Warmtepomp gezocht in Beverwijk?

Er zijn van die dingen in de wereld waar u nooit bij stilstaat. De dagen gaan aan u voorbij, u doet al uw dagelijkse dingen, het verzorgen van uw kinderen, naar werk gaan, en pas als iemand u eraan herinnert dat het betstaat, dan denkt u ineens: dat is waar ook. Misschien is dat ook wel het geval bij een warmtepomp. Er zijn namelijk niet zoveel mensen die weten wat een warmtepomp is en daarom leggen we u dat heel graag uit in dit artikel. Het kan ook zijn dat u op deze pagina terecht bent gekomen omdat u op zoek bent naar een warmtepomp.

Ook dan bent u aan het juiste adres, want dan vertellen we u er graag meer over. Een warmtepomp zorgt er dus vooral voor dat een ruimte volledig wordt verwarmd. Dit kan uw volledige huis zijn, maar ook een volledig bedrijfspand. Dit onderscheidt warmtepompen van doorsnee verwarmingen, die vaak alleen de ruimte of een verdieping weten te verwarmen. Precies door deze capaciteit, het verwarmen van een geheel gebouw of een heel huis, maakt een warmtepomp een ingenieus apparaat. En het maakt ook dat u wel een professioneel bedrijf in zou moeten huren die deze warmtepompen bouwt en ook bij u installeert.

In dit artikel worden de volgende onderwerpen besproken:

 • Wat is een warmtepomp?
 • Wat kost een warmtepomp?
 • Hoe werkt een warmtepomp?
 • Waarom een bedrijf in warmtepompen?
 • Wat zijn de voordelen van een bedrijf in warmtepompen?


  Wat is een warmtepomp?

  Wist u dat een koelkast technisch gezien ook een warmtepomp is? Een warmtepomp is niets anders dan een apparaat dat warmte verplaatst of in sommige gevallen oppompt. De meeste warmtepompen worden dus geïnstalleerd om volledige gebouwen te verwarmen. Wilt u meer weten over warmtepompen? Op deze pagina vertellen we u graag veel meer over warmtepompen, zoals wat een warmtepomp gemiddeld kost, hoe een warmtepomp precies werkt en wat u moet doen als u een warmtepomp wilt installeren (en bij welk bedrijf).

  Wat kost een warmtepomp?

  Als u hebt besloten om een warmtepomp aan te gaan schaffen voor het verwarmen van een gebouw of van uw huis, dan wilt u natuurlijk ook op de hoogte zijn van de kosten die deze aanschaf met zich meebrengen. Wat betreft het kopen van een warmtepomp zijn er verschillende opties die ook de prijs doen veranderen. De meest voordelige warmtepomp is al verkrijgbaar vanaf ongeveer 4.000 euro exclusief BTW. Dan gaat het om een hybride warmtepomp (inclusief ketel en installatie). Maar zelfs hierin is al veel variatie te vinden.

  Zo zijn deze warmtepompen tot en met een bedrag van 25.000 euro exclusief BTW te vinden. Het gaat dan om de grootte van een gebouw of huis dat de warmtepomp kan verwarmen. Hoe groter de ruimte mogelijk is, hoe hoger ook de prijs. Maar er zijn uiteraard ook andere soorten warmtepompen, zoals een grondwater warmtepomp. Deze warmtepompen kunnen tot en met 25.000 euro exclusief BTW kosten (en dit is dan inclusief een boiler en de installatie). Hopelijk hebt u nu een goed beeld van de mogelijkheden als het gaat om de kosten van het aanschaffen van een warmtepomp en de soorten warmtepompen die er beschikbaar zijn.

  Hoe werkt een warmtepomp?

  Goed nieuws als u hebt besloten om een warmtepomp aan te schaffen. Maar u wilt natuurlijk ook wel weten hoe zo’n warmtepomp werkt. Dat vertellen we u graag. Een warmtepomp zorgt voor de verwarming van een ruimte of gebouw. Deze warmte wordt door de pomp uit de lucht, de bodem of het grondwater gehaald en letterlijk in de ruimte gepompt. Hiervoor gebruikt de warmtepomp stroom, maar de hoeveelheid stroom is veel minder dan bij elektrisch verwarmen zonder warmtepomp (bij een gewone verwarming bijvoorbeeld). Het verwarmen van een warmtepomp zou u kunnen vergelijken met hoe een koelkast werkt, maar dan uiteraard omgekeerd. Een koelkast voert de warmte af, een warmtepomp haalt de warmte binnen.

  Waarom een bedrijf in warmtepompen?

  Het aanschaffen van een warmtepomp en het installeren van een warmtepomp is niet iets wat iedereen zomaar kan. Ja, uiteraard zou u via een groothandel of via een speciaalzaak een warmtepomp kunnen kopen, maar weet u dan hoe u deze moet installeren? Speciaal hiervoor zijn er bedrijven die enorm gespecialiseerd zijn in het verkopen van de juiste warmtepompen en in het installeren ervan. Bekijk vooral bij u in de buurt of er bedrijven zijn die dit doen en probeer bij verschillende bedrijven een offerte aan te vragen. Op deze manier kunt u voor uzelf een goed beeld schetsen van de bedrijven die er zijn en waar u een warmtepomp wilt aanschaffen.

  Wat zijn de voordelen van een bedrijf in warmtepompen?

  Het aanschaffen van een warmtepomp is niet iets wat u zomaar doet. Als u hebt besloten om een warmtepomp aan te schaffen en u wilt dit ook laten doen door een professioneel bedrijf, dan is het verstandig om te kijken naar de voordelen van een warmtepomp (en het bedrijf dat dit voor u gaat installeren). Een warmtepomp bespaart energie, laat de waarde van uw huis of bedrijfspand verhogen, zorgt voor minder CO2-uitstoot en heeft weinig onderhoud nodig. Het voordeel van een bedrijf een warmtepomp laten installeren is dat een bedrijf precies weet hoe een warmtepomp werkt en hoe dit op de meest effectieve manier kan worden geïnstalleerd.