Dakdekker gezocht in Schagen?

Je zou er bijna niet bij stilstaan, maar het is ontzettend belangrijk: een dak dat veilig is. In Nederland leven we dagelijks met miljoenen mensen en de kans is groot dat al die miljoenen mensen daar nooit aan denken, dat ze in een huis wonen met een dak boven hun hoofd. Niet alleen een dak, maar ook nog eens een veilig dak dat goed is opgebouwd. Een dakdekker (ook wel dakwerker genoemd) is iemand die voor zijn beroep dit professioneel doet.

Een dakdekker is dus gespecialiseerd in het plaatsen van een dak en heeft ook kennis van de verschillende constructies voor zo’n dak. Een dak moet natuurlijk stevig en veilig zijn, zodat er geen wind, sneeuw of regen binnen kan komen en zodat het dak onder alle temperaturen een goed dak blijft. Als je je dak wilt laten repareren, omdat er tocht doorheen komt bijvoorbeeld, of je bent een huis aan het verbouwen en wilt een geheel nieuw dak op je huis hebben, dan zou je er verstandig aan kunnen doen om een dakdekker in te schakelen.

In dit artikel worden de volgende onderwerpen besproken:

 • Wat kost een dakdekker?
 • Waarom een dakdekker?
 • Wat is het uurtarief van een dakdekker?


  Wat kost een dakdekker?

  Om te weten wat een dakdekker nu kost, is het eerst goed om te weten wat het gemiddelde uurtarief is van een dakdekker (hierover schrijven we ook meer op deze pagina, over het precieze uurtarief van een dakdekker). Maar laten we voor nu uitgaan van gemiddeld 45 euro per uur exclusief BTW. De kosten van een dakdekker zullen een stuk hoger uitvallen en dit heeft te maken met alle materiaalkosten voor de dakbedekking zelf, zoals hout, ligger, spant en balk. En daarmee is het dus wel erg lastig te zeggen wat de precieze kosten zullen zijn.

  Waarom een dakdekker?

  Een dakdekker is zeer gespecialiseerd in het maken of repareren van een dak. Als je problemen hebt aan je dak, bijvoorbeeld schade, of je wilt inventariseren wat de mogelijkheden zijn om een geheel nieuw dak op je huis te laten bouwen, dan heb je een dakdekker nodig. Een dak wordt meestal gemaakt door een aantal materialen dat hetzelfde is bij ieder dak. Het gaat hier om de materialen balk, ligger, spant en hout. Dit is nog een reden om een dakdekker in te huren: hij weet precies hoe hij met deze materialen moet werken en is erin gespecialiseerd om een oud dak weer te renoveren of een geheel nieuw dak te maken.

  Wat is het uurtarief van een dakdekker?

  In sommige beroepen verschilt het uurtarief nogal. Dan heb je bijvoorbeeld mensen die je kunt inhuren voor 40 euro exclusief BTW per uur, maar ook voor ruim 200 euro per uur. Dit is het voordeel van het inhuren van een dakdekker: hier liggen de uurtarieven niet enorm uiteen. We kunnen uitgaan van ongeveer 45 euro exclusief BTW per uur. Let op: andere kosten, zoals materiaalkosten voor aan het dak zijn hier nog niet bij opgeteld. Dit bedrag gaat puur om wat je de dakdekker per uur moet betalen. Maar zo weet je wel zijn uurtarief.