Website laten maken in Arnhem

Webdesign is een brede term dat vele verschillende vaardigheden en disciplines bevat van het maken en onderhouden van websites. Een website hebben is tegenwoordig een must waardoor sinds 1999 er webdesign bedrijven regelmatig op poppen. De gebieden die onder webdesign vallen zijn onder andere; interface, grafische design, programmeren, ontwerp en perfectioneren van de gebruikservaring op de website en soms zoekmachine optimalisatie.

Vaak zullen vele individuen met verschillende vaardigheden in teams samenwerken. Deze zullen elk de website helpen in een bepaalde fase. Als er normaal gesproken wordt over webdesign, wordt het designen van de website mee bedoeld.Dus eigenlijk de vormgeving van de website. Van de webdesigners wordt er verwacht dat ze bewust zijn van de bruikbaarheid en de rol als het gaat om het optimaliseren van de gebruikerservaring.

In dit artikel worden de volgende onderwerpen besproken:

 • Hoe is webdesign ontstaan?
 • Wat voor uitdagingen zijn er bij webdesign?
 • Hoe ontwerp je een website?
 • Wat heeft de typografie voor impact op de website?
 • Hoe krijg je een snelle website?
 • Wat zijn de webdesign kosten in Arnhem

  Hoe is webdesign ontstaan?

  Het begrip webdesign is begonnen in 1989, toen Mr. Berners voorstelde om in de wereld een hypertekstproject te maken. Dit is uiteindelijk de www (world wide web) geworden, a.k.a het internet.Door het internet kon eindelijk tekst worden bekeken via een internet browser zoals Firefox.Maar de internet explorer of de tegenwoordige populaire Google Chrome bestond toendertijd nog niet. Een van de eerste browsers die werden gebruikt bij het internet was de Mosaic. Deze browser kon voornamelijk alleen tekst vertonen, maar dit was toen al enorm revulotionair.

  HTML is een code die vaak wordt gebruikt bij het maken van websites. Deze HTML code is bedacht door meneer Mosaic in 1993-1994. Tussen 1995 en 1999 kwamen de gevechten tussen bedrijven om de standaard browser te worden. Uiteindelijk had toen Internet explorer hiermee gewonnen. Dit was toen tien jaar lang de standaard als het gaat om het gebruik maken van een internetbrowser.

  Het begrip webdesign kwam door de jaren heen steeds meer gebruikelijker. Dit kwam omdat het met elk jaar steeds meer mogelijk was als het gaat om het bouwen van websites maar ook als het gaat om het verbeteren van de design en gebruikerservaring van de websites. Dit is door de jaren heen steeds een grotere markt geworden waardoor steeds meer webdesign bedrijven werden gestart in zowel Nederland als in grotere economieën als Duitsland.

  Wat voor uitdagingen zijn er bij webdesign?

  De keuze van een webdesign bedrijf moet je doen op verschillende criteria. Dit komt omdat het uiteindelijke resultaat van de website enorm kan verschillen met uiteindelijk resultaat per bedrijf. Dit komt omdat alleen al kleine dingen op je website kunnen zorgen voor een grote toename of daling van het conversie percentage (percentage van aankopen).

  De gebruikerservaring, maar ook de snelheid van de website is zo belangrijk als het gaat om zowel wat zoekengine Google er van vindt als wat de gebruiker er uiteindelijk van vindt. Uit grote onderzoeken komt dat wanneer een website al een seconde trager is het de verkoop kan tegenzitten met procenten.

  Hoe ontwerp je een website?

  Het ontwerp van de website is enorm belangrijk. Voor elke niche is er een verschillende markteigen ontwerp dat vaak voorkomt. De functies die de website heeft verschilt ook enorm per sector. Het is enorm belangrijk om te kijken naar je doelgroep. Verschillende doelgroepen hebben verschillende voorkeuren als het gaat om de webdesign. Ook kan een B2B website enorm verschillend zijn tegenover een Business to Consumer website. Er kan bijvoorbeeld bewust worden gekozen om ervoor te zorgen de estetiek van het ontwerp niet botst met de mate van nauwkeurigheid van de inhoud of met de nagivatie in de website.

  Door middel van het gebruik maken van Google analytics kan ervoor worden gezorgd dat je inzicht krijgt in het gedrag van de bezoekers. Ontwerpers kunnen bij duidelijk vooraf aangegeven eisen alles meenemen zodat jij als bedrijf de beste website krijgt voor jou segment. Het is hiervoor bijvoorbeeld slim om voorbeelden aan te leveren van websites die jij mooi vindt om iets vergelijkbaars voor te krijgen.

  Wat heeft de typografie voor impact op de website?

  De typografie is iets wat sommige website eigenaren enorm belangrijk vinden terwijl andere het juist iets minder belangrijk vinden. Met de typografie wordt de font bedoeld die wordt getoond op de website. Bij bijvoorbeeld iets meer zakelijkere website zal een iets meer zakelijker font worden gebruikt terwijl bij een speelgoed website iets speelsere font wordt gebruikt.

  Wanneer je gebruikt maakt van speciale topografieën moet je altijd rekening houden of je er gebruik van mag maken of niet. Er zijn enkele topografieën die onder licentie staan van de ontwerper. Dit komt overigens zelden voor maar het is belangrijk om hiermee rekening te houden (even opzoeken vooraf) voordat je achteraf op problemen komt.

  Hoe krijg je een snelle website?

  Het is enorm belangrijk dat je website snel is. Dit is vanwege enkele redenen. Een van de belangrijkste redenen is dat de gebruiker eerder bij een trage website ervoor zal kiezen om van de website af te gaan en te gaan naar de website van een ander bedrijf. Hierdoor heb je dus met een trage website een grotere kans om een potentiële koper te missen. Een andere belangrijke reden is Google. Google vindt het super belangrijk dat de website snel is. Dit weet Google omdat gebruikers het niet fijn vinden als een website traag is. Hierdoor voert Google enkele tests uit op alle websites zodat Google kan zien dat het een snelle website of een website met een lage snelheid is.