Dakopbouw gezocht in Enkhuizen?

Als u in het bezit bent van een mooi huis en bijvoorbeeld ook nog een gezin hebt, dan komt er ongetwijfeld op een bepaald moment de vraag: willen we niet groter gaan wonen, willen we niet kijken of een verhuizing een optie is? Maar vaak is dit geen optie, financieel gezien bijvoorbeeld of omdat iemand binnen het gezin dit te veel gedoe vindt. Want zeg nu zelf: verhuizen brengt ook een hoop rompslomp met zich mee. Als verhuizen dus geen optie is, dan zijn er wel binnen het huis zelf een aantal opties om iets (of meer) groter te gaan wonen.

Wat zijn deze opties? Een van deze opties is het plaatsen van een dakkapel. Hier kun je op deze website ook meer over lezen. Maar een andere optie, en deze optie bespreken we graag in dit artikel: het plaatsen van een dakopbouw. Een dakopbouw lijkt eigenlijk op een dakkapel, maar is dan nog veel groter en beslaat vaak een groter oppervlakte van het dak. Een dakopbouw bestaat in verschillende soorten en maten en kan zelfs vaak volledig op maat worden gemaakt, waardoor het lastig is te zeggen dat er echt een bepaald soort dakopbouw is.

In dit artikel worden de volgende onderwerpen besproken:

 • Wat kost een dakopbouw?
 • Waarom een dakopbouw?
 • Wat kost een dakopbouw per vierkante meter?


  Wat kost een dakopbouw?

  Het berekenen van de kosten van het plaatsen van een dakopbouw is nog niet zo gemakkelijk. Er zijn namelijk verschillende kosten die om de hoek komen kijken bij het kopen van een dakopbouw en het plaatsen hiervan. Een dakopbouw wordt in de meeste gevallen berekend per vierkante meter. Hier vertellen we hieronder in dit artikel nog preciezer wat meer over. Maar dit zijn de eerste kosten. En u moet dus uitrekenen om hoeveel vierkante meter het gaat. Is het een kleine dakopbouw of beslaat het een groot gedeelte van uw dak? Daarnaast komen er nog andere kosten bij kijken, zoals materiaalkosten en de kosten voor het installeren.

  Waarom een dakopbouw?

  Verbouwen is altijd lastig. Het kost veel geld, maar je huis wordt er wel groter en mooier van. En nog een belangrijk voordeel: je verhoogt hiermee de waarde van je huis. Dit zijn dus al goede redenen voor het installeren van een dakopbouw. Daarnaast is een dakopbouw ten opzichte van een dakkapel ook beter, of het heeft in ieder geval meer voordelen, omdat het meer ruimte in zich heeft en er meer mogelijkheden zijn in soorten en maten. Een dakkapel zorgt vaak maar voor een aantal meer vierkante meters, terwijl een dakopbouw echt een zeer groot verschil kan maken bovenaan uw zolder of bij de uitbreiding van een schuur.

  Wat kost een dakopbouw per vierkante meter?

  Het plaatsen en kopen van een dakopbouw gaat in de meeste gevallen per vierkante meter (los van de materiaalkosten en de kosten voor het installeren van de dakopbouw). Een gemiddelde prijs per vierkante meter voor een dakopbouw ligt tussen de 3.000 euro en 3.5000 euro exclusief BTW. Het is wel afhankelijk van of je een opstaand of plat dak neemt en uiteraard hoeveel vierkante meter je dakopbouw in totaal heeft. En er zijn verschillende bedrijven natuurlijk die een dakopbouw installeren en hierin verschillende prijzen hanteren. Laat je daarom goed informeren en lees de artikelen die hier op deze website te vinden zijn.