Website laten maken in Schiermonnikoog

De definitie van webdesign gaat over een groep van skills die iemand kan hebben omtrent het maken en onderhouden van een website. Een website bezitten is tegenwoordig een must waardoor sinds 1998 er webdesign bedrijven regelmatig op poppen. De verschillende gebieden die onder webdesign vallen zijn onder andere; interface, grafische design, het schrijven van code, ontwerp en optimaliseren van de gebruikservaring op de website en soms zoekmachine optimalisatie.

Regelmatig zijn er meerdere individuen met verschillende expertises in teams samenwerken. Deze zullen elk de website helpen in een bepaalde fase. Wanneer er wordt gesproken over “Webdesign”, wordt er meestal een proces beschreven van designen.Dus de design van de website. Van de webdesign bedrijven is de verwachting dat ze bekwaam zijn van de bruikbaarheid en hun rol als het gaat om het optimaliseren van de gebruikerservaring.

In dit artikel worden de volgende onderwerpen besproken:

 • Hoe is webdesign ontstaan?
 • Wat voor uitdagingen zijn er bij webdesign?
 • Hoe ontwerp je een website?
 • Hoe optimaliseer je de website bezoeker ervaring?
 • Hoe krijg je een snelle website?
 • Wat zijn de webdesign kosten in Schiermonnikoog

  Hoe is webdesign ontstaan?

  Webdesign is gestart in 1989-1990, toen T. Berners voorstelde om in de wereld een hypertekstproject te maken. Dit is uiteindelijk de www (world wide web) geworden, ook wel bekend als het internet.Door het World Wide Web kon voor het eerst tekst worden gezien via een browser zoals Firefox.Maar Firefox of de tegenwoordige zeer populaire Google Chrome bestond toen nog niet. Een van de beginnende browsers die werdt gebruikt bij het internet was de Mosaic. Deze internetbrowser kon toen met name alleen tekst tonen, maar dit was toen al enorm revulotionair.

  HTML is code die soms wordt gebruikt bij het creëren van websites. Deze HTML is ontworpen door Andreesen Mosaic in 1993-1994. Tussen 1995 en 1999 kwamen de gevechten tussen bedrijven om de standaard browser te worden. Internet explorer had toendertijd gewonnen.Dit werd toendertijd 10 jaar lang de standaard als het gaat om het gebruik maken van een browser.

  Het woord webdesign werd door de verschillende jaren steeds meer gebruikelijker. Het kwam mede omdat het jaarlijks steeds meer mogelijk was als het gaat om het websites bouwen maar ook als het gaat om de verbetering van het design en gebruikerservaring van de websites. Dit is door verschillende jaren heen steeds een grotere markt geworden waardoor steeds meer bedrijven in het verkoop van webdesign werden begonnen in zowel Nederland als in grotere economieën als Amerika.

  Wat voor uitdagingen zijn er bij webdesign?

  De keuze waarop je een bedrijf dat webdesign diensten verkoopt selecteerd moet je doen op verschillende criteria. Dit komt omdat het uiteindelijke eindresultaat van de website enorm kan verschillen met uiteindelijk eindresultaat per bedrijf. Dit komt omdat alleen al kleinere dingen op de website kunnen ervoor zorgen voor een grote stijging of daling van het conversiepercentage.

  De ervaring van de gebruiker, maar ook de website snelheid is enorm belangrijk als het gaat om zowel wat Google er van vindt als wat de gebruiker er uiteindelijk van vindt. Uit de grote onderzoeken kwam dat wanneer een website al 1 seconde trager is het de verkoop kan tegenzitten met procentdecimalen.

  Hoe ontwerp je een website?

  Het design van je website is enorm van belang.Voor elke niche is er een verschillende markteigen design dat vaak voorkomt. De verschillende functies die je website heeft verschillen ook enorm per segment. Het is zeer significant om aandacht te geven aan je doelgroep. Verschillende bezoeker groepen hebben andere voorkeuren als het gaat om de webdesign. Ook een B2B website enorm kan verschillend zijn dan een B2C website. Er kan worden gekozen om te zorgen de estetiek van het ontwerp niet botst met de nauwkeurigheid van de inhoud of met de nagivatie in de website.

  Door gebruik te maken van Google analytics kan worden gezorgd dat je meer inzicht krijgt in het gedrag van de bezoekers op je website. Ontwerpers kunnen wanneer duidelijk vooraf aangegeven eisen alles meenemen zodat jij als bedrijf of particulier de allerhoogst kwaliteit website krijgt voor jou markt. Het is bijvoorbeeld verstandig om duidelijke voorbeelden aan te leveren van websites die jij mooi vindt om iets vergelijkbaars voor te krijgen.

  Hoe optimaliseer je de website bezoeker ervaring?

  Let vooral op de ervaring van de gebruiker bij het ontwerpen van je website. De ervaring van de gebruiker kan voor het verschil zorgen tussen een winstgevende website en een minder winstgevende website. Het ontwerp geeft een beeld aan de website bezoeker die soms op het netvlies gebrand wordt. Een goed voorbeeld is bol com, bol com heeft een uniek design met een geperfectioneerde ervaring van de gebruiker waardoor vele bezoekers terugkomen en al bij een blauwe kleur al denken aan bol com.

  Bij het door iemand laten designen van je website moet je met name letten op dat de website responsief is. Met responsief wordt bedoeld dat je website zowel op de computer, tablet en telefoon goed te gebruiken is. De ervaring van de gebruiker wordt hiermee geoptimaliseerd. In het heden zie je dat vele grotere bedrijven hun eerst niet responsieve website omruilen voor een website die enorm responsief is. Ook is het enorm belangrijk dat de informatie op de website past op het scherm. In het heden worden de afmetingen van schermen steeds groter waardoor de website nog meer vereist zijn om een responsief ontwerp te hebben.

  Hoe krijg je een snelle website?

  Het is enorm significant dat je website een hoge snelheid heeft. Dit vanwege enkele redenen. Een van de meest belangrijke redenen is dat de website gebruiker eerder bij een trage website ervoor zal kiezen om eraf te gaan en te gaan naar de website van een ander bedrijf. Hierdoor hebt u dus met een langzame website een hogere kans om een potentiële koper te missen. Een andere belangrijke reden is Google. Google vindt het super belangrijk dat de website een hoge snelheid heeft. Dit doet Google omdat de gebruikers op je website het niet prettig vinden als een website traag is. Hierdoor voert Google snelheid tests uit op je website zodat Google kan zien dat het een snelle website of trage.