Webdesign Assen

Bent u op zoek naar een mooie website design bedrijf in Assen? Wij zorgen voor de informatie die u nodig heeft!


Webdesign Assen

1. Wat is Webdesign?

Webdesign is een brede term dat vele verschillende vaardigheden en disciplines bevat van het maken en onderhouden van websites. Omdat het hebben van een website steeds belangrijker werd, werden er sinds 1999 vele webdesign bedrijven gestart. De categorieën die onder webdesign vallen zijn onder andere; interface, grafische design, programmeren, ontwerp en perfectioneren van de gebruikservaring op de website en soms zoekmachine optimalisatie..

Vaak zullen meerdere individuen met verschillende vaardigheden samenwerken in een team. Deze zullen elk de website helpen in een bepaalde fase. Als er normaal gesproken wordt over webdesign, wordt het designen van de website mee bedoeld.Dus het design van het website.Van de webdesigners wordt er verwacht dat ze bekwaam zijn van de bruikbaarheid en de rol als het gaat om het perfectioneren van de gebruikerservaring.

2. Hoe is “Webdesign” gevormd?

Het begrip webdesign is begonnen in 1989-1990, toen Meneer Berners voorstelde om in de wereld een hypertekstproject te maken. Dit project is uiteindelijk de www (World Wide Web) geworden, ook wel bekend als het internet.Door het internet kon eindelijk tekst worden gezien via een internet browser zoals internet explorer.Maar de internet explorer of de tegenwoordige zeer populaire Google Chrome bestond toendertijd nog niet. Een van de eerste browsers die werden gebruikt bij het internet was de Mosaic. Deze browser kon met name alleen tekst vertonen, maar dit was al enorm revolutionair voor die tijd.

HTML is een code die vaak wordt gebruikt bij het creëren van websites. Deze HTML code is ontworpen door A. Mosaic in 1994. Tussen 1995 en 1999 kwamen de gevechten tussen bedrijven om de standaard browser te worden. Uiteindelijk had toen Internet explorer hiermee gewonnen. Dit was toen 10 jaar lang de standaard als het gaat om het gebruik maken van een internetbrowser.

Het begrip webdesign kwam door de verschillende jaren steeds meer gebruikelijker. Dit kwam omdat het jaarlijks steeds meer mogelijk was als het gaat om het websites creëren maar ook als het gaat om het verbeteren van de design en gebruikerservaring van de websites. Dit is door de jaren heen steeds een grotere markt geworden waardoor steeds meer webdesign bedrijven werden begonnen in zowel Nederland als in grotere economieën als Duitsland.

3. Wat voor uitdagingen zijn er in de markt?

De keuze van een webdesign bedrijf moet je doen op verschillende aspecten. Dit komt omdat het definitieve resultaat van de website enorm kan verschillen met uiteindelijk resultaat per webdesign bedrijf. Dit komt omdat alleen al kleine dingen op je website kunnen ervoor zorgen voor een grote stijging of daling van het conversie percentage (percentage van aankopen).

De gebruikerservaring, maar ook de snelheid van de website is enorm belangrijk als het gaat om zowel wat zoekengine Google er van vindt als wat de gebruiker er uiteindelijk van vindt. Uit grote onderzoeken komt dat wanneer een website al 1 seconde trager is het de verkoop kan tegenzitten met procenten.

Google is een belangrijke speler als het gaat om het krijgen van bezoekers op een website. We zullen in dit artikel later terugkomen hoe jij als eigenaar van een website ervoor kan zorgen dat je boven aan in de Google kunt komen.

Bespaar nu tot 80%, vergelijk alle webdesign bedrijven in Assen Klik Hier

4. Waarom het concept van de website zoveel invloed heeft op het gedrag?

Het ontwerp van de website is enorm belangrijk. Voor elke niche is er een verschillende markteigen ontwerp dat vaak voorkomt. De functies die de website heeft verschillen ook enorm per niche. Het is enorm belangrijk om aandacht te geven aan je doelgroep. Verschillende doelgroepen hebben verschillende voorkeuren als het gaat om het design van de website. Ook kan een Business to Business website enorm verschillend zijn tegenover een Business to Consumer website. Er kan bijvoorbeeld bewust worden gekozen om te zorgen de estetiek van het ontwerp niet botst met de mate van nauwkeurigheid van de inhoud of met de webnavigatie.

Door middel van het gebruik maken van Google analytics kan ervoor worden gezorgd dat je meer inzicht krijgt in het gedrag van je bezoekers. Website ontwerpers kunnen bij duidelijk vooraf aangegeven wensen alles meenemen zodat jij als bedrijf of particulier de beste website krijgt voor jou markt. Het is hiervoor bijvoorbeeld slim om duidelijke voorbeelden aan te leveren van websites die jij mooi vindt om iets soortgelijks voor te krijgen.

Het ontwerp van de website kan gemaakt worden door middel van een template of een unieke ontwerp (custom made). Met een template wordt bijvoorbeeld bedoeld een al vooraf opgesteld design die door meerdere websites worden gebruikt als fundering van het eindontwerp. Dit kan bijvoorbeeld op WordPress, hier maken enorm veel website eigenaren gebruik van. Het is niet voor niets waarom veel website bouwers kiezen voor een template, dit komt omdat een uniek ontwerp (custom made) enorm kostig kan zijn.

Een custom made website wordt meestal gekocht door grotere bedrijven, dit kan bijvoorbeeld wanneer je een design wilt hebben die je nergens anders kunt vinden online.Een andere reden kan zijn dat je wilt dat je uniek bent op de markt tegenover je competitie. Of je denkt zelfs dat je het beter kan designen dan je concurrenten ?? 😉

5. De gebruikerservaring, hoe kun jij ervoor zorgen dat het perfect is?

Let met name op de gebruikerservaring bij het designen van je website. De gebruikerservaring kan het verschil brengen tussen een winstgevende website en een minder winstgevende website. Het design geeft een beeld aan de gebruiker die ervoor kan zorgen dat een bezoeker een sterkere relatie krijgt met je bedrijf. Een goed voorbeeld is bol com, bol com heeft een uniek ontwerp met een geperfectioneerde gebruikservaring waardoor vele bezoekers terugkomen en al bij een blauwe kleur al denken aan bol com.

Bij het laten ontwerpen van je website moet je met name letten op dat de website responsief is. Hiermee wordt bedoeld dat de website zowel op de computer, tablet en telefoon gemakkelijk te gebruiken is. De gebruikerservaring wordt hierdoor geoptimaliseerd. Tegenwoordig zie je dat alle grotere bedrijven hun eerst niet responsieve website verbeteren voor een website die wel responsief is. Ook is het belangrijk dat de inhoud op de website past op het scherm. Tegenwoordig worden de resoluties van schermen steeds groter waardoor de website nog meer vereist is om een responsief design te hebben.

Typografie

De typografie is iets wat sommige website eigenaren enorm belangrijk vinden terwijl andere het juist iets minder het nut ervan in zien. Met de typografie wordt de font bedoeld die wordt getoond op de website. Bij bijvoorbeeld iets meer zakelijkere website zal een iets meer zakelijker font worden gebruikt terwijl bij een speelmat website iets minder serieuze font wordt gebruikt.

TIP: TIP: Wanneer je gebruikt maakt van een speciale topografie moet je altijd rekening houden of je er gebruik van mag maken of niet. Er zijn enkele topografieën die onder licentie staan van de ontwerper. Dit komt overigens zelden voor maar het is belangrijk om hiermee rekening te houden (je kunt het vooraf even opzoeken of er enige rechten op staan) voordat je achteraf op problemen komt..

Heb je specifieke vragen?

Website uitbesteden Assen

Wanneer je dus wilt dat er een website laten maken Assen wordt gemaakt voor je moet je op verschillende aspecten letten vooraf maar ook na het project. We zullen in deze paragaaf alle aspecten beschrijven die significant zijn vooraf en achteraf bij een aankoop. Hierdoor weet je als website aankoper precies waar je op moet letten bij het laten maken van een webdesign Assen In deze paragraaf worden de volgende onderwerpen besproken:

6. Waarom is de website snelheid zo belangrijk?

Een beeld van dat er veel mensen online zijn

Het is belangrijk dat de website van je een hoge snelheid heeft. Dit is vanwege enkele redenen. Een van de belangrijkste redenen is dat de website gebruiker eerder bij een trage website ervoor zal kiezen om van de website af te gaan en te gaan naar een andere website. Hierdoor heb je dus met een trage website een hogere kans om een potentiële koper te missen. Een andere belangrijke reden is Google. Google hecht veel waarde aan dat de website snel is. Dit weet Google omdat gebruikers het niet prettig vinden als een website traag is. Hierdoor voert Google enkele tests uit op je website zodat Google kan zien dat het een snelle website of een website met een lage snelheid is.

Wanneer Google een trage website tegenkomt zal het deze straffen met langere rankings op Google. Hierdoor zijn er dus alleen maar nadelen als het gaat om het hebben van een langzame website. Hierdoor is het zeer belangrijk om vooraf aan het webdesign Assen bedrijf te vertellen dat je een website met hoge snelheid wilt hebben en dat je dit na het project zeker gaat testen. Je kunt deze tool gebruiken bij het testen van de snelheid van de website.

Google speedinsights van Bolcom

De tool verteld je zowel de mobiele snelheid als snelheid op de computer van je website. Vergeet niet dat de telefoone snelheid steeds belangrijker wordt omdat steeds meer mensen online gebruik maken van zijn of haar telefoon. Hierdoor neemt ook Google de snelheid op de mobiel zwaarder mee dan de computer snelheid.

Dus zorg ervoor bij het kiezen van een webdesign Assen bedrijf dat je een snelle website krijgt. u kunt dus vooraf opstellen dat u een snelheid geoptimaliseerde website wilt hebben en dat u speed insights gaat gebruiken om het achteraf te testen. Er zijn ook nog andere tools waarvan je kunt gebruik maken bij het controleren van de snelheid, bijvoorbeeld Gmetrix.

7. Hoe kom je hoog in Google?

Beeld van Google

De Website SEO is enorm significant als het gaat om de ranking van Google. SEO staat voor Search Engine Optimalisation. Hiermee wordt bedoeld hoe goed je website is gecreërd zodat Google je top vindt en je zal belonen met hoge rankings. Zoals in de alinea hierboven hebben besproken is snelheid van je website een belangrijk component. Een ander belangrijke onderwerp die hard wordt meegeteld bij het bepalen van de ranking is de Meta Title en Meta description.

Met de Meta Title wordt bedoeld de titel die je ziet op Google wanneer je een bepaalde zoektermijn opzoekt (afbeelding).

Met de Meta Description wordt bedoeld de descriptie die onder de titel staat van de zoekopdracht op Google.

Deze Meta titel en description worden verstuurd aan Google waarnaar Google deze verwerkt in de zoekengine. De Meta Titel en descriptie die worden gestuurd aan Google staan in de achtergrond van de website tussen de codes. De meeste webdesign bedrijven in Assen letten hierop maar het is enorm belangrijk om vooraf te vragen of ze inderdaad verstand hebben van de Meta titel en descriptie. Anders kun je de toekomst tegen problemen komen met de vraag waarom je website niet wordt bezocht.

U kunt een aantal tools gebruiken om te zien welke titel en descriptie worden verstuurd aan Google. Een populaire tool dat wordt gebruikt is MOZ. U kunt naar de website van MOZ gaan en een account gereedmaken en de extensie op Google Chrome downloaden. Hierna ga je naar je website en naar de pagina die je wilt testen. Dan klik je op de extensie en kun je zien wat voor meta titel en descriptie wordt verstuurd aan Google. Zie je hierin rare woorden staan, pas dit dan aan. Dit kan namelijk alleen maar negatief worden gezien door Google.Webdesign bureau Assen

Webdesign bureaus Assen

Let dus goed op alle categorieën die in de vorige alinea’s staan uitgelegd als het gaat om het kiezen van een webdesign bureau Assen Het is daarom enorm significant om meerdere bedrijven tegelijkertijd te controleren. Door middel van een offerte aanvraag kun je een beter beeld krijgen welke webdesign bedrijven zich bevinden in Assen en wat deze kunnen presteren voor welke prijs. Hierdoor kun je de beste keuze maken en tot wel 60% besparen in geld.

8. Je bezit een website, wat nu?

Je hebt nu een website, waar moet je opletten nadat je een website hebt. Je wilt zo snel mogelijk worden gevonden op Google, maar je ziet niet meteen je website verschijnen bij de zoekresultaten waarvoor je de website hebt ingericht? Dit is heel normaal. Het kan maanden duren voor Google je website heeft gevonden. Maar je kan wel het proces versnellen. Hoe dan? Door middel van Google Search Console. Door gebruik te maken van Search Console geef je eigenlijk aan Google aan dat je wilt dat je website wordt gevonden. Deze website van Google geeft aan hoe vaak je wordt getoond in Google en op welke zoekresultaten je word bezocht. Dit is natuurlijk enorm handig op langer termijn om te zien waar je eventueel informatie kan toevoegen.

Door middel van de meta titel en descriptie die staan beschreven in dit artikel onder het kopje Website SEO kun je communiceren aan Google wat je wilt dat de bezoekers op Google zien bij het invullen van zoekresultaten.

Sommige zoekresultaten zijn enorm moeilijk omdat enorm veel website proberen deze te bereiken. Een top positie op woorden zoals “vastgoed” is moeilijk te bereiken op rank 1. Dit komt omdat er veel bedrijven zijn die zijn best doen om hier op 1 te staan. Deze hebben vaak in Google’s ogen een betrouwbaardere website met meer en betere content erop. Hierdoor krijgen deze voorkeur dan jou website. Wil je toch deze posities bereiken moet je er hard voor werken. Dit kan door middel van het bekijken van meerdere online tutorials over het verbeteren van je SEO. Je kunt er zelfs voor kiezen om je Webdesign Assen bureau in te huren, zodat zij je kunnen helpen met het verbeteren van dit aspect.

Verdiep je in het gedrag van je bezoekers. Dit kan door middel van het gebruik maken van Google analytics. Hiermee zie je precies hoe je website bezoekers zich gedragen bij verschillende dingen. Hoe je bezoekers zich gedragen en hoe lang ze op bepaalde pagina’s blijven. Zie je nu een bepaalde pagina waar veel bezoekers van je website af gaan, kun je deze pagina’s eens goed bekijken om te zien waar het aan ligt en dit te optimaliseren. Hierdoor kun je ervoor zorgen dat je website bezoekers langer blijven op je website en dat je meer gebruik kan maken van de potentie van je website bezoekers. Een webdesign Assen kan je hierbij helpen bij het inrichten van je Google Analytics.Wij vergelijken de webdesign bureaus in Assen voor je!

Advies

Door onze brede kennis in webdesign kunnen wij de beste informatie verlenen aan u! Wij helpen je de meest gevraagde vragen omtrent het beginnen van een website te beantwoorden. Ook geven we de optie om een offerte aan te vragen zodat jij de beste kwaliteit prijs verhouding krijgt.

Gemiddelde bezoeker van offertes-vergelijker.nl bespaart 63% op een website

.
Bedankt voor de top service
Door offertes-vergelijker.nl heb ik het bedrijf gevonden die voor mij een website heeft gemaakt. Door de goede tips kon ik mezelf goed voorbereiden op alle internet “taal”. Hierdoor heb ik een perfecte website gekregen! Bedankt! – Moniek @SpullenvanMoniek
Goede website
Wij zijn net begonnen met het verkopen van wireless oortjes en hadden een website nodig. We hebben 5 verschillende offertes gekregen en geanalyseerd, hieruit hebben wij de beste gekozen en zeker wel 90% bespaard in kosten. – David @WirelessheadphonesNL      

Ben je toch op zoek naar Webdesign Arnhem of Webdesign Appingedam? Klik dan hier: Webdesign Arnhem of Webdesign Appingedam