwerp die door verschillende websites worden gebruikt als fundering van het eindontwerp. Dit kan als voorbeeld met Wix, hiervoor maken enorm veel website bouwers gebruik van. Het is niet voor niks waarom veel website eigenaren selecteren voor een template, dit komt omdat een uniek ontwerp (custom made) enorm duur kan zijn.

  Door gebruik te maken van Google analytics kan worden gezorgd dat je inzicht krijgt in het gedrag van de bezoekers op je website. Website ontwerpers kunnen wanneer duidelijk vooraf aangegeven wensen alles meenemen zodat jij als bedrijf de beste website krijgt voor jou segment. Het is bijvoorbeeld verstandig om voorbeelden te geven van websites die jij mooi vindt om iets soortgelijks voor te ontvangen.

  Hoe optimaliseer je de website bezoeker ervaring?

  Let met name op de ervaring van de gebruiker bij het designen van de website. De ervaring van de gebruiker kan voor het verschil zorgen tussen een succesvolle website en een minder succesvolle website. Het ontwerp geeft een beeld aan de website bezoeker die ervoor kan zorgen dat een bezoeker een sterkere relatie krijgt met je bedrijf. Een goed bekend voorbeeld is bol com, bol com heeft een uniek ontwerp met een geoptimaliseerde gebruikservaring waardoor vele bezoekers terugkomen en al bij een blauwe kleur al denken aan bol com.

  Bij het door iemand laten designen van je website moet je vooral letten op dat je website zeer responsief is. Met responsief wordt bedoeld dat je website zowel op de computer als telefoon goed te gebruiken is. De ervaring van de gebruiker wordt hiermee verbeterd. In het heden zie je dat vele grote bedrijven hun eerst minder responsieve website omruilen voor een website die wel responsief is. Ook is het enorm belangrijk dat de informatie van de website past op het scherm van zowel computer, tablet en mobiel. In het heden worden de afmetingen van beeldschermen steeds groter waardoor je website nog meer vereist zijn om een responsief design te hebben.

  Hoe krijg je een snelle website?

  Het is significant dat de website van je snel is. Dit vanwege enkele redenen. Een van de meest belangrijke redenen is dat de gebruiker eerder bij een slome website ervoor zal kiezen om eraf te gaan en te gaan naar een andere website. Hierdoor hebt u dus met een langzame website een grotere kans om een potentiële koper op de website te missen. Een andere belangrijke reden is Google. Google hecht veel waarde aan dat de website een hoge snelheid heeft. Dit doet Google omdat de gebruikers op je website het niet fijn vinden als een website langzaam is. Hierdoor voert Google snelheid tests uit op alle websites zodat Google kan zien dat het een website met een hoge snelheid is of trage.