Website laten maken in Veldhoven

Webdesign is een brede term dat vele verschillende vaardigheden en disciplines bevat van het maken en onderhouden van websites. Een website hebben is tegenwoordig een must waardoor sinds 1999 er webdesign bedrijven regelmatig op poppen. De gebieden die onder webdesign vallen zijn onder andere; interface, grafische design, programmeren, ontwerp en optimaliseren van de gebruikservaring op de website en soms zoekmachine optimalisatie.

Regelmatig zijn er vele individuen met verschillende expertises samenwerken in een team. Deze zullen elk de website helpen in een of meerdere fases. In de normale zin wanneer er wordt gesproken over “Webdesign”, wordt er gesproken over het ontwerpen van de website.Dus eigenlijk de vormgeving van de website. Van de webdesigners wordt er verwacht dat ze bewust zijn van de bruikbaarheid en hun rol als het gaat om het perfectioneren van de ervaring van de gebruiker op de website.

In dit artikel worden de volgende onderwerpen besproken:

 • Hoe is webdesign ontstaan?
 • Wat voor uitdagingen zijn er bij webdesign?
 • Hoe ontwerp je een website?
 • Wat heeft de typografie voor impact op de website?
 • Hoe krijg je een snelle website?
 • Wat zijn de webdesign kosten in Veldhoven

  Hoe is webdesign ontstaan?

  Het begrip webdesign is begonnen in 1989, toen Tim Berners voorstelde om wereldwijd een hypertekst project te creëren. Dit is uiteindelijk de www (world wide web) geworden, a.k.a het internet.Door het internet kon eindelijk tekst worden bekeken via een browser zoals internet explorer.Maar de internet explorer of de tegenwoordige populaire Google Chrome bestond toen nog niet. Een van de eerste browsers die werden gebruikt bij het internet was de Mosaic. Deze browser kon voornamelijk alleen tekst tonen, maar dit was al enorm revolutionair voor die tijd.

  HTML is een code die vaak wordt gebruikt bij het maken van websites. Deze HTML code is bedacht door meneer Mosaic in 1993-1994. Tussen 1995 en 1999 waren er veel gevechten om de browser te worden van de wereld. Uiteindelijk had toen Internet explorer hiermee gewonnen. Dit was toen tien jaar lang de standaard als het gaat om het gebruik maken van een browser.

  Het begrip webdesign kwam door de jaren heen steeds meer gebruikelijker. Dit kwam omdat het met elk jaar steeds meer mogelijk was als het gaat om het bouwen van websites maar ook als het gaat om het verbeteren van de design en gebruikerservaring van de websites. Dit is door de jaren heen steeds een grotere markt geworden waardoor steeds meer webdesign bedrijven werden gestart in zowel Nederland als in grotere economieën als Amerika.

  Wat voor uitdagingen zijn er bij webdesign?

  De keuze van een webdesign bedrijf moet je doen op verschillende criteria. Dit komt omdat het uiteindelijke resultaat van de website enorm kan verschillen met uiteindelijk resultaat per bedrijf. Dit komt omdat alleen al kleine dingen op je website kunnen zorgen voor een grote toename of daling van het conversiepercentage.

  Zoekengine Google is een belangrijke speler als het gaat om het krijgen van bezoekers op een website. Wij zullen in dit artikel later terugkomen hoe jij als eigenaar van een website ervoor kan zorgen dat je eerste in Google komt op je gewenste zoekwoord.

  Hoe ontwerp je een website?

  Het ontwerp van de website kan worden gemaakt door middel van een template of een unieke ontwerp (custom made). Met een template wordt bijvoorbeeld bedoeld een al vooraf opgestelde design die door meerdere websites worden gebruikt als fundering van het eindontwerp. Dit kan bijvoorbeeld op Lightspeed, hiervoor maken enorm veel website bouwers gebruik van. Het is niet voor niets waarom veel website eigenaren kiezen voor een template, dit komt omdat een uniek ontwerp (custom made) enorm duur kan zijn.

  Door middel van het gebruik maken van Google analytics kan ervoor worden gezorgd dat je inzicht krijgt in het gedrag van de bezoekers. Ontwerpers kunnen bij duidelijk vooraf aangegeven eisen alles meenemen zodat jij als bedrijf de beste website krijgt voor jou segment. Het is hiervoor bijvoorbeeld slim om voorbeelden aan te leveren van websites die jij mooi vindt om iets soortgelijks voor te ontvangen.

  Wat heeft de typografie voor impact op de website?

  De typografie is iets wat sommige website eigenaren enorm belangrijk vinden terwijl andere het juist iets minder belangrijk vinden. Met de typografie wordt de font bedoeld die wordt getoond op de website. Bij bijvoorbeeld iets meer zakelijkere website zal een iets meer zakelijker font worden gebruikt terwijl bij een speelgoed website iets speelsere font wordt gebruikt.

  Wanneer je gebruikt maakt van speciale topografieën moet je altijd rekening houden of je er gebruik van mag maken. Er zijn enkele topografieën die onder licentie staan van de ontwerper. Dit komt overigens zelden voor maar het is belangrijk om hiermee rekening te houden (even opzoeken vooraf) voordat je achteraf op problemen komt.

  Hoe krijg je een snelle website?

  Het is enorm belangrijk dat je website snel is. Dit is vanwege enkele redenen. Een van de belangrijkste redenen is dat de gebruiker eerder bij een trage website ervoor zal kiezen om eraf te gaan en te gaan naar een andere website. Hierdoor heb je dus met een trage website een grotere kans om een potentiële koper te missen. Een andere belangrijke reden is Google. Google vindt het super belangrijk dat de website snel is. Dit weet Google omdat gebruikers het niet fijn vinden als een website traag is. Hierdoor voert Google enkele tests uit op alle websites zodat Google kan zien dat het een snelle website of trage.