Traploper gezocht in Katwijk?

Het zou zomaar kunnen dat u onlangs bent verhuisd en dat u in een huis bent gaan wonen met mooie, grote trappen. Naar een eerste verdieping en misschien zelfs naar een tweede verdieping. Het probleem alleen van die trappen is het volgende: het is wel erg glad en u glijdt steeds uit over de trap. En u ziet het ook niet echt zitten om de gehele trap te gaan voorzien van stof. Dan is er gelukkig een oplossing voor dit probleem, zodat u nooit meer uitglijdt, maar u wel nog deels de schoonheid van uw trap behoudt: een echte traploper.

Maar wat is een traploper eigenlijk? Een traploper bestaat uit verschillende stukken stof of tapijt en die worden op de trap in het midden neergelegd, in het midden van de traptreden. Hierdoor heeft de trap geen harde ondergrond meer en kunt u ook niet meer zo snel uitglijden, dus dat heeft heel veel voordelen, en het voordeel is ook dat de trap wel nog zijn eigenheid behoudt, doordat er alleen stof en tapijt in het midden van de traptreden wordt neergelegd. Op deze pagina geven wij u graag meer informatie over het aanschaffen van een traploper.

In dit artikel worden de volgende onderwerpen besproken:

 • Wat kost een traploper?
 • Waarom een traploper?
 • Wat zijn de voordelen van een traploper?

  Wat kost een traploper?

  De kosten van een traploper zijn uiteraard zeer afhankelijk van de grootte van een trap en wat voor trap u hebt. Hebt u bijvoorbeeld een gedraaide trap of een rechte trap? Dit kan al snel bijna 1.000 euro exclusief BTW schelen in kosten. Voor een rechte trap betaalt u ongeveer 25 euro exclusief BTW per trede en voor een (deels) gedraaide trap betaalt u 37,50 euro. De totaalprijs zou dan, uitgaande van een gemiddelde trap, ongeveer 900 euro voor een rechte trap zijn en 1.750 euro exclusief BTW voor een gedraaide trap. Nu weet u de kosten.

  Waarom een traploper?

  Ieder jaar gebeurt het weer dat mensen van de trap vallen en hierdoor ernstige verwondingen oplopen. Dit is natuurlijk iets wat u altijd wilt voorkomen. We weten allemaal hoe onhandig een trap kan zijn, zeker als u haast hebt en even snel op en neer naar boven en beneden wilt rennen. In dit geval kunt u voor een traploper kiezen, waardoor er in het midden van de traptreden stof of tapijt komt te liggen. Hierdoor zult u niet zo snel uitglijden en dit is dan ook direct het antwoord op de vraag waarom u een traploper zou moeten en kunnen aanschaffen.

  Wat zijn de voordelen van een traploper?

  Misschien hebt u wel al besloten om een traploper aan te schaffen. In dit geval wilt u nu ook nog even de voordelen van een traploper weten en die vertellen wij u graag. Er is een aantal voordelen namelijk. Het allereerste voordeel is dat u nooit meer zult uitglijden op uw trap, omdat u vanaf nu kunt lopen op de stof of op het tapijt – op de traploper eigenlijk. Een ander voordeel is dat een traploper in de ruimte erg mooi oogt en dat u ook nog uw eigen trap behoudt. Hopelijk zijn dit een aantal voordelen die u zelf ook al inzag en weet u nu voldoende om een traploper te gaan aanschaffen. We wensen u veel succes bij deze zoektocht.