Website laten maken in Staphorst

De definitie van webdesign gaat over een groep van skills die iemand kan hebben omtrent het maken en onderhouden van een website. Een website bezitten is tegenwoordig een must waardoor sinds 1998 er webdesign bedrijven regelmatig op poppen. De verschillende categorieën die onder webdesign vallen zijn onder andere; interface, grafische design, programmeren, ontwerp en perfectioneren van de gebruikservaring op de website en soms zoekmachine optimalisatie.

Regelmatig zijn er vele zelfstandige met verschillende expertises samenwerken in een team. Deze personen zullen elk de website helpen in een of meerdere fases. Wanneer er wordt gesproken over “Webdesign”, wordt er meestal een proces beschreven van designen.Dus eigenlijk het design van de websiteVan de webdesign bedrijven is de verwachting dat ze bekwaam zijn van de bruikbaarheid en hun rol als het gaat om het perfectioneren van de gebruikerservaring.

In dit artikel worden de volgende onderwerpen besproken:

 • Hoe is webdesign ontstaan?
 • Wat voor uitdagingen zijn er bij webdesign?
 • Hoe ontwerp je een website?
 • Hoe optimaliseer je de website bezoeker ervaring?
 • Hoe krijg je een snelle website?
 • Wat zijn de webdesign kosten in Staphorst

  Hoe is webdesign ontstaan?

  Webdesign is gestart in 1989-1990, toen Tim Berners voorstelde om in de wereld een hypertekstproject te maken. Dit project is uiteindelijk de www (World Wide Web) geworden, ook wel bekend als het internet.Door het World Wide Web kon voor het eerst tekst worden gezien via een browser zoals Google Chrome.Maar Firefox of de tegenwoordige zeer populaire Google Chrome bestond toen nog niet. Een van de beginnende browsers die werdt gebruikt bij het internet was de Mosaic. Deze internetbrowser kon toen met name alleen tekst tonen, maar dit was al enorm revolutionair voor die tijd.

  HTML is code die soms wordt gebruikt bij het creëren van websites. Deze HTML is uitgevonden door A. Mosaic in 1993-1994. Tussen 1995 en 2000 waren er veel gevechten om de browser te worden van de wereld. Internet explorer had toendertijd gewonnen.Dit werd toendertijd 10 jaar lang de standaard als het gaat om het gebruik maken van een browser.

  Het woord webdesign werd door de verschillende jaren steeds meer gebruikelijker. Het kwam mede omdat het jaarlijks steeds meer mogelijk was als het gaat om het websites creëren maar ook als het gaat om het verbeteren van de design en gebruikerservaring van de websites. Dit is door verschillende jaren heen steeds een grotere markt geworden waardoor steeds meer bedrijven in het verkoop van webdesign werden begonnen in zowel Nederland als in grotere economieën als Amerika.

  Wat voor uitdagingen zijn er bij webdesign?

  De keuze waarop je een bedrijf dat webdesign diensten verkoopt selecteerd moet je doen op verschillende aspecten. Dit komt omdat het definitieve eindresultaat van de website enorm kan verschillen met uiteindelijk eindresultaat per webdesign bedrijf. Dit komt omdat alleen al kleinere dingen op de website kunnen ervoor zorgen voor een grote stijging of daling van het conversiepercentage.

  Zoekengine Google is een belangrijke speler als het gaat om het krijgen van bezoekers op een website. Wij zullen in dit artikel later terugkomen hoe jij als eigenaar van een website ervoor kan zorgen dat je boven aan in de Google kunt komen.

  Hoe ontwerp je een website?

  Het design van je website kan gemaakt worden door middel van een template of een unieke ontwerp (custom made). Met een template wordt bedoeld een al vooraf opgesteld ontwerp die door meerdere websites worden gebruikt als fundering van het eindontwerp. Dit kan als voorbeeld met Wix, hier maken enorm veel website eigenaren gebruik van. Het is niet voor niks waarom veel website bouwers kiezen voor een template, dit komt omdat een uniek ontwerp (custom made) enorm duur is.

  Door gebruik te maken van Google analytics kan worden gezorgd dat je meer inzicht krijgt in het gedrag van je bezoekers. Website ontwerpers kunnen wanneer duidelijk vooraf aangegeven wensen alles meenemen zodat jij als bedrijf of particulier de beste website krijgt voor jou niche. Het is bijvoorbeeld verstandig om duidelijke voorbeelden aan te leveren van websites die jij mooi vindt om iets soortgelijks voor te krijgen.

  Hoe optimaliseer je de website bezoeker ervaring?

  Let met name op de ervaring van de gebruiker bij het designen van je website. De ervaring van de gebruiker kan voor het verschil zorgen tussen een winstgevende website en een minder winstgevende website. Het ontwerp geeft een beeld aan de website bezoeker die ervoor kan zorgen dat een bezoeker een sterkere relatie krijgt met je bedrijf. Een goed bekend voorbeeld is bol com, bol com heeft een uniek ontwerp met een geperfectioneerde gebruikservaring waardoor vele website bezoekers terugkomen en al bij een blauwe kleur al denken aan bol com.

  Bij het door iemand laten designen van je website moet je met name letten op dat de website responsief is. Met responsief wordt bedoeld dat je website zowel op de computer, tablet en telefoon gemakkelijk te gebruiken is. De ervaring van de gebruiker wordt hiermee geoptimaliseerd. In het heden zie je dat vele grotere bedrijven hun eerst niet responsieve website omruilen voor een website die wel responsief is. Ook is het enorm belangrijk dat de informatie op de website past op het scherm. In het heden worden de afmetingen van schermen steeds groter waardoor de website nog meer vereist zijn om een responsief design te hebben.

  Hoe krijg je een snelle website?

  Het is significant dat de website van je een hoge snelheid heeft. Dit vanwege enkele redenen. Een van de meest belangrijke redenen is dat de website gebruiker eerder bij een trage website ervoor zal kiezen om eraf te gaan en te gaan naar een andere website. Hierdoor hebt u dus met een langzame website een hogere kans om een potentiële koper te missen. Een andere belangrijke reden is Google. Google hecht veel waarde aan dat de website een hoge snelheid heeft. Dit doet Google omdat de gebruikers op je website het niet prettig vinden als een website traag is. Hierdoor voert Google snelheid tests uit op je website zodat Google kan zien dat het een snelle website of trage.