Website laten maken in Tiel

Het begrip Webdesign betekend een groep van vaardigheden die hebben te maken met het ontwikkelen en onderhouden van een website. Een website hebben is tegenwoordig een must waardoor sinds 1998 er webdesign bedrijven regelmatig op poppen. De categorieën die onder webdesign vallen zijn onder andere; interface, grafische design, programmeren, ontwerp en perfectioneren van de gebruikservaring op de website en soms zoekmachine optimalisatie voor Google.

Regelmatig zijn er meerdere individuen met verschillende vaardigheden samenwerken in een team. Deze personen zullen elk de website helpen in een bepaalde fase. Als er normaal gesproken wordt over webdesign, wordt het ontwerpen van de website mee bedoeld.Dus het design van het website. Van de webdesigners is de verwachting dat ze bekwaam zijn van de bruikbaarheid en de rol als het gaat om het perfectioneren van de ervaring van de gebruiker op de website.

In dit artikel worden de volgende onderwerpen besproken:

 • Hoe is webdesign ontstaan?
 • Wat voor uitdagingen zijn er bij webdesign?
 • Hoe ontwerp je een website?
 • Wat heeft de typografie voor impact op de website?
 • Hoe krijg je een snelle website?
 • Wat zijn de webdesign kosten in Tiel

  Hoe is webdesign ontstaan?

  Het begrip webdesign is gestart in 1989-1990, toen Meneer Berners voorstelde om in de wereld een hypertekstproject te creëren. Dit project is uiteindelijk de www (world wide web) geworden, ook wel bekend als het internet.Door het internet kon voor het eerst tekst worden gezien via een internet browser zoals Google Chrome.Maar de internet explorer of de tegenwoordige zeer populaire Google Chrome bestond toendertijd nog niet. Een van de eerste browsers die werd gebruikt bij het internet was de Mosaic. Deze browser kon toen met name alleen tekst vertonen, maar dit was al enorm revolutionair voor die tijd.

  HTML is een code die soms wordt gebruikt bij het creëren van websites. Deze HTML code is ontworpen door meneer Mosaic in 1994. Tussen 1995 en 2000 kwamen de gevechten tussen bedrijven om de standaard browser te worden. Uiteindelijk had toen Internet explorer hiermee gewonnen. Dit was toendertijd 10 jaar lang de standaard als het gaat om het gebruik maken van een internetbrowser.

  Het begrip webdesign werd door de verschillende jaren steeds meer gebruikelijker. Het kwam omdat het jaarlijks steeds meer mogelijk was als het gaat om het websites bouwen maar ook als het gaat om de verbetering van het design en gebruikerservaring van de websites. Dit is door de jaren heen steeds een grotere markt geworden waardoor steeds meer bedrijven in het verkoop van webdesign werden begonnen in zowel Nederland als in grotere economieën als Duitsland.

  Wat voor uitdagingen zijn er bij webdesign?

  De keuze van een bedrijf dat webdesign diensten verkoopt moet je doen op verschillende criteria. Dit komt omdat het definitieve resultaat van de website enorm kan verschillen met uiteindelijk resultaat per bedrijf. Dit komt omdat alleen al kleine dingen op de website kunnen ervoor zorgen voor een grote stijging of daling van het conversie percentage (percentage van aankopen).

  De gebruikerservaring, maar ook de website snelheid is enorm belangrijk als het gaat om zowel wat zoekengine Google er van vindt als wat de gebruiker er uiteindelijk van vindt. Uit grote onderzoeken kwam dat wanneer een website al 1 seconde trager is het de verkoop kan tegenzitten met procenten.

  Hoe ontwerp je een website?

  Het ontwerp van je website is enorm van belang. Voor elke niche is er een verschillende markteigen ontwerp dat vaak voorkomt. De functies die je website heeft verschillen ook enorm per segment. Het is enorm significant om aandacht te geven aan je doelgroep. Verschillende doelgroepen hebben andere voorkeuren als het gaat om de webdesign. Ook kan een B2B website enorm verschillend zijn dan een Business to Consumer website. Er kan bijvoorbeeld worden gekozen om te zorgen de estetiek van het ontwerp niet botst met de mate van nauwkeurigheid van de inhoud of met de webnavigatie.

  Door middel van het gebruik maken van Google analytics kan worden gezorgd dat je meer inzicht krijgt in het gedrag van de bezoekers op je website. Website ontwerpers kunnen bij duidelijk vooraf aangegeven eisen alles meenemen zodat jij als bedrijf of particulier de allerhoogst kwaliteit website krijgt voor jou segment. Het is hiervoor bijvoorbeeld verstandig om duidelijke voorbeelden aan te leveren van websites die jij mooi vindt om iets soortgelijks voor te ontvangen.

  Wat heeft de typografie voor impact op de website?

  De typografie is iets wat vele website eigenaren enorm belangrijk vinden terwijl andere het juist iets minder het nut ervan in zien. Met de typografie wordt de font bedoeld die wordt getoond op je website. Bij bijvoorbeeld iets meer zakelijker bedrijf zal een iets meer zakelijker font worden gebruikt terwijl bij een speelgoed website iets minder serieuze font wordt gebruikt.

  Wanneer je gebruikt maakt van een speciale topografie moet je altijd rekening houden of je er gebruik van mag maken of niet. Er zijn enkele topografieën die onder licentie staan van de ontwerper. Dit komt overigens zelden voor maar het is zeker belangrijk om hiermee rekening te houden (je kunt het vooraf even opzoeken of er enige rechten op staan) voordat je achteraf op problemen komt.

  Hoe krijg je een snelle website?

  Het is belangrijk dat je website een hoge snelheid heeft. Dit is vanwege enkele redenen. Een van de belangrijke redenen is dat de website gebruiker eerder bij een trage website ervoor zal kiezen om van de website af te gaan en te gaan naar een andere website. Hierdoor heb je dus met een langzame website een hogere kans om een potentiële koper te missen. Een andere belangrijke reden is Google. Google hecht veel waarde aan dat de website snel is. Dit weet Google omdat de gebruikers op je website het niet prettig vinden als een website traag is. Hierdoor voert Google enkele snelheid tests uit op je website zodat Google kan zien dat het een snelle website of een website met een lage snelheid is.