Webdesign Heusden

Wanneer u op zoek bent naar een Prachtige website designer in Heusden? Wij begeleiden u door het gehele proces.


Webdesign Heusden

1. Wat is Webdesign?

Het begrip “Webdesign” betekend een groep van vaardigheden die hebben te maken met het ontwikkellen en onderhouden van een website. Een websites hebben is in het heden een moet, hierdoor zijn er sinds 1999 een grote hoeveelheid Webdesign bedrijven. De gebieden die onder webdesign vallen zijn onder andere; interface, grafische design, programmeren, ontwerp en perfectioneren van de gebruikservaring op de website en soms zoekmachine optimalisatie..

Vaak zullen meerdere zelfstandige met verschillende expertises samenwerken in een team. Deze teams elk de website helpen in een bepaalde fase. Als er normaal gesproken wordt over “Webdesign”, wordt het designen van de website mee bedoeld.Dus eigenlijk de vormgeving van de website.Van de webdesigners is de verwachting dat ze bewust zijn van de mate van bruikbaarheid en hun rol als het gaat om het perfectioneren van de gebruikerservaring.

2. Hoe is webdesign ontstaan?

Het begrip webdesign is gestart in 1989, omdat toen Tim Berners voorstelde om wereldwijd een hypertekst project te maken. Dit is uiteindelijk de www (World Wide Web) geworden, ook wel bekend als het internet.Door het internet kon voor het eerst tekst worden bekeken door middel van een browser zoals Firefox.Maar de internet explorer of de vooral in het heden gebruikte populaire Google Chrome bestond toen nog niet. Een van de eerste browsers die werd gebruikt bij het internet was de Mosaic. Deze browser kon toen voornamelijk alleen letters en cijfers tonen, maar dit was al enorm revolutionair voor die tijd.

HTML is een code die soms wordt gebruikt bij het maken van websites. Deze HTML code is bedacht door A. Mosaic in 1993-1994. Tussen 1995 en 2000 kwamen de gevechten tussen bedrijven om de standaard browser te worden. Uiteindelijk had toen Internet explorer hiermee gewonnen. Dit was toendertijd tien jaar lang de meest gebruikte als het gaat om het gebruik maken van een browser.

Het begrip webdesign werd door de jaren heen steeds meer gebruikelijker. Het kwam omdat het met elk jaar steeds meer mogelijk was als het gaat om het websites creëren maar ook als het gaat om de verbetering van het design en de ervaring van de gebruiker op de website. Dit is door de jaren heen steeds een grotere markt geworden waardoor steeds meer bedrijven in het verkoop van webdesign werden gestart in zowel Nederland als in grotere markten als Amerika.

3. Wat gebeurd op de markt?

De keuze van een bedrijf dat webdesign diensten verkoopt moet je doen op verschillende categorieën. Dit komt omdat het uiteindelijke resultaat van de website enorm kan verschillen met uiteindelijk resultaat per webdesign bedrijf. Dit komt omdat alleen al kleine dingen op de website kunnen zorgen voor een grote toename of vermindering van het conversiepercentage.

De gebruikerservaring, maar ook de website snelheid is zo belangrijk als het gaat betreft wat Google er van vindt als wat de gebruiker er uiteindelijk van vindt. Uit grote onderzoeken kwam dat wanneer een website al een seconde langzamer is het de verkoop kan tegenzitten met procentdecimalen.

Google is de belangrijkste speler als het gaat om het krijgen van bezoekers op je website. In dit artikel komen we later terug hoe jij als website eigenaar ervoor kan zorgen dat je eerste in Google komt op je gewenste zoekwoord.

Bespaar nu tot 80%, vergelijk alle webdesign bedrijven in Heusden Klik Hier

4. Hoe kun je ervoor zorgen dat het ontwerp van de website perfect is?

Het ontwerp van je website is enorm van belang. Voor elke niche is er een verschillende markteigen ontwerp dat vaak voorkomt. De functies die je website heeft verschilt ook veel per segment. Het is enorm significant om te kijken naar je doelgroep. Verschillende doelgroepen hebben andere voorkeuren als het gaat om het ontwerp van de website. Ook kan een B2B (Business to Business) website enorm verschillend zijn dan een B2C (Business to Consumer) website. Er kan bijvoorbeeld worden gekozen om ervoor te zorgen de schoonheid van het ontwerp niet botst met de nauwkeurigheid van de inhoud of met de webnavigatie.

Door middel van het gebruik maken van Google analytics kan worden gezorgd dat je inzicht krijgt in het gedrag van je bezoekers. Ontwerpers kunnen bij duidelijk vooraf aangegeven wensen alles meenemen zodat jij als bedrijf of particulier de allerhoogst kwaliteit website krijgt voor jou niche. Het is hiervoor bijvoorbeeld verstandig om voorbeelden te geven van websites die jij mooi vindt om iets soortgelijks voor te krijgen.

Het ontwerp van je website kan worden gemaakt door gebruik te maken van een template of een custom made ontwerp. Met een template wordt bijvoorbeeld bedoeld een al vooraf opgestelde ontwerp die door verschillende websites worden gebruikt. Dit kan als voorbeeld op Wix, hiervoor maken enorm veel website bouwers gebruik van. Het is niet voor niets waarom veel website eigenaren selecteren voor een template, dit komt omdat een custom made design enorm kostig kan zijn.

Een custom made website worden voornamelijk gekocht door grote bedrijven met budget, dit kan bijvoorbeeld als je een design hebt die je nergens anders ziet of als je iets unieks wilt. Een andere reden kan zijn dat je wilt dat je uniek wilt zijn op de markt tegenover je concurrenten. Of je denkt zelfs dat je het beter kan ontwerpen dan je concurrenten ?? 😉

5. Hoe zorgt je ervoor dat de ervaring van je gebruikers optimaal is?

Let vooral op de gebruikerservaring bij het designen van je website. De gebruikerservaring kan voor het verschil zorgen tussen een succesvolle website en een minder succesvolle website. Het design geeft een beeld aan de website bezoeker die op het netvlies kan worden gebrand. Een bekend voorbeeld is bol com, bol com heeft een uniek ontwerp met een geperfectioneerde ervaring van de gebruiker waardoor vele bezoekers terugkomen en al wanneer ze een klein deel zien van de website al denken aan bol com.

Bij het laten designen van je website moet je vooral letten op dat je website zeer responsief is. Hiermee wordt bedoeld dat je website zowel op de computer als telefoon gemakkelijk te gebruiken is. De gebruikerservaring wordt hiermee verbeterd. Tegenwoordig zie je dat vele grote bedrijven hun eerst minder responsieve website omruilen voor een website die wel responsief is. Ook is het belangrijk dat de informatie van de website past op het scherm van zowel computer, tablet en mobiel. Tegenwoordig worden de afmetingen van beeldschermen steeds groter waardoor je website nog meer vereist zijn om een responsief design te hebben.

Typografie

De typografie is iets wat vele website eigenaren enorm belangrijk vinden terwijl anderen het juist iets minder belangrijk vinden. Met de typografie wordt de font bedoeld die wordt getoond op je website. Bij bijvoorbeeld iets meer zakelijker bedrijf zal een iets meer zakelijker font worden gebruikt terwijl bij een babyproducten website iets minder serieuze font wordt gebruikt.

TIP: TIPu: Wanneer u gebruikt maakt van speciale topografieën moet u altijd rekening houden of u er gebruik van mag maken. Er zijn enkele topografieën die onder licentie staan van de ontwerper. Dit komt overigens zelden voor maar het is zeker belangrijk om hiermee rekening te houden (even opzoeken vooraf) voordat je pas achteraf op problemen komt..

Heb je specifieke vragen?

Website laten maken Heusden

Wanneer je wilt dat er een website laten maken Heusden wordt gemaakt voor je moet je op meerdere dingen letten voor het project maar ook achteraf. We zullen in deze paragaaf alle componenten beschrijven die belangrijk zijn vooraf en achteraf bij een aankoop. Hierdoor weet je als koper precies waar je op moet letten bij het laten maken van een webdesign Heusden In deze paragraaf worden de volgende onderwerpen besproken:

6. Hoe kun je de snelheid van je website optimaliseren?

Een beeld van dat er veel mensen online zijn

Het is enorm belangrijk dat de website van je een hoge snelheid heeft. Dit is vanwege enkele redenen. Een van de belangrijke redenen is dat de gebruiker eerder bij een slome website ervoor zal kiezen om eraf te gaan en te gaan naar een andere website. Hierdoor heb je dus met een langzame website een grotere kans om een potentiële koper op de website te missen. Een andere belangrijke reden is Google. Google vindt het super belangrijk dat de website snel is. Dit weet Google omdat de gebruikers op je website het niet fijn vinden als een website langzaam is. Hierdoor voert Google enkele snelheid tests uit op alle websites zodat Google kan zien dat het een website met een hoge snelheid is of trage.

Als Google een trage website aantreft zal het deze straffen met een langere ranking op Google. Daarom zijn er dus alleen maar nadelen als het gaat om het hebben van een trage website. Daarom is het enorm significant om vooraf aan het webdesign Heusden bedrijf uit te leggen dat je een snelle website wilt hebben en dat je dit na de aankoop zeker gaat controleren. Je kunt deze tool gebruiken bij het testen van de snelheid van de website.

Google speedinsights van Bolcom

De tool verteld je zowel de snelheid op de mobiel als computer snelheid van de website. Vergeet niet dat de mobiele snelheid steeds belangrijker wordt omdat steeds meer Nederlanders online zitten op de mobiel. Hierdoor neemt ook Google de telefoone snelheid meer mee dan de snelheid op de computer.

Zorg er dus voor bij het kiezen van een webdesign Heusden bedrijf dat je een website met hoge snelheid krijgt. Je kunt dus vooraf opstellen dat je een snelheid geoptimaliseerde website wilt hebben en dat je speed insights gaat gebruiken om het achteraf te controleren. Er zijn ook andere tools die je kunt gebruiken bij het checken van de snelheid, bijvoorbeeld Gmetrix.

7. Search Engine Optimalisation, hoe maak je het verschil?

Beeld van Google

De Website Search Engine Optimalisation (SEO) is enorm belangrijk als het gaat om de ranking online op bijvoorbeeld de zoekengine Google. SEO staat voor Search Engine Optimalisation. Hiermee wordt bedoeld hoe netjes je website is ontworpen zodat Google je goed vindt en ervoor zorgt dat je hoger komt in de rankings van je zoekwoorden op Google. Zoals in de vorige alinea hebben besproken is website snelheid een belangrijk onderwerp. Een ander belangrijke onderwerp die sterk wordt meegenomen bij het bepalen van de ranking is de Meta Title en Meta description.

Met de Meta Title wordt bedoeld de titel die je ziet op Google wanneer je een bepaalde zoektermijn opzoekt (afbeelding).

Met de Meta Description wordt bedoeld de descriptie die onder de titel staat van de zoekopdracht op Google.

Deze Meta title en descriptie worden opgehaald door Google waarnaar deze worden verwerkt op de zoekengine. De Meta Titel en descriptie die worden gestuurd aan Google staan in de achtergrond van je website tussen de codes. De meeste webdesign bedrijven in Heusden letten hierop maar het is enorm belangrijk om vooraf vragen te stellen of ze inderdaad verstand hebben van de Meta titel en descriptie. Anders kun je als bedrijf in de toekomst tegen problemen komen met de vraag waarom je website niet wordt bezocht.

U kunt bepaalde tools benuttigen om te kijken welke titel en descriptie worden verstuurd aan Google. Een geliefde tool die wordt gebruikt is MOZ. Je kunt naar de website van MOZ gaan en een account aanmaken en de extensie op Google Chrome downloaden. Nadat je dit hebt gedaan ga je naar je website en naar de pagina die je wilt controleren. Dan klik je op de extensie en kunt u zien wat voor meta titel en descriptie worden verstuurd aan Google. Zie je hierin vreemde woorden staan, verwijder dit dan. Dit kan namelijk alleen maar in negatief daglicht worden gesteld door Google.Webdesign bureau Heusden

Webdesign bureau Heusden

Let dus goed op alle punten die in de vorige paragrafen staan beschreven als het gaat om het kiezen van een webdesign bureau Heusden Het is daarom zeer belangrijk om meerdere bedrijven tegelijkertijd te checken op kwaliteit en prijs. Door middel van een offerte aanvraag kun je een beter goed krijgen welke bedrijven zich bevinden in Heusden en hoe deze presteren voor welke prijs. Hierdoor kun jij de beste keuze maken en tot wel 60% besparen in geld.

8. Wat doe je zodra je een website hebt?

Je hebt nu een website, waar moet je opletten nadat je een website hebt. Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk worden gevonden op Google maar je ziet niet meteen je website verschijnen bij de zoekresultaten waarvoor je de website hebt ontworpen? Dit is heel normaal. Het kan maanden duren voor Google je website heeft gevonden. Maar je kan wel het proces versnellen. Hoe dan? Door middel van Google Search Console. Door middel van Google Search Console geef je eigenlijk aan Google aan dat je wilt dat je website wordt gevonden. Deze website van Google geeft aan hoe vaak je wordt vertoond in Google en op welke zoekresultaten je website worden bezocht. Dit is natuurlijk enorm handig op langer termijn om te zien waar je eventueel informatie kan toevoegen op je website.

Door middel van de meta titel en descriptie die staan beschreven in dit artikel onder het kopje Website SEO kun je communiceren aan Google wat je wilt dat de bezoekers op Google zien bij het invullen van zoekresultaten.

Sommige zoekresultaten zijn enorm moeilijk omdat enorm veel website proberen deze te bereiken. Een top positie op woorden zoals “aandelen” is moeilijk te bereiken op positie 1. Dit komt omdat er veel bedrijven zijn die zijn best doen om hier op 1 te staan. Deze hebben vaak in Google’s ogen een betrouwbaardere website met meer en betere content op de website. Hierdoor krijgen deze voorkeur dan jou website. Wil je toch deze posities bereiken moet je er hard voor werken. Dit kan door middel van het bekijken van meerdere online tutorials over het verbeteren van je SEO. Je kunt er zelfs voor kiezen om je Webdesign Heusden bureau in te huren, zodat zij je kunnen helpen met het verbeteren van dit aspect.

Verdiep je in het gedrag van je bezoekers. Dit kan door middel van het gebruik maken van Google analytics. Hiermee kun je precies zien hoe je website bezoekers zich gedragen bij verschillende situaties. Hoe je bezoekers zich gedragen en hoe lang ze op bepaalde pagina’s blijven. Zie je nu een bepaalde pagina waar veel bezoekers de website verlaten, kun je deze pagina’s eens goed bekijken om te zien waar het aan ligt en dit te verbeteren. Hierdoor kun je ervoor zorgen dat de bezoekers langer blijven op je website en dat je meer gebruik kan maken van de potentie van je bezoekers. Een webdesign Heusden kan je hierbij helpen bij het inrichten van je Google Analytics.Wij vergelijken de webdesign bureaus in Heusden voor je!

Advies

Door onze brede kennis in webdesign kunnen wij de beste informatie verlenen aan u! Wij helpen je de meest gevraagde vragen omtrent het beginnen van een website te beantwoorden. Ook geven we de optie om een offerte aan te vragen zodat jij de beste kwaliteit prijs verhouding krijgt.

Gemiddelde bezoeker van offertes-vergelijker.nl bespaart 63% op een website

.
Bedankt voor de top service
Door offertes-vergelijker.nl heb ik het bedrijf gevonden die voor mij een website heeft gemaakt. Door de goede tips kon ik mezelf goed voorbereiden op alle internet “taal”. Hierdoor heb ik een perfecte website gekregen! Bedankt! – Moniek @SpullenvanMoniek
Goede website
Wij zijn net begonnen met het verkopen van wireless oortjes en hadden een website nodig. We hebben 5 verschillende offertes gekregen en geanalyseerd, hieruit hebben wij de beste gekozen en zeker wel 90% bespaard in kosten. – David @WirelessheadphonesNL      

Ben je toch op zoek naar Webdesign Heumen of Webdesign Den Bosch? Klik dan hier: Webdesign Heumen of Webdesign Den Bosch