Website laten maken in Rijssen

Het begrip Webdesign betekend een groep van vaardigheden die hebben te maken met het ontwikkellen en onderhouden van een website. Een website hebben is tegenwoordig een must waardoor sinds 1998 er webdesign bedrijven regelmatig op poppen. De verschillende onderwerpen die onder webdesign vallen zijn onder andere; interface, grafische design, programmeren, ontwerp en perfectioneren van de gebruikservaring op de website en soms zoekmachine optimalisatie.

Frequent zijn er vele zelfstandige met verschillende expertises samenwerken in een team. Deze personen zullen elk de website helpen in een of meerdere fases. In de normale zin wanneer er wordt gesproken over “Webdesign”, wordt er gesproken over het ontwerpen van de website.Dus eigenlijk het design van je websiteVan de webdesigners is de verwachting dat ze bekwaam zijn van de bruikbaarheid en hun rol als het gaat om het perfectioneren van de gebruikerservaring.

In dit artikel worden de volgende onderwerpen besproken:

 • Hoe is webdesign ontstaan?
 • Wat voor uitdagingen zijn er bij webdesign?
 • Hoe ontwerp je een website?
 • Wat heeft de typografie voor impact op de website?
 • Hoe krijg je een snelle website?
 • Wat zijn de webdesign kosten in Rijssen

  Hoe is webdesign ontstaan?

  Het begrip webdesign is gestart in 1989-1990, toen Tim Berners voorstelde om in de wereld een hypertekstproject te maken. De hypertekstproject is uiteindelijk de www (World Wide Web) geworden, ook wel bekend als het internet.Door het internet kon voor het eerst tekst worden gezien via een browser zoals Google Chrome.Maar de internet explorer of de tegenwoordige zeer populaire Google Chrome bestond toen nog niet. Een van de eerste browsers die werd gebruikt bij het internet was de Mosaic. Deze browser kon toen met name alleen tekst tonen, maar dit was al enorm revolutionair voor die tijd.

  HTML is een code die soms wordt gebruikt bij het creëren van websites. Deze HTML code is uitgevonden door A. Mosaic in 1993-1994. Tussen 1995 en 2000 waren er veel gevechten om de browser te worden van de wereld. Uiteindelijk had toen Internet explorer hiermee gewonnen. Dit was toendertijd 10 jaar lang de standaard als het gaat om het gebruik maken van een browser.

  Het begrip webdesign werd door de verschillende jaren steeds meer gebruikelijker. Het kwam omdat het jaarlijks steeds meer mogelijk was als het gaat om het websites creëren maar ook als het gaat om het verbeteren van de design en gebruikerservaring van de websites. Dit is door de jaren heen steeds een grotere markt geworden waardoor steeds meer bedrijven in het verkoop van webdesign werden begonnen in zowel Nederland als in grotere economieën als Amerika.

  Wat voor uitdagingen zijn er bij webdesign?

  De keuze van een bedrijf dat webdesign diensten verkoopt moet je doen op verschillende aspecten. Dit komt omdat het eindresultaat van de website enorm kan verschillen met uiteindelijk eindresultaat per webdesign bedrijf. Dit komt omdat alleen al kleine dingen op de website kunnen ervoor zorgen voor een grote stijging of daling van het conversiepercentage.

  Google is een belangrijke speler als het gaat om het krijgen van bezoekers op een website. We zullen in dit artikel later terugkomen hoe jij als eigenaar van een website ervoor kan zorgen dat je boven aan in de Google kunt komen.

  Hoe ontwerp je een website?

  Het ontwerp van je website kan gemaakt worden door middel van een template of een unieke ontwerp (custom made). Met een template wordt bijvoorbeeld bedoeld een al vooraf opgesteld ontwerp die door meerdere websites worden gebruikt als fundering van het eindontwerp. Dit kan als voorbeeld op Wix, hier maken enorm veel website eigenaren gebruik van. Het is niet voor niets waarom veel website bouwers kiezen voor een template, dit komt omdat een uniek ontwerp (custom made) enorm duur is.

  Door middel van het gebruik maken van Google analytics kan worden gezorgd dat je meer inzicht krijgt in het gedrag van je bezoekers. Webdesigners kunnen wanneer duidelijk vooraf aangegeven wensen alles meenemen zodat jij als bedrijf of particulier de beste website krijgt voor jou niche. Het is hiervoor bijvoorbeeld verstandig om duidelijke voorbeelden aan te leveren van websites die jij mooi vindt om iets soortgelijks voor te krijgen.

  Wat heeft de typografie voor impact op de website?

  De typografie is iets wat vele website eigenaren enorm belangrijk vinden terwijl andere het juist iets minder het nut ervan in zien. Met de typografie wordt de font bedoeld die wordt getoond op je website. Bij bijvoorbeeld iets meer zakelijker bedrijf zal een iets meer zakelijker font worden gebruikt terwijl bij een speelmat website iets minder serieuze font wordt gebruikt.

  Wanneer je gebruikt maakt van een speciale topografie moet je altijd rekening houden of je er gebruik van mag maken. Er zijn enkele topografieën die onder licentie staan van de ontwerper. Dit komt overigens zelden voor maar het is zeker belangrijk om hiermee rekening te houden (je kunt het vooraf even opzoeken of er enige rechten op staan) voordat je achteraf op problemen komt.

  Hoe krijg je een snelle website?

  Het is zeer significant dat de website van je een hoge snelheid heeft. Dit is vanwege enkele redenen. Een van de belangrijke redenen is dat de website gebruiker eerder bij een trage website ervoor zal kiezen om eraf te gaan en te gaan naar een andere website. Hierdoor heb je dus met een langzame website een hogere kans om een potentiële koper te missen. Een andere belangrijke reden is Google. Google vindt het enorm belangrijk dat de website een hoge snelheid heeft. Dit weet Google omdat de gebruikers op je website het niet prettig vinden als een website traag is. Hierdoor voert Google enkele snelheid tests uit op je website zodat Google kan zien dat het een snelle website of trage.