Stukadoor gezocht in Bunschoten?

Het zou zomaar kunnen dat u een geweldig mooi huis hebt gekocht of dat u in een nieuw huis bent gaan wonen en dat u dit huis huurt. In beide gevallen loopt u waarschijnlijk hartstikke vrolijk in het huis rond en ziet u alle mogelijkheden die er zijn om het huis nog mooier en prachtiger te maken. Zoals de keuken bijvoorbeeld, weet u al hoe u deze wilt hebben, of de badkamer, de zolder, er zijn zoveel kansen om van dit huis uw droomhuis te maken. Alleen dit gehele huis helemaal zelf opknappen is best veel werk en niet zo eenvoudig.

En wat betreft sommige delen in het huis is het gewoon beter om een vakman in te schakelen. En zo komen we ook bij de vraag: wat is een stukadoor? Een stukadoor is iemand die de muren in uw huis mooier en steviger kan maken en dat is dus een belangrijk onderdeel in het opknappen van uw huis. Zodat u uiteindelijk in een prachtig droomhuis woont. Een stukadoor wordt ook wel een stuc, plak – of pleisterwerker genoemd. Een stukadoor is een vakman die een afwerklaag van stucwerk aanbrengt op muren en plafonds in het interieur.

In dit artikel worden de volgende onderwerpen besproken:

 • Wat is een stukadoor?
 • Wat kost een stukadoor?
 • Waarom een stukadoor?
 • Wat is het uurtarief van een stukadoor?
 • Wat controleert een stukadoor?


  Wat is een stukadoor?

  Dit interieur kan natuurlijk een woning zijn, maar ook een bedrijfspand of een ander gebouw waar een stukadoor nodig is, om de muren en plafonds een afwerklaag te geven. De reden om een stukadoor dit te laten doen kan verschillend zijn. Allereerst kan het als bescherming dienen, omdat de muren dan geheel steviger zijn en ook goed dienen als onderlaag voor de grondverf bijvoorbeeld, maar als tweede kan het ook gewoon gedaan worden, omdat het er mooier uitziet (en dus niet alleen stevig). In beide gevallen kan een stukadoor handig zijn.

  Bent u benieuwd waar deze afwerklaag uit bestaat en waarom het voor stevigheid zorgt? Het zorgt in ieder geval voor prachtige muren in uw droomhuis. De afwerklaag die de stukadoor op de muren en/of plafonds aanbrengt bestaat uit pleister of een specie van verschillende materialen. Gelukkig weet u nu meer als het gaat om wat een stukadoor precies doet en hoe zijn vak eruitziet. Hieronder vertellen we u op deze pagina graag meer over een stukadoor, zoals wat de kosten van een stukadoor zijn en ook wat een stukadoor voor uurtarief rekent.

  Wat kost een stukadoor?

  Hierboven hebt u kunnen lezen wat een stukadoor is en voor welke redenen u een stukadoor kunt inhuren. Voordat u een stukadoor gaat inhuren, wilt u natuurlijk ook wel weten wat de kosten ongeveer zullen zijn. Ook dat vertellen we u graag in dit artikel. De kosten die een stukadoor maakt worden vaak per vierkante meter berekend. Daar is het dus erg afhankelijk van. Maar de gemiddelde kosten voor het stuken van een muur per vierkante meter zullen ongeveer tussen de negen en twintig euro exclusief BTW liggen. Dan gaan we er wel vanuit dat we met een gladde muur te maken hebben. De prijs per vierkante meter voor het stuken van een plafond ligt wel wat hoger. Dit zal ongeveer tussen de veertien en twintig euro exclusief BTW per vierkante meter liggen. Nu weet u in ieder geval ongeveer de kosten.

  Waarom een stukadoor?

  Het stuken van muren en plafonds is een klus die erg om de details gaat en daarom is het bijna onmogelijk om dit zonder enige ervaring zelf te doen. Op de muren zou misschien nog wel gaan, maar voor op de plafonds is het echt een vak apart. En dit is eigenlijk al de perfecte reden om een stukadoor in te huren die dit heel mooi en goed kan doen. Als u een echt goede stukadoor hebt ingehuurd, dan zult u een enorm groot verschil gaan zien en ervaren in uw huis en aan uw muren. Dan wordt de beleving van wonen in uw huis gewoon heel anders.

  Wat is het uurtarief van een stukadoor?

  U wilt dus een stukadoor gaan inhuren voor de werkzaamheden aan uw muren en plafonds in uw huis en dat is goed nieuws, maar nu wilt u ook natuurlijk weten wat het gemiddelde uurtarief is van een stukadoor, zodat u een aantal offertes bij verschillende stukadoren kunt opvragen om op deze manier een goed beeld te krijgen van de kosten die u moet gaan maken. Een uurtarief staat uiteraard nog los van de totale kosten (en dit is weer afhankelijk van de oppervlakte en het aantal vierkante meters). Een uurtarief van een stukadoor ligt gemiddeld tussen de 30 euro en 45 euro exclusief BTW per uur. Het verschil hierin komt door de ervaring van een stukadoor en ook de eventuele extra werkzaamheden die hij moet uitvoeren.

  Wat controleert een stukadoor?

  Zoals in ieder beroep controleert ook in dit vak de stukadoor verschillende zaken. Hij is een expert als het gaat om de muren en plafonds en dit zo strak en mooi mogelijk maken. Allereerst zal hij dan ook de muren controleren op eventuele schade en gaten. Deze zal hij eerst dichten voordat hij met het daadwerkelijke stucwerk gaat beginnen. Hierna zal hij al zijn eigen materiaal controleren en kijken of dit echt goed bij de muur past en of er geen dingen zijn die hij over het hoofd heeft gezien (zowel op de muren als op de plafonds). Hierna zal de stukadoor zijn werk gaan doen en aan het eind van al zijn werkzaamheden zal hij ook zijn eigen werk goed controleren uiteraard, zodat u zeker weet dat alles goed is afgeleverd.