Website laten maken in Westerkwartier

Webdesign is een brede term dat vele verschillende vaardigheden en disciplines bevat van het maken en onderhouden van websites. Een website hebben is tegenwoordig een must waardoor sinds 1999 er webdesign bedrijven regelmatig op poppen. De categorieën die onder webdesign vallen zijn onder andere; interface, grafische design, programmeren, ontwerp en optimaliseren van de gebruikservaring op de website en soms zoekmachine optimalisatie.

Vaak zijn er vele zelfstandige met verschillende expertises in teams samenwerken. Deze personen zullen elk de website helpen in een bepaalde fase. Als er normaal gesproken wordt over webdesign, wordt het designen van de website mee bedoeld.Dus het design van het website. Van de webdesigners wordt er verwacht dat ze bewust zijn van de mate van bruikbaarheid en hun rol als het gaat om het optimaliseren van de ervaring van de gebruiker op de website.

In dit artikel worden de volgende onderwerpen besproken:

 • Hoe is webdesign ontstaan?
 • Wat voor uitdagingen zijn er bij webdesign?
 • Hoe ontwerp je een website?
 • Wat heeft de typografie voor impact op de website?
 • Hoe krijg je een snelle website?
 • Wat zijn de webdesign kosten in Westerkwartier

  Hoe is webdesign ontstaan?

  Het begrip webdesign is begonnen in 1989, omdat toen T. Berners voorstelde om in de wereld een hypertekstproject te creëren. Dit project is uiteindelijk de www (World Wide Web) geworden, a.k.a het internet.Door het internet kon eindelijk tekst worden bekeken door middel van een browser zoals internet explorer.Maar de internet explorer of de vooral in het heden gebruikte populaire Google Chrome bestond toen nog niet. Een van de eerste browsers die werden gebruikt bij het internet was de Mosaic. Deze browser kon voornamelijk alleen letters en cijfers tonen, maar dit was toen al enorm revulotionair.

  HTML is een code die vaak wordt gebruikt bij het maken van websites. Deze HTML code is ontworpen door A. Mosaic in 1994. Tussen 1995 en 2000 kwamen de gevechten tussen bedrijven om de standaard browser te worden. Uiteindelijk had toen Internet explorer hiermee gewonnen. Dit was toen tien jaar lang de meest gebruikte als het gaat om het gebruik maken van een browser.

  Het begrip webdesign kwam door de jaren heen steeds meer gebruikelijker. Dit kwam omdat het met elk jaar steeds meer mogelijk was als het gaat om het websites bouwen maar ook als het gaat om het verbeteren van de design en de ervaring van de gebruiker op de website. Dit is door de jaren heen steeds een grotere markt geworden waardoor steeds meer webdesign bedrijven werden gestart in zowel Nederland als in grotere markten als Amerika.

  Wat voor uitdagingen zijn er bij webdesign?

  De keuze van een webdesign bedrijf moet je doen op verschillende aspecten. Dit komt omdat het definitieve resultaat van de website enorm kan verschillen met uiteindelijk resultaat per webdesign bedrijf. Dit komt omdat alleen al kleine dingen op je website kunnen zorgen voor een grote toename of vermindering van het conversiepercentage.

  De gebruikerservaring, maar ook de snelheid van de website is zo belangrijk als het gaat betreft wat Google er van vindt als wat de gebruiker er uiteindelijk van vindt. Uit grote onderzoeken komt dat wanneer een website al een seconde langzamer is het de verkoop kan tegenzitten met procentdecimalen.

  Hoe ontwerp je een website?

  Het ontwerp van de website is enorm belangrijk. Voor elke niche is er een verschillende markteigen ontwerp dat vaak voorkomt. De functies die de website heeft verschilt ook veel per sector. Het is enorm belangrijk om te kijken naar je doelgroep. Verschillende doelgroepen hebben verschillende voorkeuren als het gaat om het design van de website. Ook kan een Business to Business website enorm verschillend zijn tegenover een B2C (Business to Consumer) website. Er kan bijvoorbeeld bewust worden gekozen om ervoor te zorgen de schoonheid van het ontwerp niet botst met de nauwkeurigheid van de inhoud of met de nagivatie in de website.

  Door middel van het gebruik maken van Google analytics kan ervoor worden gezorgd dat je inzicht krijgt in het gedrag van de bezoekers op je website. Website ontwerpers kunnen bij duidelijk vooraf aangegeven wensen alles meenemen zodat jij als bedrijf de beste website krijgt voor jou niche. Het is hiervoor bijvoorbeeld slim om voorbeelden te geven van websites die jij mooi vindt om iets vergelijkbaars voor te ontvangen.

  Wat heeft de typografie voor impact op de website?

  De typografie is iets wat sommige website eigenaren enorm belangrijk vinden terwijl anderen het juist iets minder belangrijk vinden. Met de typografie wordt de font bedoeld die wordt getoond op de website. Bij bijvoorbeeld iets meer zakelijkere website zal een iets meer zakelijker font worden gebruikt terwijl bij een speelmat website iets speelsere font wordt gebruikt.

  Wanneer u gebruikt maakt van speciale topografieën moet u altijd rekening houden of u er gebruik van mag maken. Er zijn enkele topografieën die onder licentie staan van de ontwerper. Dit komt overigens zelden voor maar het is belangrijk om hiermee rekening te houden (even opzoeken vooraf) voordat je pas achteraf op problemen komt.

  Hoe krijg je een snelle website?

  Het is belangrijk dat de website van je snel is. Dit is vanwege enkele redenen. Een van de belangrijkste redenen is dat de gebruiker eerder bij een slome website ervoor zal kiezen om eraf te gaan en te gaan naar de website van een ander bedrijf. Hierdoor heb je dus met een trage website een grotere kans om een potentiële koper op de website te missen. Een andere belangrijke reden is Google. Google hecht veel waarde aan dat de website snel is. Dit weet Google omdat gebruikers het niet fijn vinden als een website langzaam is. Hierdoor voert Google enkele tests uit op alle websites zodat Google kan zien dat het een website met een hoge snelheid is of trage.