Dakramen gezocht in Roermond?

In veel huizen die de laatste tientallen jaren zijn gebouwd is er op het dak van de zolder geen raam ingebouwd. Hierdoor bestaat de kans dat u in uw net nieuw aangeschafte huis op zolder helemaal geen raam heeft of misschien aan een kant van een zolder een raam. Hiervoor is er een geweldige oplossing en dat is een dakraam. Eigenlijk is dit een eerste en relatief goedkope optie in het creëren van meer daglicht en gevoelsmatig ook meer ruimte. Hierna kun je bijvoorbeeld denken aan een dakkapel of een dakopbouw. Een dakraam is een goed begin.

Een dakraam kan schuin in een dak worden gebouwd. Hierdoor ontstaat er gevoelsmatig meer ruimte op de zolder, zeker als er aan de andere kant bijvoorbeeld wel al een raam is geplaatst. Het is ook mogelijk om een groter raam te plaatsen als er bijvoorbeeld al een klein raam in zit. De meeste dakramen worden gemaakt in gietijzer en ook op deze wijze geleverd. Een dakraam is de ideale oplossing voor meer daglicht op uw zolder of in een andere ruimte waar een dakraam geplaatst kan worden. En het voordeel: een dakraam hoeft niet duur te zijn.

In dit artikel worden de volgende onderwerpen besproken:

 • Wat kost een dakraam?
 • Waarom een dakraam?


  Wat kost een dakraam?

  Als het goed is, hebt u ondertussen besloten om een dakraam te laten plaatsen of zelf te willen plaatsen. Hier komen uiteraard kosten bij om de hoek kijken, maar gelukkig valt dit bij het plaatsen van een dakraam enorm mee. We leggen u graag het kostenplaatje voor: het plaatsen van een dakraam, ook wel een dakvenster genoemd, kost tussen de 200 euro en 800 euro exclusief BTW. Dit is een ruime marge en dit bedrag geldt voor het gehele dakraam-project. Het verschil heeft met de afmetingen van uw dakraam te maken. Een klein dakraam is bijvoorbeeld een stuk goedkoper dan een heel groot en breed dakraam op zolder.

  Uiteraard zijn er meer kosten die kunnen verschillen, zoals met welke aannemer u in zee gaat en wat de oplevertermijn van het dakraam moet zijn. Maar met deze indicatie van het kostenplaatje hebt u ongeveer een idee van hoe duur het plaatsen van een dakraam zou moeten zijn. En hopelijk kunt u dan de juiste keuze maken welk dakraam u wilt bestellen.

  Waarom een dakraam?

  Er zijn eigenlijk twee redenen als het gaat om het waarom van een plaatsen van een dakraam. De eerste reden is daglicht. Dit is gewoon ontzettend belangrijk in een woning of bedrijfspand en niet alleen daglicht, ook de mogelijkheid om even een raam open te zetten en hiermee voor frisse lucht te zorgen. De tweede reden van het waarom van een dakraam is gevoelsmatig voor meer ruimte in uw woning of kantoorpand zorgen.

  Een raam zorgt er namelijk voor dat het meer ademt en dat het lijkt alsof de ruimte groter is, en dat werkt heel erg fijn. Gelukkig zijn dit twee goede en duidelijke redenen om een dakraam te bestellen. En het voordeel, zoals al hierboven gezegd, is dus de prijs van een dakraam, zeker in tegenstelling tot het plaatsen van een gehele dakkapel of een dakopbouw.