Website laten maken in Beemster

Het begrip Webdesign betekend een groep van vaardigheden die hebben te maken met het ontwikkellen en onderhouden van een website. Een websites hebben is in het heden een moet, hierdoor zijn er sinds 1999 een grote hoeveelheid Webdesign bedrijven. De verschillende onderwerpen die onder webdesign vallen zijn onder andere; interface, grafische design, programmeren, ontwerp en perfectioneren van de gebruikservaring op de website en soms zoekmachine optimalisatie.

Vaak zijn er meerdere zelfstandige met verschillende expertises samenwerken in een team. Deze zullen elk de website helpen in een of meerdere fases. Als er normaal gesproken wordt over webdesign, wordt het designen van de website mee bedoeld.Dus eigenlijk het design van je websiteVan de webdesigners is de verwachting dat ze bewust zijn van de mate van bruikbaarheid en hun rol als het gaat om het perfectioneren van de ervaring van de gebruiker op de website.

In dit artikel worden de volgende onderwerpen besproken:

 • Hoe is webdesign ontstaan?
 • Wat voor uitdagingen zijn er bij webdesign?
 • Hoe ontwerp je een website?
 • Wat heeft de typografie voor impact op de website?
 • Hoe krijg je een snelle website?
 • Wat zijn de webdesign kosten in Beemster

  Hoe is webdesign ontstaan?

  Het begrip webdesign is gestart in 1989, omdat toen Tim Berners voorstelde om wereldwijd een hypertekst project te creëren. De hypertekstproject is uiteindelijk de www (World Wide Web) geworden, a.k.a het internet.Door het internet kon voor het eerst tekst worden bekeken door middel van een browser zoals internet explorer.Maar de internet explorer of de vooral in het heden gebruikte populaire Google Chrome bestond toen nog niet. Een van de eerste browsers die werd gebruikt bij het internet was de Mosaic. Deze browser kon toen voornamelijk alleen letters en cijfers tonen, maar dit was al enorm revolutionair voor die tijd.

  HTML is een code die soms wordt gebruikt bij het maken van websites. Deze HTML code is uitgevonden door A. Mosaic in 1993-1994. Tussen 1995 en 1999 waren er veel gevechten om de browser te worden van de wereld. Uiteindelijk had toen Internet explorer hiermee gewonnen. Dit was toendertijd tien jaar lang de meest gebruikte als het gaat om het gebruik maken van een browser.

  Het begrip webdesign werd door de jaren heen steeds meer gebruikelijker. Het kwam omdat het met elk jaar steeds meer mogelijk was als het gaat om het websites bouwen maar ook als het gaat om het verbeteren van de design en gebruikerservaring van de websites. Dit is door de jaren heen steeds een grotere markt geworden waardoor steeds meer bedrijven in het verkoop van webdesign werden gestart in zowel Nederland als in grotere markten als Amerika.

  Wat voor uitdagingen zijn er bij webdesign?

  De keuze van een bedrijf dat webdesign diensten verkoopt moet je doen op verschillende aspecten. Dit komt omdat het eindresultaat van de website enorm kan verschillen met uiteindelijk eindresultaat per webdesign bedrijf. Dit komt omdat alleen al kleine dingen op de website kunnen zorgen voor een grote toename of vermindering van het conversiepercentage.

  Google is een belangrijke speler als het gaat om het krijgen van bezoekers op je website. We zullen in dit artikel later terugkomen hoe jij als website eigenaar ervoor kan zorgen dat je eerste in Google komt op je gewenste zoekwoord.

  Hoe ontwerp je een website?

  Het ontwerp van je website kan worden gemaakt door gebruik te maken van een template of een unieke ontwerp (custom made). Met een template wordt bijvoorbeeld bedoeld een al vooraf opgestelde ontwerp die door verschillende websites worden gebruikt als fundering van het eindontwerp. Dit kan als voorbeeld op Wix, hiervoor maken enorm veel website bouwers gebruik van. Het is niet voor niets waarom veel website eigenaren selecteren voor een template, dit komt omdat een uniek ontwerp (custom made) enorm duur kan zijn.

  Door middel van het gebruik maken van Google analytics kan worden gezorgd dat je inzicht krijgt in het gedrag van de bezoekers op je website. Webdesigners kunnen wanneer duidelijk vooraf aangegeven wensen alles meenemen zodat jij als bedrijf de beste website krijgt voor jou segment. Het is hiervoor bijvoorbeeld verstandig om voorbeelden te geven van websites die jij mooi vindt om iets soortgelijks voor te ontvangen.

  Wat heeft de typografie voor impact op de website?

  De typografie is iets wat vele website eigenaren enorm belangrijk vinden terwijl anderen het juist iets minder belangrijk vinden. Met de typografie wordt de font bedoeld die wordt getoond op je website. Bij bijvoorbeeld iets meer zakelijker bedrijf zal een iets meer zakelijker font worden gebruikt terwijl bij een speelmat website iets speelsere font wordt gebruikt.

  Wanneer u gebruikt maakt van speciale topografieën moet u altijd rekening houden of u er gebruik van mag maken. Er zijn enkele topografieën die onder licentie staan van de ontwerper. Dit komt overigens zelden voor maar het is zeker belangrijk om hiermee rekening te houden (even opzoeken vooraf) voordat je pas achteraf op problemen komt.

  Hoe krijg je een snelle website?

  Het is zeer significant dat de website van je snel is. Dit is vanwege enkele redenen. Een van de belangrijke redenen is dat de gebruiker eerder bij een slome website ervoor zal kiezen om eraf te gaan en te gaan naar een andere website. Hierdoor heb je dus met een langzame website een grotere kans om een potentiële koper op de website te missen. Een andere belangrijke reden is Google. Google vindt het enorm belangrijk dat de website een hoge snelheid heeft. Dit weet Google omdat de gebruikers op je website het niet fijn vinden als een website langzaam is. Hierdoor voert Google enkele snelheid tests uit op alle websites zodat Google kan zien dat het een website met een hoge snelheid is of trage.