Tegelzetter gezocht in Renswoude?

We kennen allemaal wel van die foto’s of filmpjes van mensen die in een volledige bouwval leven en die in een speciaal tv-programma bijvoorbeeld hun eigen huis gaan opknappen. En dat opknappen duurt dan maanden of zelfs jaren. Het grootste struikelblok is vaak de badkamer. Dan staan die mensen daar in een ruimte van volledig beton en vragen ze zich af waar ze in hemelsnaam moeten beginnen. Vaak ook omdat ze geen idee hebben hoe ze dit moeten aanpakken en wat de belangrijke stappen in een badkamer zijn wat betreft opbouw.

Een van de belangrijkste zaken in een badkamer zijn de tegels. Er zijn kleine tegels en grote tegels en zelfs hierin zijn er allerlei verschillende soorten, kleuren en maten. Het lijkt soms simpel: het zetten van tegels, gewoon lijm op de muur smeren en de tegels tegen de lijm aandrukken. Was het maar zo simpel. Gelukkig zijn er echte vakmensen die van tegels zetten hun werk hebben gemaakt. Dit zijn de zogenaamde tegelzetters. Deze mensen hebben de expertise en weten precies hoe ze gronding en gedetailleerd tegels moeten zetten.

In dit artikel worden de volgende onderwerpen besproken:

 • Wat doet een tegelzetter?
 • Wat kost een tegelzetter?
 • Waarom een tegelzetter?
 • Wat is het uurtarief van een tegelzetter?
 • Wat kost een tegelzetter per vierkante meter?


  Wat doet een tegelzetter?

  Een tegelzetter zegt zoals de naam het al zegt tegels. Bij tegels zetten gaat het namelijk om de details. En we verzekeren u: het verschil zal u absoluut zien, het verschil tussen een amateur die tegels zet en een echte tegelzetter. We hebben nu dan ook eigenlijk al het antwoord op de vraag gegeven: wat doet een tegelzetter? Een tegelzetter zet letterlijk tegels, veelal in badkamers. Wilt u meer weten over tegelzetters of bent u zelfs geïnteresseerd in het inhuren van een tegelzetter? Lees dan vooral verder op deze pagina waarin we in verschillende artikelen dieper ingaan op het vak van tegelzetters.

  Wat kost een tegelzetter?

  Zoals bij ieder beroep is het ook zo bij een tegelzetter: de gemiddelde kosten zijn zeer afhankelijk van een aantal zaken. Om te beginnen: welke tegels wilt u dat de tegelzetter gaat gebruiken, hoeveel cement heeft de tegelzetter nodig, hoe lang is de tegelzetter ermee bezig – of beter gezegd: om hoeveel vierkante meter gaat het? Dit zijn allerlei vragen waarvan het slim is om de antwoorden voor uzelf te noteren en dan kunt u ongeveer een idee krijgen van wat een tegelzetter kost. Weet in ieder geval dat de gemiddelde totale kosten voor het zetten van tegels per vierkante meter uitkomt op een bedrag tussen de 58 euro en 148 euro exclusief BTW. Dit is een ruime marge, afhankelijk van de dus bovengenoemde zaken.

  Waarom een tegelzetter?

  Zoals hierboven beschreven: hebt u weleens een betegelde muur gezien die door een amateur is gedaan? Dan ziet u aan de zijkanten allemaal plamuursel zitten en dan zitten de tegels ook nog eens schots en scheef. Als u zo’n foto bekijkt, dan hebt u al het antwoord op de vraag waarom u een tegelzetter zou moeten inhuren. Een tegelzetter heeft veel ervaring op het gebied van tegels zetten en kan dit erg mooi en secuur doen. Zeker als u bijvoorbeeld ook graag kleine tegels wilt gebruiken in de badkamer, dan kan de tegelzetter hier ook zeker mee uit de voeten. Hopelijk hebt u nu voldoende informatie en bent u ervan overtuigd, of niet, om een tegelzetter in te huren. U weet in ieder geval waarom u een tegelzetter kunt inhuren.

  Wat is het uurtarief van een tegelzetter?

  Zoals hierboven al beschreven zijn de kosten van een tegelzetter zeer afhankelijk van een aantal zaken. We kunnen u wel een goede beschrijving geven van het uurtarief van een tegelzetter. Het uurtarief van een tegelzetter ligt gemiddeld tussen de 25 euro en 55 euro exclusief BTW. De marge die hierin zit is gebaseerd op de ervaring en kennis van een tegelzetter. Een jonge tegelzetter is simpelweg goedkoper dan een tegelzetter die al meer dan dertig jaren in het vak zit. Hopelijk hebt u nu een goed beeld van wat het uurtarief is van een tegelzetter. Hieronder geven we u graag nog meer informatie over wat de kosten zijn van tegels laten zetten als we dit doorberekenen per een bepaald aantal vierkante meters.

  Wat kost een tegelzetter per vierkante meter?

  Nu weet u met wat voor kosten u rekening moet houden als het gaat om het inhuren van een tegelzetter of zelf tegels gaan zetten én u weet wat het gemiddelde uurtarief is van een tegelzetter. Maar u wilt natuurlijk ook weten wat het kost als u een tegelzetter per vierkante meter zou gaan betalen. Het is redelijk grof geschat, maar de gemiddelde kosten per vierkante meter zullen ongeveer tussen de 58 euro en 148 euro exclusief BTW zijn. En dit is dus zeer afhankelijk van het soort tegels, de grootte van de tegels, het materiaal van de tegels, maar ook de oppervlakte, of het om een klein stuk gaat of echt een gehele badkamer bijvoorbeeld.