Klopt het dat u op zoek bent naar een wonderschone website design bedrijf in Apeldoorn? Wij begeleiden u door het gehele proces.


Webdesign Apeldoorn

1. Wat is Webdesign?

“Webdesign” is een grote term dat verschillende vaardigheden en disciplines bevat omtrent het maken en onderhouden van websites. Een website bezitten is tegenwoordig een must waardoor sinds 1999 er webdesign bedrijven regelmatig op poppen. De verschillende categorieën die onder webdesign vallen zijn onder andere; interface, grafische design, programmeren, ontwerp en optimaliseren van de gebruikservaring op de website en soms zoekmachine optimalisatie..

Vaak zijn er vele individuen met verschillende vaardigheden samenwerken in een team. Deze zullen elk de website helpen in een bepaalde fase. In de normale zin wanneer er wordt gesproken over webdesign, wordt er gesproken over het ontwerpen van de website.Dus eigenlijk het design van de websiteVan de webdesign bedrijven wordt er verwacht dat ze bewust zijn van de bruikbaarheid en de rol als het gaat om het perfectioneren van de gebruikerservaring.

2. Hoe is “Webdesign” tot stand gekomen?

Webdesign is begonnen in 1989, toen Meneer Berners voorstelde om in de wereld een hypertekstproject te maken. Dit project is uiteindelijk de www (world wide web) geworden, ook wel bekend als het internet.Door het World Wide Web kon eindelijk tekst worden bekeken via een internet browser zoals internet explorer.Maar Firefox of de tegenwoordige populaire Google Chrome bestond toendertijd nog niet. Een van de beginnende browsers die werden gebruikt bij het internet was de Mosaic. Deze internetbrowser kon voornamelijk alleen tekst vertonen, maar dit was al enorm revolutionair voor die tijd.

HTML is code die vaak wordt gebruikt bij het maken van websites. Deze HTML is uitgevonden door meneer Mosaic in 1994. Tussen 1995 en 1999 kwamen de gevechten tussen bedrijven om de standaard browser te worden. Internet explorer had toendertijd gewonnen.Dit werd toen tien jaar lang de standaard als het gaat om het gebruik maken van een internetbrowser.

Het woord webdesign kwam door de jaren heen steeds meer gebruikelijker. Dit kwam mede omdat het met elk jaar steeds meer mogelijk was als het gaat om het websites creëren maar ook als het gaat om het verbeteren van de design en gebruikerservaring van de websites. Dit is door verschillende jaren heen steeds een grotere markt geworden waardoor steeds meer webdesign bedrijven werden gestart in zowel Nederland als in grotere economieën als Duitsland.

3. Wat zien we op de markt?

De keuze waarop je een webdesign bedrijf selecteerd moet je doen op verschillende categorieën. Dit komt omdat het definitieve eindresultaat van de website enorm kan verschillen met uiteindelijk eindresultaat per bedrijf. Dit komt omdat alleen al kleinere dingen op je website kunnen zorgen voor een grote toename of daling van het conversie percentage (percentage van aankopen).

De ervaring van de gebruiker, maar ook de snelheid van de website is zo belangrijk als het gaat om zowel wat zoekengine Google er van vindt als wat de gebruiker er uiteindelijk van vindt. Uit de grote onderzoeken komt dat wanneer een website al een seconde trager is het de verkoop kan tegenzitten met procenten.

Zoekengine Google is een belangrijke speler als het gaat om het krijgen van bezoekers op je website. Wij zullen in dit artikel later terugkomen hoe jij als website eigenaar ervoor kan zorgen dat je boven aan in de Google kunt komen.

Bespaar nu tot 80%, vergelijk alle webdesign bedrijven in Apeldoorn Klik Hier

4. Hoe kan jij ervoor zorgen dat het design van je website optimaal is?

Het design van de website is enorm belangrijk.Voor elke niche is er een verschillende markteigen design dat vaak voorkomt. De verschillende functies die de website heeft verschilt ook enorm per niche. Het is zeer belangrijk om te kijken naar je doelgroep. Verschillende bezoeker groepen hebben verschillende voorkeuren als het gaat om het ontwerp van de website. Ook een B2B (Business to Business) website enorm kan verschillend zijn tegenover een Business to Consumer website. Er kan bewust worden gekozen om ervoor te zorgen de estetiek van het ontwerp niet botst met de mate van nauwkeurigheid van de inhoud of met de webnavigatie.

Door gebruik te maken van Google analytics kan ervoor worden gezorgd dat je inzicht krijgt in het gedrag van je bezoekers. Website ontwerpers kunnen wanneer duidelijk vooraf aangegeven eisen alles meenemen zodat jij als bedrijf of particulier de beste website krijgt voor jou markt. Het is bijvoorbeeld slim om voorbeelden aan te leveren van websites die jij mooi vindt om iets soortgelijks voor te krijgen.

Het design van de website kan worden gemaakt door middel van een template of een unieke ontwerp (custom made). Met een template wordt bedoeld een al vooraf opgestelde design die door meerdere websites worden gebruikt als fundering van het eindontwerp. Dit kan bijvoorbeeld met Wix, hiervoor maken enorm veel website eigenaren gebruik van. Het is niet voor niks waarom veel website eigenaren kiezen voor een template, dit komt omdat een uniek ontwerp (custom made) enorm kostig kan zijn.

Een uniek ontworpen (custom made) website wordt voornamelijk gekocht door grotere bedrijven, dit kan bijvoorbeeld wanneer je een design wilt hebben die je nergens anders kunt vinden online.Een andere reden is dat je wilt dat je uniek bent op de markt tegenover je concurrenten. Of je denkt zelf dat je het beter kan designen dan je concurrenten ?? 😉

5. Hoe zorg jij ervoor dat de gebruikerservaring optimaal is?

Let met name op de ervaring van de gebruiker bij het ontwerpen van je website. De ervaring van de gebruiker kan het verschil brengen tussen een succesvolle website en een minder succesvolle website. Het ontwerp geeft een beeld aan de gebruiker die op het netvlies kan worden gebrand. Een goed bekend voorbeeld is bol com, bol com heeft een uniek design met een geperfectioneerde gebruikservaring waardoor vele bezoekers terugkomen en al bij een blauwe kleur al denken aan bol com.

Bij het door iemand laten ontwerpen van je website moet je vooral letten op dat de website responsief is. Met responsief wordt bedoeld dat de website zowel op de computer als telefoon gemakkelijk te gebruiken is. De ervaring van de gebruiker wordt hierdoor verbeterd. In het heden zie je dat alle grote bedrijven hun eerst niet responsieve website verbeteren voor een website die wel responsief is. Ook is het enorm belangrijk dat de inhoud van de website past op het scherm. In het heden worden de resoluties van beeldschermen steeds groter waardoor de website nog meer vereist is om een responsief design te hebben.

Typografie

De lettertype en font is iets wat sommige website eigenaren enorm belangrijk vinden terwijl andere het juist iets minder belangrijk vinden. Met de typografie wordt de font bedoeld die wordt vertoond op de website. Bijvoorbeeld een iets meer zakelijkere website zal een iets meer zakelijker font worden gebruikt terwijl bij een babyproducten website iets minder serieuze font wordt gebruikt.

TIP: TIP: Wanneer u gebruikt maakt van speciale topografieën moet je altijd rekening houden of je er gebruik van mag maken of niet. Er zijn enkele topografieën die onder licentie staan van de ontwerper of ontwerpster. Dit komt zelden voor maar het is belangrijk om hiermee rekening te houden (even opzoeken vooraf) voordat je achteraf op problemen komt..

Heb je specifieke vragen?

Website uitbesteden Apeldoorn

Wanneer u dus wilt dat er een website laten makenApeldoorn wordt gemaakt voor u moet u op verschillende dingen letten vooraf maar ook na het project. We zullen in deze paragaaf meerdere aspecten beschrijven die belangrijk zijn vooraf en achteraf bij een aankoop. Hierdoor weet je als website aankoper precies waar je op moet letten bij het laten maken van een webdesign Apeldoorn In deze paragraaf worden de volgende onderwerpen besproken:

6. De snelheid van je website, hoe zorg je voor het uiterste?

Een beeld van dat er veel mensen online zijn

Het is significant dat je website een hoge snelheid heeft. Dit vanwege enkele redenen. Een van de meest belangrijkste redenen is dat de gebruiker eerder bij een trage website ervoor zal kiezen om van de website af te gaan en te gaan naar een andere website. Hierdoor hebt u dus met een trage website een grotere kans om een potentiële koper te missen. Een andere belangrijke reden is Google. Google hecht veel waarde aan dat de website een hoge snelheid heeft. Dit doet Google omdat gebruikers het niet fijn vinden als een website traag is. Hierdoor voert Google tests uit op alle websites zodat Google kan zien dat het een snelle website of een website met een lage snelheid is.

Wanneer Google een langzame website aantreft zal het deze straffen met langere rankings op Google. Hierdoor zijn er alleen maar nadelen als het gaat om het hebben van een trage website. Hierom is het enorm belangrijk om vooraf aan het webdesign Apeldoorn bureau te vertellen dat je een snelle website wilt hebben en dat je dit na het project zeker gaat testen. Je kunt deze tool gebruiken bij het testen van de snelheid van de website.

Google speedinsights van Bolcom

De tool laat je zien zowel de mobiele snelheid als computer snelheid van je website. Vergeet niet dat de snelheid op de telefoon steeds belangrijker wordt omdat steeds meer mensen online zitten op zijn of haar telefoon. Hierdoor neemt Google de telefoon snelheid zwaarder mee dan de computer snelheid.

Dus zorg ervoor bij het kiezen van een webdesign Apeldoorn bureau dat je een snelle website krijgt. U kunt dus vooraf opstellen dat je een snelheid geoptimaliseerde website wilt hebben en dat je speed insights gaat gebruiken om het achteraf te testen. Er zijn ook nog anderen tools die je kunt gebruiken bij het controleren van de snelheid, bijvoorbeeld Gmetrix.

7. Wat is SEO?

Beeld van Google

De SEO van de website is enorm belangrijk als het gaat om de ranking van Google. SEO staat voor Search Engine Optimalisation. Hiermee wordt bedoeld hoe goed de website is ontworpen zodat Google je top vindt en je zal belonen met hoge rankings. Zoals in de paragraaf hierboven hebben besproken is website snelheid een belangrijk component. Een ander belangrijk onderwerp die hard wordt meegenomen bij het bepalen van de ranking is de Meta Title en Meta description.

Met de Meta Title wordt bedoeld de titel die je ziet op Google wanneer je een bepaalde zoektermijn opzoekt (afbeelding).

Met de Meta Description wordt bedoeld de descriptie die onder de titel staat van de zoekopdracht op Google.

Deze Meta titel en Meta descriptie worden verstuurd aan Google waarnaar Google deze verwerkt in de zoekengine. De Meta Titel en descriptie die worden verstuurd aan Google staan in de achtergrond van de website tussen de codes. De meeste Webdesign bedrijvenApeldoorn letten hier wel op maar het is enorm belangrijk om vooraf te vragen of ze inderdaad verstand hebben van de Meta titel en descriptie. Anders kunt u de toekomst tegen problemen komen met de vraag waarom je website niet wordt bezocht.

U kunt bepaalde tools gebruiken om te zien welke titel en descriptie worden verstuurd aan Google. Een geliefde tool dat wordt gehanteerd is MOZ. Je kunt naar de website van MOZ gaan en een account aanmaken en de extensie op Google Chrome downloaden. Hierna ga je naar de website en naar de pagina die je wilt controleren. Dan klik je op de extensie van MOZ en kun je zien wat voor meta titel en descriptie worden verstuurd aan Google. Zie je hier rare woorden staan, verwijder dit dan. Dit kan namelijk alleen maar slecht worden gezien door Google.Webdesign bureau Apeldoorn

Website bureaus Apeldoorn

Let goed op alle aspecten die in de vorige alinea’s staan uitgelegd als het gaat om het kiezen van een webdesign bureau Apeldoorn Het is hierdoor enorm belangrijk om meerdere bedrijven tegelijkertijd te controleren. Door middel van een offerte aanvraag kun jij een beter beeld krijgen welke bedrijven zich bevinden in Apeldoorn en wat deze kunnen presteren voor welke prijs. Hierdoor maak je de beste keuze en bespaar je tot wel 80%.

8. Tips nadat je een website hebt

Je hebt nu een website, waar moet je opletten nadat je een website hebt. Je wilt zo snel mogelijk worden gevonden op Google, maar je ziet niet direct je website verschijnen bij de zoekresultaten waarvoor je de website hebt ontworpen? Dit is heel normaal. Het kan weken duren voor Google je website heeft gevonden. Maar je kunt het proces versnellen. Hoe dan? Door middel van Google Search Console. Door middel van Search Console geef je aan Google aan dat je wilt dat je website wordt gevonden. Deze tool van Google geeft aan hoe vaak je wordt getoond in Google en op welke zoekresultaten je worden bezocht. Dit is natuurlijk enorm handig om te zien waar je eventueel informatie kan toevoegen.

Door middel van de meta titel en descriptie die staan beschreven in dit artikel onder het kopje Website SEO kun je communiceren aan Google wat je wilt dat de bezoekers op Google zien bij het invullen van zoekresultaten.

Sommige zoekresultaten zijn enorm moeilijk omdat enorm veel website proberen deze te bereiken. Een hoge positie op woorden zoals “verzekeringen” is moeilijk te bereiken op rank 1. Dit komt omdat er veel bedrijven zijn die haar best doen om hier op 1 te staan. Deze hebben vaak in Google’s ogen een betrouwbaardere website met meer en betere informatie erop. Hierdoor krijgen deze meer voorkeur dan jou website. Wil je toch deze posities bereiken moet je er veel tijd aan besteden. Dit kan door middel van het bekijken van meerdere online tutorials over het verbeteren van je SEO. Je kunt er zelfs voor selecteren om je Webdesign Apeldoorn bureau in te huren, zodat zij je kunnen helpen met het verbeteren van dit aspect.

Verdiep je in het gedrag van je website bezoekers. Dit kan door middel van het gebruik maken van Google analytics. Met deze tool wordt laten zien hoe je bezoekers zich gedragen bij verschillende dingen. Hoe de bezoekers op je website zich gedragen en hoe lang ze op bepaalde pagina’s blijven. Als je nu een bepaalde pagina ziet waar veel bezoekers van je website af gaan, kun je deze pagina’s eens goed bekijken om te zien waar het aan ligt en dit te verbeteren. Hierdoor kunt u ervoor zorgen dat je bezoekers langer blijven op je website en dat je meer gebruik kan maken van de potentie van je bezoekers. Een webdesign Apeldoorn kan je hierbij helpen bij het inrichten van je Google Analytics.Wij vergelijken de webdesign bureaus in Apeldoorn voor je!

Advies

Door onze brede kennis in webdesign kunnen wij de beste informatie verlenen aan u! Wij helpen je de meest gevraagde vragen omtrent het beginnen van een website te beantwoorden. Ook geven we de optie om een offerte aan te vragen zodat jij de beste kwaliteit prijs verhouding krijgt.

Gemiddelde bezoeker van offertes-vergelijker.nl bespaart 63% op een website

.
Bedankt voor de top service
Door offertes-vergelijker.nl heb ik het bedrijf gevonden die voor mij een website heeft gemaakt. Door de goede tips kon ik mezelf goed voorbereiden op alle internet “taal”. Hierdoor heb ik een perfecte website gekregen! Bedankt! – Moniek @SpullenvanMoniek
Goede website
Wij zijn net begonnen met het verkopen van wireless oortjes en hadden een website nodig. We hebben 5 verschillende offertes gekregen en geanalyseerd, hieruit hebben wij de beste gekozen en zeker wel 90% bespaard in kosten. – David @WirelessheadphonesNL      

Ben je toch op zoek naar Webdesign Amsterdam of Webdesign Amstelveen? Klik dan hier: Webdesign Amsterdam of Webdesign Amstelveen