Website laten maken in Oostzaan

Webdesign is een grote term dat verschillende vaardigheden en disciplines bevat omtrent het maken en onderhouden van websites. Sinds 1999 zijn er vele webdesign bedrijven gestart vanwege de grote trend in het bezitten van een website. De onderwerpen die onder webdesign vallen zijn onder andere; interface, grafische design, programmeren, ontwerp en perfectioneren van de gebruikservaring op de website en soms zoekmachine optimalisatie.

Vaak zullen vele zelfstandige met verschillende expertises in teams samenwerken. Deze zullen elk de website helpen in een of meerdere fases. Wanneer er wordt gesproken over webdesign, wordt er meestal een proces beschreven van designen.Dus het ontwerpen van de website. Van de webdesign bedrijven wordt er verwacht dat ze bekwaam zijn van de bruikbaarheid en hun rol als het gaat om het optimaliseren van de ervaring van de gebruiker op de website.

In dit artikel worden de volgende onderwerpen besproken:

 • Hoe is webdesign ontstaan?
 • Wat voor uitdagingen zijn er bij webdesign?
 • Hoe ontwerp je een website?
 • Hoe optimaliseer je de website bezoeker ervaring?
 • Hoe krijg je een snelle website?
 • Wat zijn de webdesign kosten in Oostzaan

  Hoe is webdesign ontstaan?

  Webdesign is begonnen in 1989-1990, toen T. Berners voorstelde om wereldwijd een hypertekst project te creëren. De hypertekstproject is uiteindelijk de www (world wide web) geworden, ook wel bekend als het internet.Door het World Wide Web kon eindelijk tekst worden gezien via een browser zoals Firefox.Maar Firefox of de tegenwoordige zeer populaire Google Chrome bestond toen nog niet. Een van de beginnende browsers die werden gebruikt bij het internet was de Mosaic. Deze internetbrowser kon met name alleen tekst tonen, maar dit was toen al enorm revulotionair.

  HTML is code die vaak wordt gebruikt bij het creëren van websites. Deze HTML is bedacht door meneer Mosaic in 1994. Tussen 1995 en 2000 waren er veel gevechten om de browser te worden van de wereld. Internet explorer had toendertijd gewonnen.Dit werd toen 10 jaar lang de standaard als het gaat om het gebruik maken van een browser.

  Het woord webdesign kwam door de verschillende jaren steeds meer gebruikelijker. Dit kwam mede omdat het jaarlijks steeds meer mogelijk was als het gaat om het websites bouwen maar ook als het gaat om de verbetering van het design en gebruikerservaring van de websites. Dit is door verschillende jaren heen steeds een grotere markt geworden waardoor steeds meer webdesign bedrijven werden begonnen in zowel Nederland als in grotere economieën als Amerika.

  Wat voor uitdagingen zijn er bij webdesign?

  De keuze waarop je een webdesign bedrijf selecteerd moet je doen op verschillende criteria. Dit komt omdat het resultaat van de website enorm kan verschillen met uiteindelijk resultaat per bedrijf. Dit komt omdat alleen al kleinere dingen op je website kunnen ervoor zorgen voor een grote stijging of daling van het conversiepercentage.

  Zoekengine Google is de belangrijkste speler als het gaat om het krijgen van bezoekers op je website. In dit artikel komen we later terug hoe jij als website eigenaar ervoor kan zorgen dat je boven aan in de Google kunt komen.

  Hoe ontwerp je een website?

  Het design van de website kan gemaakt worden door middel van een template of een unieke ontwerp (custom made). Met een template wordt bedoeld een al vooraf opgesteld design die door meerdere websites worden gebruikt als fundering van het eindontwerp. Dit kan bijvoorbeeld met Shopify, hiervoor maken enorm veel website eigenaren gebruik van. Het is niet voor niks waarom veel website bouwers kiezen voor een template, dit komt omdat een uniek ontwerp (custom made) enorm kostig is.

  Door gebruik te maken van Google analytics kan ervoor worden gezorgd dat je meer inzicht krijgt in het gedrag van de bezoekers op je website. Webdesigners kunnen bij duidelijk vooraf aangegeven eisen alles meenemen zodat jij als bedrijf of particulier de allerhoogst kwaliteit website krijgt voor jou segment. Het is bijvoorbeeld slim om duidelijke voorbeelden aan te leveren van websites die jij mooi vindt om iets vergelijkbaars voor te ontvangen.

  Hoe optimaliseer je de website bezoeker ervaring?

  Let op de gebruikerservaring bij het ontwerpen van je website. De ervaring van de gebruiker kan het verschil brengen tussen een winstgevende website en een minder winstgevende website. Het ontwerp geeft een beeld aan de gebruiker die soms op het netvlies gebrand wordt. Een bekend voorbeeld is bol com, bol com heeft een uniek design met een geperfectioneerde ervaring van de gebruiker waardoor vele bezoekers terugkomen en al bij een blauwe kleur al denken aan bol com.

  Bij het door iemand laten ontwerpen van je website moet je met name letten op dat de website responsief is. Met responsief wordt bedoeld dat de website zowel op de computer, tablet en telefoon goed te gebruiken is. De ervaring van de gebruiker wordt hierdoor geoptimaliseerd. In het heden zie je dat alle grotere bedrijven hun eerst niet responsieve website omruilen voor een website die enorm responsief is. Ook is het enorm belangrijk dat de inhoud op de website past op het scherm. In het heden worden de resoluties van schermen steeds groter waardoor de website nog meer vereist zijn om een responsief ontwerp te hebben.

  Hoe krijg je een snelle website?

  Het is zeer belangrijk dat je website een hoge snelheid heeft. Dit vanwege enkele redenen. Een van de meest belangrijkste redenen is dat de website gebruiker eerder bij een trage website ervoor zal kiezen om eraf te gaan en te gaan naar de website van een ander bedrijf. Hierdoor hebt u dus met een trage website een hogere kans om een potentiële koper te missen. Een andere belangrijke reden is Google. Google vindt het enorm belangrijk dat de website snel is. Dit doet Google omdat gebruikers het niet prettig vinden als een website traag is. Hierdoor voert Google tests uit op je website zodat Google kan zien dat het een snelle website of trage.