Website laten maken in Beverwijk

Webdesign is een brede term dat vele verschillende vaardigheden en disciplines bevat van het maken en onderhouden van websites. Omdat het hebben van een website steeds belangrijker werd, werden er sinds 1999 vele webdesign bedrijven gestart. De gebieden die onder webdesign vallen zijn onder andere; interface, grafische design, programmeren, ontwerp en perfectioneren van de gebruikservaring op de website en soms zoekmachine optimalisatie voor Google.

Regelmatig zijn er meerdere zelfstandige met verschillende expertises samenwerken in een team. Deze zullen elk de website helpen in een of meerdere fases. Wanneer er wordt gesproken over “Webdesign”, wordt er meestal een proces beschreven van ontwerpen.Dus eigenlijk de vormgeving van de website. Van de webdesigners wordt er verwacht dat ze bekwaam zijn van de mate van bruikbaarheid en hun rol als het gaat om het perfectioneren van de ervaring van de gebruiker op de website.

In dit artikel worden de volgende onderwerpen besproken:

 • Hoe is webdesign ontstaan?
 • Wat voor uitdagingen zijn er bij webdesign?
 • Hoe ontwerp je een website?
 • Wat heeft de typografie voor impact op de website?
 • Hoe krijg je een snelle website?
 • Wat zijn de webdesign kosten in Beverwijk

  Hoe is webdesign ontstaan?

  Het begrip webdesign is begonnen in 1989-1990, omdat toen Tim Berners voorstelde om wereldwijd een hypertekst project te creëren. Dit is uiteindelijk de www (world wide web) geworden, ook wel bekend als het internet.Door het internet kon eindelijk tekst worden gezien door middel van een browser zoals internet explorer.Maar de internet explorer of de vooral in het heden gebruikte zeer populaire Google Chrome bestond toen nog niet. Een van de eerste browsers die werden gebruikt bij het internet was de Mosaic. Deze browser kon met name alleen letters en cijfers tonen, maar dit was al enorm revolutionair voor die tijd.

  HTML is een code die vaak wordt gebruikt bij het creëren van websites. Deze HTML code is bedacht door Mr. Mosaic in 1993-1994. Tussen 1995 en 1999 waren er veel gevechten om de browser te worden van de wereld. Uiteindelijk had toen Internet explorer hiermee gewonnen. Dit was toen 10 jaar lang de meest gebruikte als het gaat om het gebruik maken van een browser.

  Het begrip webdesign kwam door de verschillende jaren steeds meer gebruikelijker. Dit kwam omdat het jaarlijks steeds meer mogelijk was als het gaat om het websites bouwen maar ook als het gaat om het verbeteren van de design en gebruikerservaring van de websites. Dit is door de jaren heen steeds een grotere markt geworden waardoor steeds meer webdesign bedrijven werden begonnen in zowel Nederland als in grotere markten als Amerika.

  Wat voor uitdagingen zijn er bij webdesign?

  De keuze van een webdesign bedrijf moet je doen op verschillende criteria. Dit komt omdat het uiteindelijke resultaat van de website enorm kan verschillen met uiteindelijk resultaat per bedrijf. Dit komt omdat alleen al kleine dingen op je website kunnen ervoor zorgen voor een grote stijging of vermindering van het conversiepercentage.

  Google is de belangrijkste speler als het gaat om het krijgen van bezoekers op je website. In dit artikel komen we later terug hoe jij als website eigenaar ervoor kan zorgen dat je eerste in Google komt op je gewenste zoekwoord.

  Hoe ontwerp je een website?

  Het ontwerp van de website kan gemaakt worden door gebruik te maken van een template of een unieke ontwerp (custom made). Met een template wordt bijvoorbeeld bedoeld een al vooraf opgesteld design die door verschillende websites worden gebruikt als fundering van het eindontwerp. Dit kan bijvoorbeeld op WordPress, hier maken enorm veel website bouwers gebruik van. Het is niet voor niets waarom veel website bouwers selecteren voor een template, dit komt omdat een uniek ontwerp (custom made) enorm duur kan zijn.

  Door middel van het gebruik maken van Google analytics kan ervoor worden gezorgd dat je meer inzicht krijgt in het gedrag van de bezoekers op je website. Ontwerpers kunnen bij duidelijk vooraf aangegeven eisen alles meenemen zodat jij als bedrijf of particulier de beste website krijgt voor jou segment. Het is hiervoor bijvoorbeeld slim om duidelijke voorbeelden te geven van websites die jij mooi vindt om iets soortgelijks voor te ontvangen.

  Wat heeft de typografie voor impact op de website?

  De typografie is iets wat sommige website eigenaren enorm belangrijk vinden terwijl anderen het juist iets minder het nut ervan in zien. Met de typografie wordt de font bedoeld die wordt getoond op de website. Bij bijvoorbeeld iets meer zakelijkere website zal een iets meer zakelijker font worden gebruikt terwijl bij een speelgoed website iets minder serieuze font wordt gebruikt.

  Wanneer u gebruikt maakt van een speciale topografie moet u altijd rekening houden of u er gebruik van mag maken. Er zijn enkele topografieën die onder licentie staan van de ontwerper. Dit komt overigens zelden voor maar het is belangrijk om hiermee rekening te houden (je kunt het vooraf even opzoeken of er enige rechten op staan) voordat je pas achteraf op problemen komt.

  Hoe krijg je een snelle website?

  Het is enorm belangrijk dat je website een hoge snelheid heeft. Dit is vanwege enkele redenen. Een van de belangrijkste redenen is dat de website gebruiker eerder bij een slome website ervoor zal kiezen om eraf te gaan en te gaan naar een andere website. Hierdoor heb je dus met een trage website een hogere kans om een potentiële koper op de website te missen. Een andere belangrijke reden is Google. Google vindt het super belangrijk dat de website snel is. Dit weet Google omdat gebruikers het niet prettig vinden als een website langzaam is. Hierdoor voert Google enkele tests uit op je website zodat Google kan zien dat het een website met een hoge snelheid is of trage.