Klopt het dat je op zoek bent naar een mooie website design bedrijf in Aalsmeer? Wij zorgen ervoor dat u het beste krijgt wat er is.

Webdesign Aalsmeer


Webdesign Aalsmeer

1.
Wat is “webdesign”?

Het begrip Webdesign betekend een groep van vaardigheden die hebben te maken met het ontwikkelen en onderhouden van een website. Een websites hebben is in het heden een moet, hierdoor zijn er sinds 1999 een grote hoeveelheid Webdesign bedrijven. De categorieën die onder webdesign vallen zijn onder andere; interface ontwerp, grafisch ontwerp, het schrijven van code, ontwerp en optimaliseren van de gebruikservaring op de website en soms zoekmachine optimalisatie.

Frequent zijn er vele individuen met verschillende expertises samenwerken in een team. Deze zullen elk de website helpen in een bepaalde fase. Als er normaal gesproken wordt over webdesign, wordt het ontwerpen van de website mee bedoeld.Dus het design van het website.Van de webdesigners is de verwachting dat ze bewust zijn van de bruikbaarheid en hun rol als het gaat om het perfectioneren van de gebruikerservaring.

2.
Hoe kan webdesign zijn ontstaan?

Het begrip webdesign is gestart in 1989, toen Tim Berners voorstelde om in de wereld een hypertekstproject te maken. Dit project is uiteindelijk de www (world wide web) geworden, a.k.a het internet.Door het internet kon voor het eerst tekst worden bekeken via een browser zoals internet explorer.Maar de internet explorer of de tegenwoordige populaire Google Chrome bestond toen nog niet. Een van de eerste browsers die werd gebruikt bij het internet was de Mosaic. Deze browser kon toen voornamelijk alleen tekst tonen, maar dit was al enorm revolutionair voor die tijd.

HTML is een code die soms wordt gebruikt bij het maken van websites. Deze HTML code is ontworpen door Andreesen Mosaic in 1994. Tussen 1995 en 1999 kwamen de gevechten tussen bedrijven om de standaard browser te worden. Uiteindelijk had toen Internet explorer hiermee gewonnen. Dit was toendertijd tien jaar lang de standaard als het gaat om het gebruik maken van een browser.

Het begrip webdesign werd door de jaren heen steeds meer gebruikelijker. Het kwam omdat het met elk jaar steeds meer mogelijk was als het gaat om het bouwen van websites maar ook als het gaat om het verbeteren van de design en gebruikerservaring van de websites. Dit is door de jaren heen steeds een grotere markt geworden waardoor steeds meer bedrijven in het verkoop van webdesign werden gestart in zowel Nederland als in grotere economieën als Amerika.

3. Wat gebeurd op de markt?

De locatie van Gemert

De keuze van een bedrijf dat webdesign diensten verkoopt moet je doen op verschillende criteria. Dit komt omdat het definitieve resultaat van de website enorm kan verschillen met uiteindelijk resultaat per bedrijf. Dit komt omdat alleen al kleine dingen op de website kunnen zorgen voor een grote toename of daling van het conversiepercentage.

De gebruikerservaring, maar ook de website snelheid is zo belangrijk als het gaat om zowel wat Google er van vindt als wat de gebruiker er uiteindelijk van vindt. Uit grote onderzoeken kwam dat wanneer een website al een seconde trager is het de verkoop kan tegenzitten met procentdecimalen.

Google is de belangrijkste speler als het gaat om het krijgen van bezoekers op je website. In dit artikel komen we later terug hoe jij als website eigenaar ervoor kan zorgen dat je boven aan in de Google kunt komen.

Bespaar vandaag tot wel 80%, vergelijk alle webdesign bedrijven in Aalsmeer

Klik Hier

4.
Waarom het ontwerp van de website zoveel invloed heeft op het gedrag?

Het ontwerp van je website is enorm van belang. Voor elke niche is er een verschillende markteigen ontwerp dat vaak voorkomt. De functies die je website heeft verschilt ook enorm per sector. Het is enorm significant om te kijken naar je doelgroep. Verschillende doelgroepen hebben andere voorkeuren als het gaat om de webdesign. Ook kan een B2B website enorm verschillend zijn dan een B2C website. Er kan bijvoorbeeld worden gekozen om ervoor te zorgen de estetiek van het ontwerp niet botst met de nauwkeurigheid van de inhoud of met de webnavigatie.

Door middel van het gebruik maken van Google analytics kan worden gezorgd dat je inzicht krijgt in het gedrag van de bezoekers. Website ontwerpers kunnen bij duidelijk vooraf aangegeven eisen alles meenemen zodat jij als bedrijf de beste website krijgt voor jou markt. Het is hiervoor bijvoorbeeld verstandig om voorbeelden aan te leveren van websites die jij mooi vindt om iets soortgelijks voor te krijgen.

Het ontwerp van je website kan worden gemaakt door middel van een template of een custom made ontwerp. Met een template wordt bijvoorbeeld bedoeld een al vooraf opgestelde ontwerp die door meerdere websites worden gebruikt. Dit kan als voorbeeld op WordPress, hiervoor maken enorm veel website eigenaren gebruik van. Het is niet voor niets waarom veel website eigenaren kiezen voor een template, dit komt omdat een custom made design enorm kostig kan zijn.

Een custom made website worden voornamelijk gekocht door grotere bedrijven, dit kan bijvoorbeeld als je een design hebt die je nergens anders ziet of als je iets unieks wilt. Een andere reden kan zijn dat je wilt dat je uniek wilt zijn op de markt tegenover je concurrenten. Of je denkt zelfs dat je het beter kan ontwerpen dan je concurrenten 😉

5.
Hoe zorgt je ervoor dat de ervaring van je gebruikers optimaal is?

Let met name op de gebruikerservaring bij het ontwerpen van de website. De gebruikerservaring kan voor het verschil zorgen tussen een succesvolle website en een minder succesvolle website. Het design geeft een beeld aan de website bezoeker die soms op het netvlies gebrand wordt. Een goed voorbeeld is bol com, bol com heeft een uniek design met een geoptimaliseerde gebruikservaring waardoor vele bezoekers terugkomen en al bij een blauwe kleur al denken aan bol com.

Bij het laten designen van je website moet je vooral letten op dat de website responsief is. Hiermee wordt bedoeld dat je website zowel op de computer als telefoon gemakkelijk bruikbaar is. De gebruikerservaring wordt hiermee verbeterd. Tegenwoordig zie je dat vele grote bedrijven hun eerst niet responsieve website omruilen voor een website die wel responsief is. Ook is het belangrijk dat de informatie van de website past op het scherm. Tegenwoordig worden de afmetingen van beeldschermen steeds groter waardoor de website nog meer vereist zijn om een responsief design te hebben.

Typografie

De typografie is iets wat vele website eigenaren enorm belangrijk vinden terwijl andere het juist iets minder belangrijk vinden. Met de typografie wordt de font bedoeld die wordt getoond op je website. Bij bijvoorbeeld iets meer zakelijker bedrijf zal een iets meer zakelijker font worden gebruikt terwijl bij een speelgoed website iets speelsere font wordt gebruikt.

TIPJE: Wanneer je gebruikt maakt van speciale topografieën moet je altijd rekening houden of je er gebruik van mag maken. Er zijn enkele topografieën die onder licentie staan van de ontwerper. Dit komt overigens zelden voor maar het is zeker belangrijk om hiermee rekening te houden (even opzoeken vooraf) voordat je achteraf op problemen komt.

Heb je specifieke vragen?

Website uitbesteden Aalsmeer

Wanneer je wilt dat er een website laten maken Aalsmeer wordt gemaakt voor je moet je op meerdere dingen letten vooraf maar ook achteraf. We zullen in deze paragaaf alle componenten beschrijven die belangrijk zijn vooraf en achteraf bij een aankoop. Hierdoor weet je als website aankoper precies waar je op moet letten bij het laten maken van een webdesign Aalsmeer In deze paragraaf worden de volgende onderwerpen besproken:

6.
Waarom is de website snelheid zo belangrijk?

Een beeld van dat er veel mensen online zijn

Het is belangrijk dat je website snel is. Dit is vanwege enkele redenen. Een van de belangrijke redenen is dat de gebruiker eerder bij een trage website ervoor zal kiezen om eraf te gaan en te gaan naar een andere website. Hierdoor heb je dus met een langzame website een grotere kans om een potentiële koper te missen. Een andere belangrijke reden is Google. Google hecht veel waarde aan dat de website snel is. Dit weet Google omdat de gebruikers op je website het niet fijn vinden als een website traag is. Hierdoor voert Google enkele snelheid tests uit op alle websites zodat Google kan zien dat het een snelle website of trage.

Als Google een trage website aantreft zal het deze straffen met langere rankings op Google. Daarom zijn er dus alleen maar nadelen als het gaat om het hebben van een trage website. Daarom is het enorm belangrijk om vooraf aan het webdesign Aalsmeer bedrijf uit te leggen dat je een snelle website wilt hebben en dat je dit achteraf zeker gaat testen. Je kunt deze tool gebruiken bij het testen van de snelheid van de website.

Google speedinsights van Bolcom

De tool verteld je zowel de snelheid op de mobiel als computer snelheid van je website. Vergeet niet dat de mobiele snelheid steeds belangrijker wordt omdat steeds meer mensen online zitten op de mobiel. Hierdoor neemt ook Google de mobiele snelheid meer mee dan de computer snelheid.

Dus zorg ervoor bij het kiezen van een webdesign Aalsmeer bedrijf dat je een website met hoge snelheid krijgt. Je kunt dus vooraf opstellen dat je een snelheid geoptimaliseerde website wilt hebben en dat je speed insights gaat gebruiken om het achteraf te controleren. Er zijn ook andere tools die je kunt gebruiken bij het opstellen van de snelheid, bijvoorbeeld Gmetrix.

7.
Hoe kan SEO het verschil maken?

Beeld van Google

De Website Search Engine Optimalisation (SEO) is enorm belangrijk als het gaat om de ranking van Google. SEO staat voor Search Engine Optimalisation. Hiermee wordt bedoeld hoe netjes je website is gemaakt zodat Google je tof vindt en je zal belonen met hoge rankings. Zoals in de vorige alinea hebben besproken is snelheid een belangrijk aspect. Een ander belangrijke onderwerp die sterk wordt meegenomen bij het bepalen van de ranking is de Meta Title en Meta description.

Met de Meta Title wordt bedoeld de titel die je ziet op Google wanneer je een bepaalde zoektermijn opzoekt (afbeelding).

Met de Meta Description wordt bedoeld de descriptie die onder de titel staat van de zoekopdracht op Google.

Deze Meta title en descriptie worden verstuurd aan Google waarnaar deze worden verwerkt op de zoekengine. De Meta Titel en descriptie die worden gestuurd aan Google staan in de achtergrond van je website tussen de codes. De meeste webdesign bedrijven in Aalsmeer letten hierop maar het is enorm belangrijk om vooraf vragen te stellen of ze inderdaad verstand hebben van de Meta titel en descriptie. Anders kun je als bedrijf in de toekomst tegen problemen komen met de vraag waarom je website niet wordt bezocht.

U kunt bepaalde tools gebruiken om te kijken welke titel en descriptie worden verstuurd aan Google. Een populaire tool dat wordt gebruikt is MOZ. Je kunt naar de website van MOZ gaan en een account aanmaken en de extensie op Google Chrome downloaden. Nadat je dit hebt gedaan ga je naar je website en naar de pagina die je wilt controleren. Dan klik je op de extensie en kunt u zien wat voor meta titel en descriptie worden verstuurd aan Google. Zie je hierin vreemde woorden staan, haal deze dan weg. Dit kan namelijk alleen maar negatief worden gezien door Google.Webdesign bureau Aalsmeer

Webdesign bureaus Aalsmeer

Let dus goed op alle punten die in de vorige alinea’s staan beschreven als het gaat om het kiezen van een webdesign bureau Aalsmeer Het is daarom zeer belangrijk om verschillende bedrijven tegelijkertijd te controleren. Door middel van een offerte aanvraag kun je een beter goed krijgen welke bedrijven zich bevinden in Aalsmeer en wat deze kunnen presteren voor welke prijs. Hierdoor kun jij de beste keuze maken en tot wel 60% besparen in geld.

8.
Wat doe je zodra je een website hebt?

Je hebt nu een website, waar moet je opletten nadat je een website hebt. Je wilt zo snel mogelijk worden gevonden op Google, maar je ziet niet meteen je website verschijnen bij de zoekresultaten waarvoor je de website hebt ingericht? Dit is heel normaal. Het kan maanden duren voor Google je website heeft gevonden. Maar je kan wel het proces versnellen. Hoe dan? Door middel van Google Search Console. Door middel van Google Search Console geef je eigenlijk aan Google aan dat je wilt dat je website wordt gevonden. Deze website van Google geeft aan hoe vaak je wordt vertoond in Google en op welke zoekresultaten je worden bezocht. Dit is natuurlijk enorm handig op langer termijn om te zien waar je eventueel informatie kan toevoegen op je website.

Door middel van de meta titel en descriptie die staan beschreven in dit artikel onder het kopje Website SEO kun je communiceren aan Google wat je wilt dat de bezoekers op Google zien bij het invullen van zoekresultaten.

Sommige zoekresultaten zijn enorm moeilijk omdat enorm veel website proberen deze te bereiken. Een top positie op woorden zoals “aandelen” is moeilijk te bereiken op rank 1. Dit komt omdat er veel bedrijven zijn die zijn best doen om hier op 1 te staan. Deze hebben vaak in Google’s ogen een betrouwbaardere website met meer en betere content op de website. Hierdoor krijgen deze voorkeur dan jou website. Wil je toch deze posities bereiken moet je er hard voor werken. Dit kan door middel van het bekijken van meerdere online tutorials over het verbeteren van je SEO. Je kunt er zelfs voor kiezen om je Webdesign Aalsmeer bureau in te huren, zodat zij je kunnen helpen met het verbeteren van dit aspect.

Verdiep je in het gedrag van je bezoekers. Dit kan door middel van het gebruik maken van Google analytics. Hiermee zie je precies hoe je bezoekers reageren op verschillende dingen. Hoe je bezoekers zich gedragen en hoe lang ze op bepaalde pagina’s blijven. Zie je nu een bepaalde pagina waar veel bezoekers de website verlaten, kun je deze pagina’s eens goed bekijken om te zien waar het aan ligt en dit te verbeteren. Hierdoor kun je ervoor zorgen dat de bezoekers langer blijven op je website en dat je meer gebruik kan maken van de potentie van je bezoekers. Een webdesign Aalsmeer kan je hierbij helpen bij het inrichten van je Google Analytics.Wij vergelijken de webdesign bureaus in Aalsmeer voor je!

Persoon die aan het wijzen is naar verschillende zoekresultaten

Het uitbesteden van je website, hoe krijg je de beste prijs?

Door onze brede kennis in webdesign kunnen wij de beste informatie verlenen aan u! Wij helpen je de meest gevraagde vragen omtrent het beginnen van een website te beantwoorden. Ook geven we de optie om een offerte aan te vragen zodat jij de beste kwaliteit prijs verhouding krijgt.

Gemiddelde bezoeker van offertes-vergelijker.nl bespaart 63% op een website

Testpaneel ConsumerBehaviour

Bedankt voor de top service

Door offertes-vergelijker.nl heb ik het bedrijf gevonden die voor mij een website heeft gemaakt. Door de goede tips kon ik mezelf goed voorbereiden op alle internet “taal”. Hierdoor heb ik een perfecte website gekregen! Bedankt!

– Moniek @SpullenvanMoniek

Goede website

Wij zijn net begonnen met het verkopen van wireless oortjes en hadden een website nodig. We hebben 5 verschillende offertes gekregen en geanalyseerd, hieruit hebben wij de beste gekozen en zeker wel 90% bespaard in kosten.

– David @WirelessheadphonesNL