Webdesign Gemert

Ben je op zoek naar een Prachtige website designer in Gemert? Wij helpen je door het gehele proces!

Webdesign gemert


Webdesign Gemert

1.
Wat is Webdesign?

Webdesign is een brede term dat vele verschillende vaardigheden en disciplines bevat van het maken en onderhouden van websites. Een website hebben is tegenwoordig een must waardoor sinds 1999 er webdesign bedrijven regelmatig op poppen. De gebieden die onder webdesign vallen zijn onder andere; interface ontwerp, grafisch ontwerp, het schrijven van code, ontwerp en optimaliseren van de gebruikservaring op de website en soms zoekmachine optimalisatie.

Vaak zullen vele individuen met verschillende expertises samenwerken in een team. Deze zullen elk de website helpen in een bepaalde fase. Het begrip “webdesign” wordt normaal gesproken gebruikt om een proces te beschrijven van ontwerpen. Dus eigen de vormgeving van de website. Van de webdesigners wordt er verwacht dat ze bewust zijn van de bruikbaarheid en hun rol als het gaat om het perfectioneren van de gebruikerservaring.

2.
Hoe is webdesign ontstaan en ontwikkeld?

Het begrip webdesign is begonnen in 1989, toen Tim Berners voorstelde om in de wereld een hypertekstproject te maken. Dit is uiteindelijk de www (world wide web) geworden, a.k.a het internet. Door het internet kon eindelijk tekst worden bekeken via een browser zoals internet explorer. Maar de internet explorer of de tegenwoordige populaire Google Chrome bestond toen nog niet. Een van de eerste browsers die werden gebruikt bij het internet was de Mosaic. Deze browser kon voornamelijk alleen tekst tonen, maar dit was al enorm revolutionair voor die tijd.  

HTML is een code die vaak wordt gebruikt bij het maken van websites. Deze HTML code is bedacht door Andreesen Mosaic in 1994. Tussen 1995 en 1999 kwamen de gevechten tussen bedrijven om de standaard browser te worden.  Uiteindelijk had toen Internet explorer hiermee gewonnen. Dit was toen tien jaar lang de standaard als het gaat om het gebruik maken van een browser.

Het begrip webdesign kwam door de jaren heen steeds meer gebruikelijker. Dit kwam omdat het met elk jaar steeds meer mogelijk was als het gaat om het bouwen van websites maar ook als het gaat om het verbeteren van de design en gebruikerservaring van de websites. Dit is door de jaren heen steeds een grotere markt geworden waardoor steeds meer webdesign bedrijven werden gestart in zowel Nederland als in grotere economieën als Amerika.

3.
Welke uitdagingen zien we op de markt?

De locatie van Gemert

De keuze van een webdesign bedrijf moet je doen op verschillende criteria. Dit komt omdat het uiteindelijke resultaat van de website enorm kan verschillen met uiteindelijk resultaat per bedrijf. Dit komt omdat alleen al kleine dingen op je website kunnen zorgen voor een grote toename of daling van het conversiepercentage.

De gebruikerservaring, maar ook de snelheid van de website is zo belangrijk als het gaat om zowel wat Google er van vindt als wat de gebruiker er uiteindelijk van vindt. Uit grote onderzoeken komt dat wanneer een website al een seconde trager is het de verkoop kan tegenzitten met procentdecimalen.

Google is een belangrijke speler als het gaat om het krijgen van bezoekers op je website. We zullen in dit artikel later terugkomen hoe jij als website eigenaar ervoor kan zorgen dat je boven aan in de Google kunt komen

Bespaar nu tot 80%, vergelijk alle webdesign bedrijven in Gemert

Klik Hier

4.
Wat heeft het ontwerp voor invloed op de bezoeker?

Het ontwerp van de website is enorm belangrijk. Voor elke niche is er een verschillende markteigen ontwerp dat vaak voorkomt. De functies die de website heeft verschilt ook enorm per sector. Het is enorm belangrijk om te kijken naar je doelgroep. Verschillende doelgroepen hebben verschillende voorkeuren als het gaat om de webdesign. Ook kan een B2B website enorm verschillend zijn tegenover een B2C website. Er kan bijvoorbeeld bewust worden gekozen om ervoor te zorgen de estetiek van het ontwerp niet botst met de nauwkeurigheid van de inhoud of met de webnavigatie.

Door middel van het gebruik maken van Google analytics kan ervoor worden gezorgd dat je inzicht krijgt in het gedrag van de bezoekers. Ontwerpers kunnen bij duidelijk vooraf aangegeven eisen alles meenemen zodat jij als bedrijf de beste website krijgt voor jou markt. Het is hiervoor bijvoorbeeld slim om voorbeelden aan te leveren van websites die jij mooi vindt om iets soortgelijks voor te krijgen.

Het ontwerp van de website kan worden gemaakt door middel van een template of een custom made ontwerp. Met een template wordt bijvoorbeeld bedoeld een al vooraf opgestelde design die door meerdere websites worden gebruikt. Dit kan bijvoorbeeld op WordPress, hiervoor maken enorm veel website eigenaren gebruik van. Het is niet voor niets waarom veel website eigenaren kiezen voor een template, dit komt omdat een custom made design enorm kostig kan zijn.

Een custom made website wordt voornamelijk gekocht door grotere bedrijven, dit kan bijvoorbeeld als je een design hebt die je nergens anders ziet of als je iets unieks wilt. Een andere reden kan zijn dat je wilt dat je uniek bent op de markt tegenover je concurrenten. Of je denkt zelfs dat je het beter kan designen dan je concurrenten 😉

5.
Hoe kun je gebruikerservaring optimaal laten verlopen?

Let vooral op de gebruikerservaring bij het ontwerpen van de website. De gebruikerservaring kan het verschil brengen tussen een succesvolle website en een minder succesvolle website. Het design geeft een beeld aan de gebruiker die soms op het netvlies gebrand wordt. Een bekend voorbeeld is bol, Bol heeft een uniek design met een geoptimaliseerde gebruikservaring waardoor vele bezoekers terugkomen en al bij een blauwe kleur al denken aan Bol.

Bij het laten ontwerpen van je website moet je vooral letten op dat de website responsief is. Hiermee wordt bedoeld dat de website zowel op de computer als telefoon gemakkelijk bruikbaar is. De gebruikerservaring wordt hierdoor verbeterd. Tegenwoordig zie je dat alle grote bedrijven hun eerst niet responsieve website omruilen voor een website die wel responsief is. Ook is het belangrijk dat de inhoud van de website past op het scherm. Tegenwoordig worden de resoluties van beeldschermen steeds groter waardoor de website nog meer vereist zijn om een responsief design te hebben.

Typografie

De typografie is iets wat sommige website eigenaren enorm belangrijk vinden terwijl andere het juist iets minder belangrijk vinden. Met de typografie wordt de font bedoeld die wordt getoond op de website. Bij bijvoorbeeld iets meer zakelijkere website zal een iets meer zakelijker font worden gebruikt terwijl bij een speelgoed website iets speelsere font wordt gebruikt.

TIP: Wanneer je gebruikt maakt van speciale topografieën moet je altijd rekening houden of je er gebruik van mag maken. Er zijn enkele topografieën die onder licentie staan van de ontwerper. Dit komt overigens zelden voor maar het is belangrijk om hiermee rekening te houden (even opzoeken vooraf) voordat je achteraf op problemen komt.

Heb je specifieke vragen?

Website laten maken Gemert

Wanneer je dus wilt dat er een website laten maken Gemert wordt gemaakt voor je moet je op verschillende dingen letten vooraf maar ook achteraf. We zullen in deze paragaaf alle aspecten beschrijven die belangrijk zijn vooraf en achteraf bij een aankoop. Hierdoor weet je als koper precies waar je op moet letten bij het laten maken van en website Gemert. In deze paragraaf worden de volgende onderwerpen besproken:

6.
Hoe kun je de snelheid van je website optimaliseren?

Een beeld van dat er veel mensen online zijn

Het is enorm belangrijk dat je website snel is. Dit is vanwege enkele redenen. Een van de belangrijkste redenen is dat de gebruiker eerder bij een trage website ervoor zal kiezen om eraf te gaan en te gaan naar een andere website. Hierdoor heb je dus met een trage website een grotere kans om een potentiële koper te missen. Een andere belangrijke reden is Google. Google vindt het super belangrijk dat de website snel is. Dit weet Google omdat gebruikers het niet fijn vinden als een website traag is. Hierdoor voert Google enkele tests uit op alle websites zodat Google kan zien dat het een snelle website of trage.

Wanneer Google een trage website aantreft zal het deze straffen met langere rankings op Google. Hierdoor zijn er dus alleen maar nadelen als het gaat om het hebben van een trage website. Hierdoor is het enorm belangrijk om vooraf aan het webdesign Gemert bedrijf te vertellen dat je een snelle website wilt hebben en dat je dit achteraf zeker gaat testen. Je kunt deze tool gebruiken bij het testen van de snelheid van de website: Klik hier

Google speedinsights van Bolcom

De tool verteld je zowel de mobiele snelheid als computer snelheid van je website. Vergeet niet dat de mobiele snelheid steeds belangrijker wordt omdat steeds meer mensen online zitten op zijn of haar mobiel. Hierdoor neemt ook Google de mobiele snelheid zwaarder mee dan de computer snelheid.

Zorg er dus voor bij het kiezen van een webdesign Gemert bedrijf dat je een snelle website krijgt. Je kunt dus vooraf opstellen dat je een snelheid geoptimaliseerde website wilt hebben en dat je speed insights gaat gebruiken om het achteraf te testen. Er zijn ook nog andere tools die je kunt gebruiken bij het opstellen van de snelheid, bijvoorbeeld Gmetrix.

7.
Hoe kun je hoog in Google komen door middel van SEO?

Beeld van Google

De Website SEO is enorm belangrijk als het gaat om de ranking van Google. SEO staat voor Search Engine Optimalisation. Hiermee wordt bedoeld hoe goed je website is gemaakt zodat Google je tof vindt en je zal belonen met hoge rankings. Zoals in de alinea hierboven hebben besproken is snelheid een belangrijke. Een ander belangrijke onderwerp die hard wordt meegenomen bij het bepalen van de ranking is de Meta Title en Meta description.

Met de Meta Title wordt bedoeld de titel die je ziet op Google wanneer je een bepaalde zoektermijn opzoekt (afbeelding).

Met de Meta Description wordt bedoeld de descriptie die onder de titel staat van de zoekopdracht op Google.

Deze Meta titel en descriptie worden verstuurd aan Google waarnaar deze worden verwerkt op de zoekengine. De Meta Titel en descriptie die worden gestuurd aan Google staan in de achtergrond van de website tussen de codes. De meeste webdesign bedrijven in Gemert letten hierop maar het is enorm belangrijk om vooraf te vragen of ze inderdaad verstand hebben van de Meta titel en descriptie. Anders kun je de toekomst tegen problemen komen met de vraag waarom je website niet wordt bezocht.

Je kunt bepaalde tools gebruiken om te kijken welke titel en descriptie worden verstuurd aan Google. Een populaire tool die wordt gebruikt is MOZ. Je kunt naar de website van MOZ gaan en een account aanmaken en de extensie op Google Chrome downloaden. Hierna ga je naar je website en naar de pagina die je wilt controleren. Dan klik je op de extensie en kun je zien wat voor meta titel en descriptie worden verstuurd aan Google. Zie je hierin rare woorden staan, haal deze dan weg. Dit kan namelijk alleen maar in negatief daglicht worden gesteld door Google.

Webdesign bureau Gemert

Let dus goed op alle aspecten die in de vorige alinea’s staan beschreven als het gaat om het kiezen van een webdesign bureau Gemert. Het is daarom enorm belangrijk om verschillende bedrijven tegelijkertijd te controleren. Door middel van een offerte aanvraag kun je een beter beeld krijgen welke bedrijven zich bevinden in Gemert en hoe deze presteren voor welke prijs. Hierdoor kun je de beste keuze maken en tot wel 60% besparen in geld.

8.
Je hebt nu een website, wat nu?

Je hebt nu een website, waar moet je opletten nadat je een website hebt gemaakt. Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk worden gevonden op Google maar je ziet niet meteen je website verschijnen bij de zoekresultaten waarvoor je de website hebt ingericht? Dit is heel normaal. Het kan maanden duren voor Google je website heeft gevonden. Maar je kan wel het proces versnellen. Hoe dan? Door middel van Google Search Console. Door middel van Search Console geef je eigenlijk aan Google aan dat je wilt dat je website wordt gevonden. Deze website van Google geeft aan hoe vaak je wordt getoond in Google en op welke zoekresultaten je worden bezocht. Dit is natuurlijk enorm handig op langer termijn om te zien waar je eventueel informatie kan toevoegen. 

Door middel van de meta titel en descriptie die staan beschreven in dit artikel onder het kopje Website SEO kun je communiceren aan Google wat je wilt dat de bezoekers op Google zien bij het invullen van zoekresultaten.

Sommige zoekresultaten zijn enorm moeilijk omdat enorm veel website proberen deze te bereiken. Een top positie op woorden zoals “verzekeringen” is moeilijk te bereiken op rank 1. Dit komt omdat er veel bedrijven zijn die zijn best doen om hier op 1 te staan. Deze hebben vaak in Google’s ogen een betrouwbaardere website met meer en betere content erop. Hierdoor krijgen deze voorkeur dan jou website. Wil je toch deze posities bereiken moet je er hard voor werken. Dit kan door middel van het bekijken van meerdere online tutorials over het verbeteren van je SEO. Je kunt er zelfs voor kiezen om je Webdesign Gemert bureau in te huren, zodat zij je kunnen helpen met het verbeteren van dit aspect.

Verdiep je in het gedrag van je bezoekers. Dit kan door middel van het gebruik maken van Google analytics. Hiermee kun je precies zien hoe je bezoekers reageren op verschillende dingen. Hoe je bezoekers zich gedragen en hoe lang ze op bepaalde pagina’s blijven. Zie je nu een bepaalde pagina waar veel bezoekers van je website af gaan, kun je deze pagina’s eens goed bekijken om te zien waar het aan ligt en dit te verbeteren. Hierdoor kun je ervoor zorgen dat je bezoekers langer blijven op je website en dat je meer gebruik kan maken van de potentie van je bezoekers. Een webdesign Gemert kan je hierbij helpen bij het inrichten van je Google Analytics.

Persoon die aan het wijzen is naar verschillende zoekresultaten

Wij vergelijken de webdesign bureaus in Gemert voor je!

Door onze brede kennis in webdesign kunnen wij de beste informatie verlenen aan u! Wij helpen je de meest gevraagde vragen omtrent het beginnen van een website te beantwoorden. Ook geven we de optie om een offerte aan te vragen zodat jij de beste kwaliteit prijs verhouding krijgt.

Gemiddelde bezoeker van offertes-vergelijker.nl bespaart 63% op een website

Testpaneel ConsumerBehaviour

Bedankt voor de top service

Door offertes-vergelijker.nl heb ik het bedrijf gevonden die voor mij een website heeft gemaakt. Door de goede tips kon ik mezelf goed voorbereiden op alle internet “taal”. Hierdoor heb ik een perfecte website gekregen! Bedankt!

– Moniek @SpullenvanMoniek

Goede website

Wij zijn net begonnen met het verkopen van wireless oortjes en hadden een website nodig. We hebben 5 verschillende offertes gekregen en geanalyseerd, hieruit hebben wij de beste gekozen en zeker wel 90% bespaard in kosten.

– David @WirelessheadphonesNL

Wat voor website software is er?

Er zijn verschillende soorten software waarin je kunt kiezen bij een aankoop van een webdesign Gemert. Het is belangrijk dat je een software kiest waarvan het gebruiksvriendelijk is om iets aan te passen. Wij geloven in de individualiteit van de koper en niet dat hij of zij bij elke verandering een bedrijf moeten inschakelen, hierdoor adviseren wij WordPress, Lightspeed of Shopify. Dit zijn de makkelijkste software programma’s.

Wat kost webdesign?

Een website laten maken hoeft niet veel geld te kosten. Het is belangrijk dat er wordt gekeken naar de mogelijkheden voordat een beslissing wordt gemaakt. Door offertes bijvoorbeeld aan te vragen kun je een goede indicatie krijgen wat er allemaal mogelijk is qiua prijs kwaliteit verhouding. Hierdoor krijg je als klant altijd gegarandeerd de beste prijs.

Wat betekent website design?

Webdesign Design is de kunst van het maken van een website. Hieronder vallen een goede hoeveelheid onderwerpen en categorieën zoals ontwerp en SEO. Deze onderwerpen worden in dit artikel uitgebreid besproken en beschreven.

Waarom zou ik kiezen voor webdesign Gemert offertes vergelijker

Wij zijn een onafhankelijke groep die bij aanvraag een hoeveelheid offertes verstuurd. Deze offertes kun je dan zelf beoordelen op prijs en kwaliteit verhouding waardoor je als klant altijd de beste prijs krijgt. De prijzen kunnen namelijk enorm variëren maar door een aanvraag krijg je een goed beeld en kun je de beste uitkiezen.