Website laten maken in Tubbergen

Webdesign is een grote term dat verschillende vaardigheden en disciplines bevat omtrent het maken en onderhouden van websites. Een website bezitten is tegenwoordig een must waardoor sinds 1999 er webdesign bedrijven regelmatig op poppen. De onderwerpen die onder webdesign vallen zijn onder andere; interface, grafische design, programmeren, ontwerp en perfectioneren van de gebruikservaring op de website en soms zoekmachine optimalisatie voor Google.

Vaak zijn er meerdere zelfstandige met verschillende expertises samenwerken in een team. Deze personen zullen elk de website helpen in een of meerdere fases. In de normale zin wanneer er wordt gesproken over “Webdesign”, wordt er gesproken over het designen van de website.Dus het ontwerpen van de website. Van de webdesign bedrijven wordt er verwacht dat ze bewust zijn van de mate van bruikbaarheid en hun rol als het gaat om het perfectioneren van de gebruikerservaring.

In dit artikel worden de volgende onderwerpen besproken:

 • Hoe is webdesign ontstaan?
 • Wat voor uitdagingen zijn er bij webdesign?
 • Hoe ontwerp je een website?
 • Hoe optimaliseer je de website bezoeker ervaring?
 • Hoe krijg je een snelle website?
 • Wat zijn de webdesign kosten in Tubbergen

  Hoe is webdesign ontstaan?

  Webdesign is begonnen in 1989, omdat toen Tim Berners voorstelde om in de wereld een hypertekstproject te maken. De hypertekstproject is uiteindelijk de www (world wide web) geworden, a.k.a het internet.Door het World Wide Web kon eindelijk tekst worden bekeken door middel van een browser zoals Google Chrome.Maar Firefox of de vooral in het heden gebruikte populaire Google Chrome bestond toen nog niet. Een van de beginnende browsers die werden gebruikt bij het internet was de Mosaic. Deze internetbrowser kon voornamelijk alleen letters en cijfers tonen, maar dit was al enorm revolutionair voor die tijd.

  HTML is code die vaak wordt gebruikt bij het maken van websites. Deze HTML is bedacht door meneer Mosaic in 1993-1994. Tussen 1995 en 2000 waren er veel gevechten om de browser te worden van de wereld. Internet explorer had toendertijd gewonnen.Dit werd toen tien jaar lang de meest gebruikte als het gaat om het gebruik maken van een browser.

  Het woord webdesign kwam door de jaren heen steeds meer gebruikelijker. Dit kwam mede omdat het met elk jaar steeds meer mogelijk was als het gaat om het bouwen van websites maar ook als het gaat om de verbetering van het design en gebruikerservaring van de websites. Dit is door verschillende jaren heen steeds een grotere markt geworden waardoor steeds meer webdesign bedrijven werden gestart in zowel Nederland als in grotere markten als Amerika.

  Wat voor uitdagingen zijn er bij webdesign?

  De keuze waarop je een webdesign bedrijf selecteerd moet je doen op verschillende criteria. Dit komt omdat het resultaat van de website enorm kan verschillen met uiteindelijk resultaat per bedrijf. Dit komt omdat alleen al kleinere dingen op je website kunnen zorgen voor een grote toename of vermindering van het conversiepercentage.

  Zoekengine Google is de belangrijkste speler als het gaat om het krijgen van bezoekers op een website. In dit artikel komen we later terug hoe jij als eigenaar van een website ervoor kan zorgen dat je boven aan in de Google kunt komen.

  Hoe ontwerp je een website?

  Het design van de website kan worden gemaakt door gebruik te maken van een template of een unieke ontwerp (custom made). Met een template wordt bedoeld een al vooraf opgestelde design die door verschillende websites worden gebruikt als fundering van het eindontwerp. Dit kan bijvoorbeeld met WordPress, hiervoor maken enorm veel website bouwers gebruik van. Het is niet voor niks waarom veel website eigenaren selecteren voor een template, dit komt omdat een uniek ontwerp (custom made) enorm duur is.

  Door gebruik te maken van Google analytics kan ervoor worden gezorgd dat je inzicht krijgt in het gedrag van de bezoekers. Webdesigners kunnen bij duidelijk vooraf aangegeven eisen alles meenemen zodat jij als bedrijf de allerhoogst kwaliteit website krijgt voor jou niche. Het is bijvoorbeeld slim om voorbeelden te geven van websites die jij mooi vindt om iets soortgelijks voor te krijgen.

  Hoe optimaliseer je de website bezoeker ervaring?

  Let op de gebruikerservaring bij het ontwerpen van de website. De ervaring van de gebruiker kan het verschil brengen tussen een succesvolle website en een minder succesvolle website. Het ontwerp geeft een beeld aan de gebruiker die soms op het netvlies gebrand wordt. Een bekend voorbeeld is bol com, bol com heeft een uniek design met een geoptimaliseerde ervaring van de gebruiker waardoor vele website bezoekers terugkomen en al bij een blauwe kleur al denken aan bol com.

  Bij het door iemand laten ontwerpen van je website moet je vooral letten op dat je website zeer responsief is. Met responsief wordt bedoeld dat de website zowel op de computer als telefoon gemakkelijk bruikbaar is. De ervaring van de gebruiker wordt hierdoor verbeterd. In het heden zie je dat alle grote bedrijven hun eerst minder responsieve website omruilen voor een website die wel responsief is. Ook is het enorm belangrijk dat de inhoud van de website past op het scherm van zowel computer, tablet en mobiel. In het heden worden de resoluties van beeldschermen steeds groter waardoor je website nog meer vereist zijn om een responsief design te hebben.

  Hoe krijg je een snelle website?

  Het is zeer belangrijk dat je website snel is. Dit vanwege enkele redenen. Een van de meest belangrijkste redenen is dat de gebruiker eerder bij een slome website ervoor zal kiezen om eraf te gaan en te gaan naar een andere website. Hierdoor hebt u dus met een trage website een grotere kans om een potentiële koper op de website te missen. Een andere belangrijke reden is Google. Google vindt het enorm belangrijk dat de website snel is. Dit doet Google omdat gebruikers het niet fijn vinden als een website langzaam is. Hierdoor voert Google tests uit op alle websites zodat Google kan zien dat het een website met een hoge snelheid is of trage.