Dakkapellen gezocht in Bergen op Zoom?

Stelt u zich deze situatie eens voor: je hebt een aantal jaren geleden samen met je partner een huis gekocht en ondertussen zijn er ook twee kinderen bijgekomen. De zolderkamer van het huis was altijd wel aan de kleine kant en het liefst willen jullie meer ruimte op deze zolderkamer, zodat het oudste kind een grotere kamer heeft en de wasmachine en de droger ook beter op de zolder uitkomen. Dan is het installeren van een dakkapel een uitkomst.

Een dakkapel is simpel gezegd een uitbouw van het schuine dakvlak. In de meeste gevallen heeft een huis een schuin dakvlak op de bovenste etage, op de zolder, maar het komt ook wel eens voor dat een dakkapel op een lagere etage geplaatst kan worden, als uitbouw van een schuurtje in een tuin bijvoorbeeld. Een dakkapel is dus een uitbouw en zorgt ervoor dat je meer ruimte hebt in een huis. Veel mensen plaatsen een dakkapel, omdat ze twijfelen tussen verhuizen naar een groter huis en daarom maar eerst hun eigen huis groter gaan maken.

In dit artikel worden de volgende onderwerpen besproken:

 • Wat kost een dakkapel?
 • Waarom dakkapellen?
 • Welke soorten dakkapellen zijn er?


  Wat kost een dakkapel?

  De kosten van een dakkapel zijn erg verschillend. Allereerst heb je de dakkapel zelf, dit is een gebouwde constructie en de prijzen hiervoor liggen gemiddeld tussen de 4.800 euro en 7.600 euro exclusief BTW. Maar dan heb je alleen nog de dakkapel zelf. Dat is nog te weinig om daadwerkelijk een dakkapel op het dak van je huis te hebben en ervan te kunnen genieten. Nu komen er nog allerlei kosten bij kijken, zoals een bedrijf dat de dakkapel installeert en alle materiaalkosten. Zo kan het installeren van een grote dakkapel al snel tientallen duizenden euro’s gaan kosten.

  Waarom dakkapellen?

  Waarom een dakkapel installeren, dat is altijd een lastige vraag waar u niet direct over kunt beslissen. We begrijpen dat u daar een aantal weken over moet slapen en goede afwegingen moet maken, voordat u zo’n besluit neemt. Vaak hangt het samen met het uitstellen van een verhuizing, maar wel de behoefte hebben aan groter wonen. Een dakkapel kan dan een uitkomst bieden. U hoeft niet te verhuizen, u kunt lekker blijven wonen waar u woont, maar u kunt wel genieten van een grotere ruimte in uw huis. Dit is waarom u een dakkapel zou kunnen laten installeren. Een goede reden wat ons betreft.

  Welke soorten dakkapellen zijn er?

  Dit is misschien wel de meest lastige vraag om te beantwoorden. Welke soorten dakkappellen zijn er? Er zijn er namelijk nogal wat. We beschrijven je graag de verschillende soorten. Zo is er een dakkapel met een plat dak, maar ook een dakkapel met een punt dak of met een schuin dak. Wat betreft het dak, zijn dit ongeveer de opties. Hiernaast heb je verschillende soorten dakkappellen als het gaat om de materialen waarmee wordt gewerkt, denk aan bijvoorbeeld zink, kunststof, een rieten dakkapel of een houten dakkapel. Daarnaast bestaan er ook nog dakkapellen met een balkon én een deur. Dat zijn uiteraard wel de luxe varianten.