Website laten maken in Berkelland

De definitie van webdesign gaat over een groep van skills die iemand kan hebben omtrent het maken en onderhouden van een website. De website design bedrijven zijn allemaal begonnen sinds 1999 door de grote vraag aan website. De verschillende gebieden die onder webdesign vallen zijn onder andere; interface, grafische design, programmeren, ontwerp en perfectioneren van de gebruikservaring op de website en soms zoekmachine optimalisatie.

Regelmatig zijn er vele individuen met verschillende vaardigheden in teams samenwerken. Deze zullen elk de website helpen in een bepaalde fase. Als er normaal gesproken wordt over “Webdesign”, wordt het ontwerpen van de website mee bedoeld.Dus de design van de website. Van de webdesign bedrijven is de verwachting dat ze bewust zijn van de bruikbaarheid en de rol als het gaat om het optimaliseren van de gebruikerservaring.

In dit artikel worden de volgende onderwerpen besproken:

 • Hoe is webdesign ontstaan?
 • Wat voor uitdagingen zijn er bij webdesign?
 • Hoe ontwerp je een website?
 • Hoe optimaliseer je de website bezoeker ervaring?
 • Hoe krijg je een snelle website?
 • Wat zijn de webdesign kosten in Berkelland

  Hoe is webdesign ontstaan?

  Webdesign is gestart in 1989, toen Mr. Berners voorstelde om in de wereld een hypertekstproject te maken. Dit is uiteindelijk de www (world wide web) geworden, a.k.a het internet.Door het World Wide Web kon voor het eerst tekst worden bekeken via een internet browser zoals Firefox.Maar Firefox of de tegenwoordige populaire Google Chrome bestond toendertijd nog niet. Een van de beginnende browsers die werdt gebruikt bij het internet was de Mosaic. Deze internetbrowser kon toen voornamelijk alleen tekst vertonen, maar dit was toen al enorm revulotionair.

  HTML is code die soms wordt gebruikt bij het maken van websites. Deze HTML is ontworpen door meneer Mosaic in 1993-1994. Tussen 1995 en 1999 kwamen de gevechten tussen bedrijven om de standaard browser te worden. Internet explorer had toendertijd gewonnen.Dit werd toendertijd tien jaar lang de standaard als het gaat om het gebruik maken van een internetbrowser.

  Het woord webdesign werd door de jaren heen steeds meer gebruikelijker. Het kwam mede omdat het met elk jaar steeds meer mogelijk was als het gaat om het bouwen van websites maar ook als het gaat om het verbeteren van de design en gebruikerservaring van de websites. Dit is door verschillende jaren heen steeds een grotere markt geworden waardoor steeds meer bedrijven in het verkoop van webdesign werden gestart in zowel Nederland als in grotere economieën als Duitsland.

  Wat voor uitdagingen zijn er bij webdesign?

  De keuze waarop je een bedrijf dat webdesign diensten verkoopt selecteerd moet je doen op verschillende criteria. Dit komt omdat het uiteindelijke eindresultaat van de website enorm kan verschillen met uiteindelijk eindresultaat per bedrijf. Dit komt omdat alleen al kleinere dingen op de website kunnen zorgen voor een grote toename of daling van het conversie percentage (percentage van aankopen).

  De ervaring van de gebruiker, maar ook de website snelheid is zo belangrijk als het gaat om zowel wat zoekengine Google er van vindt als wat de gebruiker er uiteindelijk van vindt. Uit de grote onderzoeken kwam dat wanneer een website al een seconde trager is het de verkoop kan tegenzitten met procenten.

  Hoe ontwerp je een website?

  Het design van je website is enorm van belang.Voor elke niche is er een verschillende markteigen design dat vaak voorkomt. De verschillende functies die je website heeft verschilt ook enorm per sector. Het is zeer significant om te kijken naar je doelgroep. Verschillende bezoeker groepen hebben andere voorkeuren als het gaat om de webdesign. Ook een B2B website enorm kan verschillend zijn dan een Business to Consumer website. Er kan worden gekozen om ervoor te zorgen de estetiek van het ontwerp niet botst met de mate van nauwkeurigheid van de inhoud of met de nagivatie in de website.

  Door gebruik te maken van Google analytics kan worden gezorgd dat je inzicht krijgt in het gedrag van de bezoekers. Ontwerpers kunnen wanneer duidelijk vooraf aangegeven eisen alles meenemen zodat jij als bedrijf de beste website krijgt voor jou segment. Het is bijvoorbeeld verstandig om voorbeelden aan te leveren van websites die jij mooi vindt om iets vergelijkbaars voor te krijgen.

  Hoe optimaliseer je de website bezoeker ervaring?

  Let vooral op de ervaring van de gebruiker bij het ontwerpen van de website. De ervaring van de gebruiker kan voor het verschil zorgen tussen een succesvolle website en een minder succesvolle website. Het ontwerp geeft een beeld aan de website bezoeker die soms op het netvlies gebrand wordt. Een goed voorbeeld is bol com, bol com heeft een uniek design met een geoptimaliseerde gebruikservaring waardoor vele website bezoekers terugkomen en al bij een blauwe kleur al denken aan bol com.

  Bij het door iemand laten designen van je website moet je vooral letten op dat de website responsief is. Met responsief wordt bedoeld dat je website zowel op de computer als telefoon gemakkelijk bruikbaar is. De ervaring van de gebruiker wordt hiermee verbeterd. In het heden zie je dat vele grote bedrijven hun eerst niet responsieve website verbeteren voor een website die enorm responsief is. Ook is het enorm belangrijk dat de informatie van de website past op het scherm. In het heden worden de afmetingen van beeldschermen steeds groter waardoor de website nog meer vereist is om een responsief ontwerp te hebben.

  Hoe krijg je een snelle website?

  Het is enorm significant dat je website snel is. Dit vanwege enkele redenen. Een van de meest belangrijke redenen is dat de gebruiker eerder bij een trage website ervoor zal kiezen om van de website af te gaan en te gaan naar de website van een ander bedrijf. Hierdoor hebt u dus met een langzame website een grotere kans om een potentiële koper te missen. Een andere belangrijke reden is Google. Google vindt het super belangrijk dat de website een hoge snelheid heeft. Dit doet Google omdat de gebruikers op je website het niet fijn vinden als een website traag is. Hierdoor voert Google snelheid tests uit op alle websites zodat Google kan zien dat het een snelle website of een website met een lage snelheid is.