Traprenovatie gezocht in Westerkwartier?

Bedenk eens welke dingen u in huis het meest gebruikt en die dus ook het meest versleten raken met de jaren. Bijvoorbeeld de vloer, als u weer vanaf de bank naar de koelkast loopt en terug, de tegels in de badkamer wellicht, en misschien wel een van de grootste dingen die snel kunnen verslijten: de trap. De trap is namelijk iets wat u iedere dag vele malen gebruikt door heen en weer en naar boven en beneden te lopen. Daarom kan het voor komen dat uw trap binnen enkele jaren al slijtageplekken krijgt en dit wilt u natuurlijk kunnen voorkomen.

Wat is hiertegen te doen? Dan komen we al snel bij traprenovatie uit. Maar wat is traprenovatie eigenlijk? Bij traprenovatie wordt er een speciaal en professioneel bedrijf ingehuurd en dit bedrijf renoveert uw trap. Maar renoveren kan uiteraard in de breedste zin van het woord zijn en daar willen we graag iets meer over vertellen, zodat u hier een goed beeld van hebt. Wist u bijvoorbeeld dat de meeste trappen van hout worden gemaakt, maar dat er maar weinig trappen zijn die ook van hout blijven? De trappen krijgen ander materiaal. De meeste trappen in ieder geval. Deze trappen worden dan met verschillend materiaal bekleed en gerenoveerd. Bij traprenovatie kan dan alles weg worden gehaald, zodat het hout overblijft, om vervolgens weer de trap met ander materiaal te bekleden. Dit materiaal zou bijvoorbeeld laminaat of vinyl kunnen zijn, maar onder een traprenovatie kunnen we ook het schilderen en lakken van de trap zien. Nu weet u gelukkig ongeveer wat een traprenovatie is.

In dit artikel worden de volgende onderwerpen besproken:

 • Wat kost een traprenovatie?
 • Wat kost upstairs traprenovatie?
 • Waarom een bedrijf in traprenovatie?
 • Wat zijn de voordelen van een bedrijf in traprenovatie?
 • Waar moet u op letten bij het inhuren van een bedrijf in traprenovatie?


  Wat kost een traprenovatie?

  Hebt u het gevoel dat uw trap wel toe is aan een renovatie, omdat u samen met uw gezin de trap al jaren gebruikt en er nu echt iets moet gebeuren, omdat u allerlei slijtage plekken op de trap ziet? Als dit het geval is, dan is het heel verstandig om te kijken naar de mogelijkheden om uw trap te laten renoveren. Maar voordat u dit wilt doen, wilt u ook wel weten wat de kosten hiervoor zullen zijn uiteraard. De kosten voor een traprenovatie zijn erg verschillend en dit heeft te maken met de grootte van de trap en of u een rechte of gedraaide trap hebt en of u een open of gesloten trap hebt. Deze dingen kunnen allemaal meespelen in de kosten.

  Maar uiteraard kunnen we u wel een gemiddelde prijs geven van de kosten voor traprenovatie, zodat u een idee hebt of u dit de moeite waard vindt om uw trap te laten renoveren door een professioneel bedrijf. Een traprenovatie kost gemiddeld rond de 1.750 euro exclusief BTW en met deze prijs gaan we ervanuit dat uw trap ongeveer 13 tot 14 traptreden heeft en dat dit een rechte trap is. Bij veel traptreden, een gesloten trap of gedraaide trap zal het meer zijn.

  Wat kost upstairs traprenovatie?

  Hopelijk hebt u nu een beter beeld van hoe u uw trap wilt renoveren, maar het is allereerst heel belangrijk om dit dus goed te weten. Op basis hiervan kunt u bepalen hoe u uw trap wilt laten renoveren. En dat is wel prettig om te weten, want als u dit weet, kunt u ook meer de specifieke kosten bepalen en hoeveel een traprenovatie kost, dat kan nogal verschillen. Zo kunt u er bijvoorbeeld ook voor kiezen om voor upstairs traprenovatie te gaan.

  Dit gaat om traprenovatie op maat. Upstairs werkt met een specifiek trede-over-trede systeem waarbij op maat gemaakte overzettreden op de bestaande trap worden geplaatst. Dit is dus een zeer speciaal systeem en de kosten hiervoor zullen ongeveer twee keer zo hoog zijn als bij de kosten voor een normale traprenovatie. Zie de alinea hierboven als u het antwoord op de vraag wilt weten wat de gemiddelde kosten zijn voor een traprenovatie. Dan weet u ook direct wat de kosten voor upstairs traprenovatie zijn als u deze kosten keer twee uitrekent.

  Waarom een bedrijf in traprenovatie?

  Het renoveren van uw trap is natuurlijk iets wat u wel zelf kunt gaan doen, maar hebt u er al eens over nagedacht hoe u dat dan wilt gaan doen en hoeveel werk dat met zich mee zal gaan brengen? Het is helemaal niet zo’n gek idee om voor uw traprenovatie een speciaal bedrijf in te huren. Omdat een bedrijf gespecialiseerd in traprenovatie precies weet hoe het moet en wat belangrijk is in dit proces. Dit zijn ook de redenen om een bedrijf in traprenovatie in te schakelen. Probeer u zo goed mogelijk te oriënteren en probeer ook meerdere offertes op te vragen en niet zomaar het eerste beste bedrijf in te huren. Als u een aantal offertes hebt opgevraagd, dan kunt u hierna voor uzelf een goed beeld schetsen. Ook op basis van de wensen die u hebt aangegeven. Hopelijk lukt het u om het juiste bedrijf te vinden.

  Wat zijn de voordelen van een bedrijf in traprenovatie?

  Om te weten wat de voordelen van een bedrijf in traprenovatie zijn, is het ook goed om eerst naar uw trap te lopen en te kijken wat u wilt laten renoveren. Gaat het om het schilderwerk van de trap of wilt u de trap volledig ontdoen van het huidige materiaal en opnieuw laten opbouwen vanaf het hout? Als u een kijkje gaat nemen bij de trap, zorg dan ervoor dat u een bedrijf vraagt om mee te kijken en zo te bepalen wat er aan de trap moet gebeuren. Dit is ook direct het voordeel van een bedrijf in traprenovatie, omdat dit bedrijf een beter beeld heeft, vanwege de ervaring, van wat er moet gebeuren en vooral hoe dit zou moeten gebeuren.

  Waar moet u op letten bij het inhuren van een bedrijf in traprenovatie?

  Bij het inhuren van een bedrijf in traprenovatie moet u op verschillende dingen letten. De belangrijkste tip die we graag geven is de volgende: probeer voor uzelf zo duidelijk mogelijk te hebben wat u wilt laten renoveren aan de trap en hoe u dit voor u ziet. Dit kunt u dan op dezelfde duidelijke manier communiceren naar het bedrijf in traprenovatie. Het is wat ons betreft om hierin te letten op de communicatie, zowel aan het begin als gedurende het proces. Zeker als u niet alle vaktermen wat betreft traprenovatie weet, dan kunt u aan het bedrijf vragen of zij hier rekening mee willen houden en duidelijkheid willen scheppen. Zo wordt het een organisch proces en wordt uw trap binnen de kortste keren geweldig gerenoveerd.