Serre gezocht in Baarle-Nassau?

Stelt u zich eens voor dat u een mooi huis hebt en achter het huis zit een mooie en best grote achtertuin. Het huis is alleen met de jaren wat kleiner geworden, mede door de komst van de kinderen, waardoor u nu vaak naar buiten naar de tuin zit te kijken en u bij uzelf denkt: het zou wel fijn zijn als het huis wat groter was geweest en dat we daarvoor een stukje tuin inleveren. Mocht u dit hebben gedacht, dan is er een goede en fijne oplossing: een serre.

Een stuk uitbouw van uw huis, waardoor uw woonkamer groter wordt en in vele gevallen uw tuin een stuk kleiner, wordt een serre genoemd. Een serre wordt ook wel een uitbouw genoemd en wordt dus vanuit de woonkamer doorgetrokken in de tuin. De meeste serres hebben als dak ramen, waardoor er met een serre ook meer lichtinval de woonkamer binnenkomt. Zo zorgt een serre niet alleen voor meer ruimte, maar ook voor meer licht in de woonkamer en dát geeft gevoelsmatig nog meer ruimte in de woonkamer. Een serre kan dus een geweldige oplossing zijn als u een grotere woonkamer wilt en niet wilt verhuizen.

In dit artikel worden de volgende onderwerpen besproken:

 • Wat kost een serreaanbouw?
 • Hoe financier je een serre?
 • Wat kost een kunststof serre?


  Wat kost een serreaanbouw?

  Een serre kost redelijk veel geld. Dit komt omdat het nogal wat voeten in de aarde heeft om dit aan te bouwen. Hiervoor moet de achterkant van het huis natuurlijk ook enigszins worden verbouwd, in ieder geval moeten de bestaande deuren, ramen en muren eruit die aan de achterkant van het huis zitten. Het laten plaatsen van een serre die volledig gebruiksklaar is zal u ongeveer 13.500 euro exclusief BTW gaan kosten. Dit is een serre van een gemiddelde grootte en deze prijs is gebaseerd op inclusief materiaal, btw-tarief en arbeidskosten.

  Hoe financier je een serre?

  Het financieren van een serre kan nog iets lastigs zijn. Het zit namelijk zo: de bank zal niet zo snel een hypotheek verstrekken of een extra hypotheek afsluiten op je huis voor een uitbouw of een serre. Er zijn gelukkig wel andere mogelijkheden om een serre te financieren, zoals bijvoorbeeld het afsluiten van een lening bij een particulier bedrijf (geen bank). Het nadeel hiervan is wel dat hiervoor uiteraard rente worden gerekend en dat het in sommige gevallen dus beter is om te kijken naar een familielid of vriend die zou kunnen helpen in het financieren van een serre. Dan kunt u wel een rentebedrag afspreken, maar veel lager.

  Wat kost een kunststof serre?

  Als u hebt besloten om een serre aan te schaffen, dan is het meest voor de hand liggende om een kunststof serre te bestellen. De meeste mensen kiezen namelijk voor een kunststof serre. Deze serres zijn vaak tussen de vijftien en twintig vierkante meter. En deze ruimte is dus groot genoeg om met verschillende mensen hier bij elkaar te zijn. Een kunststof serre moet u uiteraard wel laten plaatsen (zelf doen is vaak erg lastig). Als we uitgaan van bovengenoemde vierkante meters, dan bent u ongeveer 15.000 euro tot 20.000 euro exclusief BTW kwijt. Deze prijs is inclusief arbeidskosten, materiaalkosten en het btw-tarief. Een pittig bedrag dus!