Website laten maken in Breda

“Webdesign” is een grote term dat verschillende vaardigheden en disciplines bevat omtrent het maken en onderhouden van websites. Sinds 1999 zijn er vele webdesign bedrijven gestart vanwege de grote trend in het bezitten van een website. De verschillende categorieën die onder webdesign vallen zijn onder andere; interface, grafische design, programmeren, ontwerp en perfectioneren van de gebruikservaring op de website en soms zoekmachine optimalisatie voor Google.

Regelmatig zijn er meerdere individuen met verschillende vaardigheden samenwerken in een team. Deze teams elk de website helpen in een bepaalde fase. Als er normaal gesproken wordt over “Webdesign”, wordt het ontwerpen van de website mee bedoeld.Dus eigenlijk het design van de websiteVan de webdesign bedrijven wordt er verwacht dat ze bekwaam zijn van de bruikbaarheid en de rol als het gaat om het perfectioneren van de gebruikerservaring.

In dit artikel worden de volgende onderwerpen besproken:

 • Hoe is webdesign ontstaan?
 • Wat voor uitdagingen zijn er bij webdesign?
 • Hoe ontwerp je een website?
 • Hoe optimaliseer je de website bezoeker ervaring?
 • Hoe krijg je een snelle website?
 • Wat zijn de webdesign kosten in Breda

  Hoe is webdesign ontstaan?

  Webdesign is begonnen in 1989-1990, toen Meneer Berners voorstelde om wereldwijd een hypertekst project te maken. Dit project is uiteindelijk de www (world wide web) geworden, a.k.a het internet.Door het World Wide Web kon eindelijk tekst worden gezien via een internet browser zoals Firefox.Maar Firefox of de tegenwoordige zeer populaire Google Chrome bestond toendertijd nog niet. Een van de beginnende browsers die werden gebruikt bij het internet was de Mosaic. Deze internetbrowser kon met name alleen tekst vertonen, maar dit was al enorm revolutionair voor die tijd.

  HTML is code die vaak wordt gebruikt bij het creëren van websites. Deze HTML is uitgevonden door Andreesen Mosaic in 1994. Tussen 1995 en 1999 waren er veel gevechten om de browser te worden van de wereld. Internet explorer had toendertijd gewonnen.Dit werd toen 10 jaar lang de standaard als het gaat om het gebruik maken van een internetbrowser.

  Het woord webdesign kwam door de verschillende jaren steeds meer gebruikelijker. Dit kwam mede omdat het jaarlijks steeds meer mogelijk was als het gaat om het bouwen van websites maar ook als het gaat om het verbeteren van de design en de ervaring van de gebruiker op de website. Dit is door verschillende jaren heen steeds een grotere markt geworden waardoor steeds meer webdesign bedrijven werden begonnen in zowel Nederland als in grotere economieën als Duitsland.

  Wat voor uitdagingen zijn er bij webdesign?

  De keuze waarop je een webdesign bedrijf selecteerd moet je doen op verschillende categorieën. Dit komt omdat het definitieve eindresultaat van de website enorm kan verschillen met uiteindelijk eindresultaat per bedrijf. Dit komt omdat alleen al kleinere dingen op je website kunnen ervoor zorgen voor een grote stijging of daling van het conversie percentage (percentage van aankopen).

  De ervaring van de gebruiker, maar ook de snelheid van de website is enorm belangrijk als het gaat om zowel wat zoekengine Google er van vindt als wat de gebruiker er uiteindelijk van vindt. Uit de grote onderzoeken komt dat wanneer een website al 1 seconde trager is het de verkoop kan tegenzitten met procenten.

  Hoe ontwerp je een website?

  Het design van de website is enorm belangrijk.Voor elke niche is er een verschillende markteigen design dat vaak voorkomt. De verschillende functies die de website heeft verschillen ook enorm per sector. Het is zeer belangrijk om aandacht te geven aan je doelgroep. Verschillende bezoeker groepen hebben verschillende voorkeuren als het gaat om het ontwerp van de website. Ook een B2B (Business to Business) website enorm kan verschillend zijn tegenover een B2C website. Er kan bewust worden gekozen om te zorgen de estetiek van het ontwerp niet botst met de mate van nauwkeurigheid van de inhoud of met de webnavigatie.

  Door gebruik te maken van Google analytics kan ervoor worden gezorgd dat je meer inzicht krijgt in het gedrag van de bezoekers. Website ontwerpers kunnen wanneer duidelijk vooraf aangegeven eisen alles meenemen zodat jij als bedrijf de beste website krijgt voor jou markt. Het is bijvoorbeeld slim om duidelijke voorbeelden aan te leveren van websites die jij mooi vindt om iets soortgelijks voor te krijgen.

  Hoe optimaliseer je de website bezoeker ervaring?

  Let met name op de ervaring van de gebruiker bij het ontwerpen van de website. De ervaring van de gebruiker kan het verschil brengen tussen een winstgevende website en een minder winstgevende website. Het ontwerp geeft een beeld aan de gebruiker die op het netvlies kan worden gebrand. Een goed bekend voorbeeld is bol com, bol com heeft een uniek design met een geoptimaliseerde gebruikservaring waardoor vele website bezoekers terugkomen en al wanneer ze een klein deel zien van de website al denken aan bol com.

  Bij het door iemand laten ontwerpen van je website moet je met name letten op dat de website responsief is. Met responsief wordt bedoeld dat de website zowel op de computer, tablet en telefoon gemakkelijk bruikbaar is. De ervaring van de gebruiker wordt hierdoor geoptimaliseerd. In het heden zie je dat alle grotere bedrijven hun eerst niet responsieve website verbeteren voor een website die wel responsief is. Ook is het enorm belangrijk dat de inhoud op de website past op het scherm. In het heden worden de resoluties van schermen steeds groter waardoor de website nog meer vereist is om een responsief design te hebben.

  Hoe krijg je een snelle website?

  Het is significant dat je website snel is. Dit vanwege enkele redenen. Een van de meest belangrijkste redenen is dat de website gebruiker eerder bij een trage website ervoor zal kiezen om van de website af te gaan en te gaan naar een andere website. Hierdoor hebt u dus met een trage website een hogere kans om een potentiële koper te missen. Een andere belangrijke reden is Google. Google hecht veel waarde aan dat de website een hoge snelheid heeft. Dit doet Google omdat gebruikers het niet prettig vinden als een website traag is. Hierdoor voert Google tests uit op je website zodat Google kan zien dat het een snelle website of een website met een lage snelheid is.