Website laten maken in Renswoude

Webdesign is een brede term dat vele verschillende vaardigheden en disciplines bevat van het maken en onderhouden van websites. Omdat het hebben van een website steeds belangrijker werd, werden er sinds 1999 vele webdesign bedrijven gestart. De categorieën die onder webdesign vallen zijn onder andere; interface, grafische design, programmeren, ontwerp en optimaliseren van de gebruikservaring op de website en soms zoekmachine optimalisatie.

Vaak zullen vele individuen met verschillende expertises in teams samenwerken. Deze personen zullen elk de website helpen in een of meerdere fases. Het begrip “webdesign” wordt normaal gesproken gebruikt om een proces te beschrijven van designen.Dus het design van het website. Van de webdesigners wordt er verwacht dat ze bekwaam zijn van de mate van bruikbaarheid en de rol als het gaat om het perfectioneren van de gebruikerservaring.

In dit artikel worden de volgende onderwerpen besproken:

 • Hoe is webdesign ontstaan?
 • Wat voor uitdagingen zijn er bij webdesign?
 • Hoe ontwerp je een website?
 • Wat heeft de typografie voor impact op de website?
 • Hoe krijg je een snelle website?
 • Wat zijn de webdesign kosten in Renswoude

  Hoe is webdesign ontstaan?

  Het begrip webdesign is begonnen in 1989-1990, omdat toen Meneer Berners voorstelde om in de wereld een hypertekstproject te maken. Dit project is uiteindelijk de www (World Wide Web) geworden, ook wel bekend als het internet.Door het internet kon eindelijk tekst worden gezien door middel van een internet browser zoals Google Chrome.Maar de internet explorer of de vooral in het heden gebruikte zeer populaire Google Chrome bestond toendertijd nog niet. Een van de eerste browsers die werden gebruikt bij het internet was de Mosaic. Deze browser kon met name alleen letters en cijfers vertonen, maar dit was al enorm revolutionair voor die tijd.

  HTML is een code die vaak wordt gebruikt bij het creëren van websites. Deze HTML code is ontworpen door A. Mosaic in 1993-1994. Tussen 1995 en 2000 waren er veel gevechten om de browser te worden van de wereld. Uiteindelijk had toen Internet explorer hiermee gewonnen. Dit was toen 10 jaar lang de meest gebruikte als het gaat om het gebruik maken van een internetbrowser.

  Het begrip webdesign kwam door de verschillende jaren steeds meer gebruikelijker. Dit kwam omdat het jaarlijks steeds meer mogelijk was als het gaat om het websites creëren maar ook als het gaat om de verbetering van het design en gebruikerservaring van de websites. Dit is door de jaren heen steeds een grotere markt geworden waardoor steeds meer webdesign bedrijven werden begonnen in zowel Nederland als in grotere markten als Duitsland.

  Wat voor uitdagingen zijn er bij webdesign?

  De keuze van een webdesign bedrijf moet je doen op verschillende aspecten. Dit komt omdat het definitieve resultaat van de website enorm kan verschillen met uiteindelijk resultaat per webdesign bedrijf. Dit komt omdat alleen al kleine dingen op je website kunnen ervoor zorgen voor een grote stijging of vermindering van het conversie percentage (percentage van aankopen).

  Google is de belangrijkste speler als het gaat om het krijgen van bezoekers op je website. In dit artikel komen we later terug hoe jij als website eigenaar ervoor kan zorgen dat je eerste in Google komt op je gewenste zoekwoord.

  Hoe ontwerp je een website?

  Het ontwerp van de website kan gemaakt worden door gebruik te maken van een template of een custom made ontwerp. Met een template wordt bijvoorbeeld bedoeld een al vooraf opgesteld design die door verschillende websites worden gebruikt. Dit kan bijvoorbeeld op WordPress, hier maken enorm veel website bouwers gebruik van. Het is niet voor niets waarom veel website bouwers selecteren voor een template, dit komt omdat een custom made design enorm kostig kan zijn.

  Door middel van het gebruik maken van Google analytics kan ervoor worden gezorgd dat je meer inzicht krijgt in het gedrag van je bezoekers. Website ontwerpers kunnen bij duidelijk vooraf aangegeven wensen alles meenemen zodat jij als bedrijf of particulier de allerhoogst kwaliteit website krijgt voor jou niche. Het is hiervoor bijvoorbeeld slim om duidelijke voorbeelden te geven van websites die jij mooi vindt om iets soortgelijks voor te krijgen.

  Wat heeft de typografie voor impact op de website?

  De typografie is iets wat sommige website eigenaren enorm belangrijk vinden terwijl anderen het juist iets minder het nut ervan in zien. Met de typografie wordt de font bedoeld die wordt getoond op de website. Bij bijvoorbeeld iets meer zakelijkere website zal een iets meer zakelijker font worden gebruikt terwijl bij een speelmat website iets minder serieuze font wordt gebruikt.

  Wanneer u gebruikt maakt van een speciale topografie moet u altijd rekening houden of u er gebruik van mag maken of niet. Er zijn enkele topografieën die onder licentie staan van de ontwerper. Dit komt overigens zelden voor maar het is belangrijk om hiermee rekening te houden (je kunt het vooraf even opzoeken of er enige rechten op staan) voordat je pas achteraf op problemen komt.

  Hoe krijg je een snelle website?

  Het is belangrijk dat de website van je een hoge snelheid heeft. Dit is vanwege enkele redenen. Een van de belangrijkste redenen is dat de website gebruiker eerder bij een slome website ervoor zal kiezen om van de website af te gaan en te gaan naar een andere website. Hierdoor heb je dus met een trage website een hogere kans om een potentiële koper op de website te missen. Een andere belangrijke reden is Google. Google hecht veel waarde aan dat de website snel is. Dit weet Google omdat gebruikers het niet prettig vinden als een website langzaam is. Hierdoor voert Google enkele tests uit op je website zodat Google kan zien dat het een website met een hoge snelheid is of een website met een lage snelheid is.