Bent u op zoek naar een wonderschone website design bureau in Heerlen? Wij assisteren u door het gehele proces.


Webdesign Heerlen

1. Wat is Webdesign?

De definitie van “Webdesign” gaat over een groep van skills die iemand kan hebben omtrent het maken en onderhouden van een website. Een website bezitten is tegenwoordig een must waardoor sinds 1998 er webdesign bedrijven regelmatig op poppen. De onderwerpen die onder webdesign vallen zijn onder andere; interface, grafische design, het schrijven van code, ontwerp en optimaliseren van de gebruikservaring op de website en soms zoekmachine optimalisatie..

Vaak zijn er vele individuen met verschillende expertises samenwerken in een team. Deze teams elk de website helpen in een bepaalde fase. Wanneer er wordt gesproken over webdesign, wordt er meestal een proces beschreven van ontwerpen.Dus het ontwerpen van de website.Van de webdesign bedrijven is de verwachting dat ze bekwaam zijn van de mate van bruikbaarheid en de rol als het gaat om het optimaliseren van de ervaring van de gebruiker op de website.

2. Hoe is webdesign ontstaan?

Webdesign is gestart in 1989-1990, omdat toen Mr. Berners voorstelde om in de wereld een hypertekstproject te creëren. De hypertekstproject is uiteindelijk de www (World Wide Web) geworden, a.k.a het internet.Door het World Wide Web kon voor het eerst tekst worden gezien door middel van een internet browser zoals internet explorer.Maar Firefox of de vooral in het heden gebruikte zeer populaire Google Chrome bestond toendertijd nog niet. Een van de beginnende browsers die werdt gebruikt bij het internet was de Mosaic. Deze internetbrowser kon toen met name alleen letters en cijfers vertonen, maar dit was toen al enorm revulotionair.

HTML is code die soms wordt gebruikt bij het creëren van websites. Deze HTML is bedacht door A. Mosaic in 1993-1994. Tussen 1995 en 2000 kwamen de gevechten tussen bedrijven om de standaard browser te worden. Internet explorer had toendertijd gewonnen.Dit werd toendertijd 10 jaar lang de meest gebruikte als het gaat om het gebruik maken van een internetbrowser.

Het woord webdesign werd door de verschillende jaren steeds meer gebruikelijker. Het kwam mede omdat het jaarlijks steeds meer mogelijk was als het gaat om het bouwen van websites maar ook als het gaat om de verbetering van het design en de ervaring van de gebruiker op de website. Dit is door verschillende jaren heen steeds een grotere markt geworden waardoor steeds meer bedrijven in het verkoop van webdesign werden begonnen in zowel Nederland als in grotere markten als Duitsland.

3. Wat voor uitdagingen zijn er op de markt?

De keuze waarop je een bedrijf dat webdesign diensten verkoopt selecteerd moet je doen op verschillende categorieën. Dit komt omdat het resultaat van de website enorm kan verschillen met uiteindelijk resultaat per webdesign bedrijf. Dit komt omdat alleen al kleinere dingen op de website kunnen ervoor zorgen voor een grote stijging of vermindering van het conversie percentage (percentage van aankopen).

De ervaring van de gebruiker, maar ook de website snelheid is enorm belangrijk als het gaat betreft wat zoekengine Google er van vindt als wat de gebruiker er uiteindelijk van vindt. Uit de grote onderzoeken kwam dat wanneer een website al 1 seconde langzamer is het de verkoop kan tegenzitten met procenten.

Zoekengine Google is de belangrijkste speler als het gaat om het krijgen van bezoekers op een website. In dit artikel komen we later terug hoe jij als eigenaar van een website ervoor kan zorgen dat je eerste in Google komt op je gewenste zoekwoord.

Bespaar nu tot 80%, vergelijk alle webdesign bedrijven in Heerlen Klik Hier

4. Hoe kan het concept voor meer bezoekers zorgen?

Het design van je website is enorm van belang.Voor elke niche is er een verschillende markteigen design dat vaak voorkomt. De verschillende functies die je website heeft verschillen ook veel per niche. Het is zeer significant om aandacht te geven aan je doelgroep. Verschillende bezoeker groepen hebben andere voorkeuren als het gaat om het ontwerp van de website. Ook een B2B (Business to Business) website enorm kan verschillend zijn dan een Business to Consumer website. Er kan worden gekozen om te zorgen de schoonheid van het ontwerp niet botst met de mate van nauwkeurigheid van de inhoud of met de nagivatie in de website.

Door gebruik te maken van Google analytics kan worden gezorgd dat je meer inzicht krijgt in het gedrag van de bezoekers. Webdesigners kunnen bij duidelijk vooraf aangegeven wensen alles meenemen zodat jij als bedrijf de allerhoogst kwaliteit website krijgt voor jou niche. Het is bijvoorbeeld verstandig om duidelijke voorbeelden te geven van websites die jij mooi vindt om iets vergelijkbaars voor te ontvangen.

Het design van je website kan gemaakt worden door gebruik te maken van een template of een unieke ontwerp (custom made). Met een template wordt bedoeld een al vooraf opgesteld ontwerp die door verschillende websites worden gebruikt als fundering van het eindontwerp. Dit kan als voorbeeld met Shopify, hiervoor maken enorm veel website bouwers gebruik van. Het is niet voor niks waarom veel website bouwers selecteren voor een template, dit komt omdat een uniek ontwerp (custom made) enorm duur is.

Een uniek ontworpen (custom made) website worden meestal gekocht door grote bedrijven met budget, dit kan bijvoorbeeld wanneer je een design wilt hebben die je nergens anders kunt vinden online.Een andere reden is dat je wilt dat je uniek wilt zijn op de markt tegenover je competitie. Of je denkt zelf dat je het beter kan ontwerpen dan je concurrenten ?? 😉

5. De experience van de gebruikers, enorm belangrijk maar hoe zorg je voor een optimale ervaring?

Let op de gebruikerservaring bij het designen van de website. De ervaring van de gebruiker kan voor het verschil zorgen tussen een winstgevende website en een minder winstgevende website. Het ontwerp geeft een beeld aan de website bezoeker die op het netvlies kan worden gebrand. Een bekend voorbeeld is bol com, bol com heeft een uniek ontwerp met een geoptimaliseerde ervaring van de gebruiker waardoor vele bezoekers terugkomen en al wanneer ze een klein deel zien van de website al denken aan bol com.

Bij het door iemand laten designen van je website moet je met name letten op dat je website zeer responsief is. Met responsief wordt bedoeld dat je website zowel op de computer, tablet en telefoon gemakkelijk bruikbaar is. De ervaring van de gebruiker wordt hiermee geoptimaliseerd. In het heden zie je dat vele grotere bedrijven hun eerst minder responsieve website verbeteren voor een website die enorm responsief is. Ook is het enorm belangrijk dat de informatie op de website past op het scherm van zowel computer, tablet en mobiel. In het heden worden de afmetingen van schermen steeds groter waardoor je website nog meer vereist is om een responsief ontwerp te hebben.

Typografie

De lettertype en font is iets wat vele website eigenaren enorm belangrijk vinden terwijl anderen het juist iets minder het nut ervan in zien. Met de typografie wordt de font bedoeld die wordt vertoond op je website. Bijvoorbeeld een iets meer zakelijker bedrijf zal een iets meer zakelijker font worden gebruikt terwijl bij een babyproducten website iets speelsere font wordt gebruikt.

TIP: TIPu: Wanneer u gebruikt maakt van een speciale topografie moet u altijd rekening houden of u er gebruik van mag maken of niet. Er zijn enkele topografieën die onder licentie staan van de ontwerper of ontwerpster. Dit komt zelden voor maar het is zeker belangrijk om hiermee rekening te houden (je kunt het vooraf even opzoeken of er enige rechten op staan) voordat je pas achteraf op problemen komt..

Heb je specifieke vragen?

Website gemaakt laten worden Heerlen

Wanneer u wilt dat er een website laten makenHeerlen wordt gemaakt voor u moet u op meerdere aspecten letten voor het project maar ook na het project. We zullen in deze paragaaf meerdere componenten beschrijven die significant zijn vooraf en achteraf bij een aankoop. Hierdoor weet je als website koper precies waar je op moet letten bij het laten maken van een webdesign Heerlen In deze paragraaf worden de volgende onderwerpen besproken:

6. Website snelheid, hoe zorg je voor het maximale?

Een beeld van dat er veel mensen online zijn

Het is zeer belangrijk dat de website van je snel is. Dit vanwege enkele redenen. Een van de meest belangrijke redenen is dat de website gebruiker eerder bij een slome website ervoor zal kiezen om van de website af te gaan en te gaan naar de website van een ander bedrijf. Hierdoor hebt u dus met een langzame website een hogere kans om een potentiële koper op de website te missen. Een andere belangrijke reden is Google. Google vindt het enorm belangrijk dat de website snel is. Dit doet Google omdat de gebruikers op je website het niet prettig vinden als een website langzaam is. Hierdoor voert Google snelheid tests uit op je website zodat Google kan zien dat het een website met een hoge snelheid is of een website met een lage snelheid is.

Als Google een langzame website tegenkomt zal het deze straffen met een langere ranking op Google. Daarom zijn er alleen maar nadelen als het gaat om het hebben van een langzame website. Daarom is het zeer significant om vooraf aan het webdesign Heerlen bureau uit te leggen dat je een website met hoge snelheid wilt hebben en dat je dit na het project zeker gaat controleren. Je kunt deze tool gebruiken bij het testen van de snelheid van de website.

Google speedinsights van Bolcom

De tool laat je zien zowel de snelheid op de mobiel als snelheid op de computer van de website. Vergeet niet dat de snelheid op de telefoon steeds belangrijker wordt omdat steeds meer Nederlanders online gebruik maken van de telefoon. Hierdoor neemt Google de snelheid op de mobiel meer mee dan de snelheid op de computer.

Zorg er voor bij het kiezen van een webdesign Heerlen bureau dat je een website met hoge snelheid krijgt. U kunt dus vooraf opstellen dat u een snelheid geoptimaliseerde website wilt hebben en dat u speed insights gaat gebruiken om het achteraf te controleren. Er zijn ook anderen tools waarvan u kunt gebruik maken bij het testen van de snelheid, bijvoorbeeld Gmetrix.

7. SEO?

Beeld van Google

De Search Engine Optimalisation (SEO) van de website is enorm significant als het gaat om de ranking online op bijvoorbeeld de zoekengine Google. SEO staat voor Search Engine Optimalisation. Hiermee wordt bedoeld hoe netjes de website is ontworpen zodat Google je top vindt en ervoor zorgt dat je hoger komt in de rankings van je zoekwoorden op Google. Zoals in de vorige paragraaf hebben besproken is website snelheid een belangrijk component. Een ander belangrijk onderwerp die sterk wordt meegeteld bij het bepalen van de ranking is de Meta Title en Meta description.

Met de Meta Title wordt bedoeld de titel die je ziet op Google wanneer je een bepaalde zoektermijn opzoekt (afbeelding).

Met de Meta Description wordt bedoeld de descriptie die onder de titel staat van de zoekopdracht op Google.

Deze Meta title en Meta description worden opgehaald door Google waarnaar Google deze verwerkt in de zoekengine. De Meta Titel en descriptie die worden verstuurd aan Google staan in de achtergrond van je website tussen de codes. De meeste Webdesign bedrijvenHeerlen letten hier wel op maar het is enorm belangrijk om vooraf vragen te stellen of ze inderdaad verstand hebben van de Meta titel en descriptie. Anders kunt u als bedrijf in de toekomst tegen problemen komen met de vraag waarom je website niet wordt bezocht.

U kan verschillende tools benuttigen om te zien welke titel en descriptie worden verzonden aan Google. Een populaire tool die wordt gebruikt is MOZ. Je kunt naar de website van MOZ heengaan en een account gereedmaken en de extensie op Google Chrome downloaden. Hierna ga je naar de website en naar de pagina die je wilt testen. Dan klik je op de extensie van MOZ en kunt u zien wat voor meta titel en descriptie wordt verstuurd aan Google. Zie je hier vreemde woorden staan, verwijder dit dan. Dit kan namelijk alleen maar negatief worden bekeken door Google.Webdesign bureau Heerlen

Webdesign bedrijf Heerlen

Let goed op alle onderwerpen die in de vorige paragrafen staan uitgelegd als het betreft het kiezen van een webdesign bureau Heerlen Het is hierdoor zeer significant om verschillende bedrijven tegelijkertijd te checken op kwaliteit en prijs. Door middel van een offerte aanvraag kun jij een beter goed krijgen welke webdesign bedrijven zich bevinden in Heerlen en hoe de prijs-kwaliteit verhouding is per bedrijf. Hierdoor maak jij de beste keuze en bespaar jij tot wel 80%.

8. De website is af, wat nu doen?

Je hebt nu een website, waar moet je opletten nadat je een website hebt. Je wilt zo snel mogelijk worden gevonden op Google maar je ziet niet meteen je website verschijnen bij de zoekresultaten waarvoor je de website hebt ingericht? Dit is heel normaal. Het kan weken duren voor Google je website heeft gevonden. Maar je kunt het proces versnellen. Hoe dan? Door middel van Google Search Console. Door gebruik te maken van Google Search Console geef je aan Google aan dat je wilt dat je website wordt gevonden. Deze tool van Google geeft aan hoe vaak je wordt vertoond in Google en op welke zoekresultaten je website word bezocht. Dit is natuurlijk enorm handig om te zien waar je eventueel informatie kan toevoegen op je website.

Door middel van de meta titel en descriptie die staan beschreven in dit artikel onder het kopje Website SEO kun je communiceren aan Google wat je wilt dat de bezoekers op Google zien bij het invullen van zoekresultaten.

Sommige zoekresultaten zijn enorm moeilijk omdat enorm veel website proberen deze te bereiken. Een hoge positie op woorden zoals “telefoon” is moeilijk te bereiken op positie 1. Dit komt omdat er veel bedrijven zijn die haar best doen om hier op 1 te staan. Deze hebben vaak in Google’s ogen een betrouwbaardere website met meer en betere informatie op de website. Hierdoor krijgen deze meer voorkeur dan jou website. Wil je toch deze posities bereiken moet je er veel tijd aan besteden. Dit kan door middel van het bekijken van meerdere online tutorials over het verbeteren van je SEO. Je kunt er zelfs voor selecteren om je Webdesign Heerlen bureau in te huren, zodat zij je kunnen helpen met het verbeteren van dit aspect.

Verdiep je in het gedrag van je website bezoekers. Dit kan door middel van het gebruik maken van Google analytics. Met deze tool kun je precies zien hoe je website bezoekers reageren op verschillende situaties. Hoe de bezoekers op je website zich gedragen en hoe lang ze op bepaalde pagina’s blijven. Als je nu een bepaalde pagina ziet waar veel bezoekers de website verlaten, kun je deze pagina’s eens goed bekijken om te zien waar het aan ligt en dit te optimaliseren. Hierdoor kunt u ervoor zorgen dat de website bezoekers langer blijven op je website en dat je meer gebruik kan maken van de potentie van je website bezoekers. Een webdesign Heerlen kan je hierbij helpen bij het inrichten van je Google Analytics.Wij vergelijken de webdesign bureaus in Heerlen voor je!

Advies

Door onze brede kennis in webdesign kunnen wij de beste informatie verlenen aan u! Wij helpen je de meest gevraagde vragen omtrent het beginnen van een website te beantwoorden. Ook geven we de optie om een offerte aan te vragen zodat jij de beste kwaliteit prijs verhouding krijgt.

Gemiddelde bezoeker van offertes-vergelijker.nl bespaart 63% op een website

.
Bedankt voor de top service
Door offertes-vergelijker.nl heb ik het bedrijf gevonden die voor mij een website heeft gemaakt. Door de goede tips kon ik mezelf goed voorbereiden op alle internet “taal”. Hierdoor heb ik een perfecte website gekregen! Bedankt! – Moniek @SpullenvanMoniek
Goede website
Wij zijn net begonnen met het verkopen van wireless oortjes en hadden een website nodig. We hebben 5 verschillende offertes gekregen en geanalyseerd, hieruit hebben wij de beste gekozen en zeker wel 90% bespaard in kosten. – David @WirelessheadphonesNL      

Ben je toch op zoek naar Webdesign Heerhugowaard of Webdesign Heerenveen? Klik dan hier: Webdesign Heerhugowaard of Webdesign Heerenveen