Bent u op zoek naar een Prachtige website design bureau in Horst aan de Maas? Wij zorgen voor de informatie die u nodig heeft!


Webdesign Horst aan de Maas

1. Wat is Webdesign?

“Webdesign” is een brede term dat vele verschillende vaardigheden en disciplines bevat van het maken en onderhouden van websites. Omdat het hebben van een website steeds belangrijker werd, werden er sinds 1999 vele webdesign bedrijven gestart. De verschillende onderwerpen die onder webdesign vallen zijn onder andere; interface, grafische design, programmeren, ontwerp en perfectioneren van de gebruikservaring op de website en soms zoekmachine optimalisatie voor Google..

Frequent zijn er meerdere individuen met verschillende vaardigheden samenwerken in een team. Deze teams elk de website helpen in een bepaalde fase. Wanneer er wordt gesproken over “Webdesign”, wordt er meestal een proces beschreven van ontwerpen.Dus eigenlijk het design van je websiteVan de webdesigners wordt er verwacht dat ze bekwaam zijn van de bruikbaarheid en de rol als het gaat om het perfectioneren van de gebruikerservaring.

2. Hoe is webdesign ontstaan?

Het begrip webdesign is begonnen in 1989-1990, toen Meneer Berners voorstelde om wereldwijd een hypertekst project te maken. De hypertekstproject is uiteindelijk de www (world wide web) geworden, a.k.a het internet.Door het internet kon eindelijk tekst worden gezien via een internet browser zoals Firefox.Maar de internet explorer of de tegenwoordige zeer populaire Google Chrome bestond toendertijd nog niet. Een van de eerste browsers die werden gebruikt bij het internet was de Mosaic. Deze browser kon met name alleen tekst vertonen, maar dit was al enorm revolutionair voor die tijd.

HTML is een code die vaak wordt gebruikt bij het creëren van websites. Deze HTML code is uitgevonden door Andreesen Mosaic in 1994. Tussen 1995 en 1999 waren er veel gevechten om de browser te worden van de wereld. Uiteindelijk had toen Internet explorer hiermee gewonnen. Dit was toen 10 jaar lang de standaard als het gaat om het gebruik maken van een internetbrowser.

Het begrip webdesign kwam door de verschillende jaren steeds meer gebruikelijker. Dit kwam omdat het jaarlijks steeds meer mogelijk was als het gaat om het bouwen van websites maar ook als het gaat om het verbeteren van de design en de ervaring van de gebruiker op de website. Dit is door de jaren heen steeds een grotere markt geworden waardoor steeds meer webdesign bedrijven werden begonnen in zowel Nederland als in grotere economieën als Duitsland.

3. Wat voor uitdagingen zijn er in de markt?

De keuze van een webdesign bedrijf moet je doen op verschillende categorieën. Dit komt omdat het eindresultaat van de website enorm kan verschillen met uiteindelijk eindresultaat per bedrijf. Dit komt omdat alleen al kleine dingen op je website kunnen ervoor zorgen voor een grote stijging of daling van het conversie percentage (percentage van aankopen).

De gebruikerservaring, maar ook de snelheid van de website is enorm belangrijk als het gaat om zowel wat zoekengine Google er van vindt als wat de gebruiker er uiteindelijk van vindt. Uit grote onderzoeken komt dat wanneer een website al 1 seconde trager is het de verkoop kan tegenzitten met procenten.

Google is een belangrijke speler als het gaat om het krijgen van bezoekers op een website. We zullen in dit artikel later terugkomen hoe jij als eigenaar van een website ervoor kan zorgen dat je boven aan in de Google kunt komen.

Bespaar nu tot 80%, vergelijk alle webdesign bedrijven in Horst aan de Maas Klik Hier

4. Waar moet je op letten als het gaat om het design?

Het ontwerp van de website is enorm belangrijk. Voor elke niche is er een verschillende markteigen ontwerp dat vaak voorkomt. De functies die de website heeft verschillen ook enorm per sector. Het is enorm belangrijk om aandacht te geven aan je doelgroep. Verschillende doelgroepen hebben verschillende voorkeuren als het gaat om het ontwerp van de website. Ook kan een B2B (Business to Business) website enorm verschillend zijn tegenover een B2C website. Er kan bijvoorbeeld bewust worden gekozen om te zorgen de estetiek van het ontwerp niet botst met de mate van nauwkeurigheid van de inhoud of met de webnavigatie.

Door middel van het gebruik maken van Google analytics kan ervoor worden gezorgd dat je meer inzicht krijgt in het gedrag van de bezoekers. Webdesigners kunnen wanneer duidelijk vooraf aangegeven eisen alles meenemen zodat jij als bedrijf de beste website krijgt voor jou markt. Het is hiervoor bijvoorbeeld slim om duidelijke voorbeelden aan te leveren van websites die jij mooi vindt om iets soortgelijks voor te krijgen.

Het ontwerp van de website kan gemaakt worden door middel van een template of een unieke ontwerp (custom made). Met een template wordt bijvoorbeeld bedoeld een al vooraf opgesteld design die door meerdere websites worden gebruikt als fundering van het eindontwerp. Dit kan bijvoorbeeld op Lightspeed, hier maken enorm veel website bouwers gebruik van. Het is niet voor niets waarom veel website bouwers kiezen voor een template, dit komt omdat een uniek ontwerp (custom made) enorm kostig kan zijn.

Een custom made website wordt meestal gekocht door grotere bedrijven, dit kan bijvoorbeeld wanneer je een design wilt hebben die je nergens anders kunt vinden online.Een andere reden kan zijn dat je wilt dat je uniek bent op de markt tegenover je competitie. Of je denkt zelfs dat je het beter kan designen dan je concurrenten ?? 😉

5. De gebruikerservaring, hoe kun jij ervoor zorgen dat het perfect is?

Let op de ervaring van de gebruiker bij het ontwerpen van de website. De gebruikerservaring kan het verschil brengen tussen een winstgevende website en een minder winstgevende website. Het design geeft een beeld aan de gebruiker die op het netvlies kan worden gebrand. Een goed bekend voorbeeld is bol com, bol com heeft een uniek design met een geoptimaliseerde gebruikservaring waardoor vele website bezoekers terugkomen en al wanneer ze een klein deel zien van de website al denken aan bol com.

Bij het laten ontwerpen van je website moet je met name letten op dat de website responsief is. Hiermee wordt bedoeld dat de website zowel op de computer, tablet en telefoon gemakkelijk bruikbaar is. De gebruikerservaring wordt hierdoor geoptimaliseerd. Tegenwoordig zie je dat alle grotere bedrijven hun eerst niet responsieve website verbeteren voor een website die wel responsief is. Ook is het belangrijk dat de inhoud op de website past op het scherm. Tegenwoordig worden de resoluties van schermen steeds groter waardoor de website nog meer vereist is om een responsief design te hebben.

Typografie

De typografie is iets wat sommige website eigenaren enorm belangrijk vinden terwijl andere het juist iets minder het nut ervan in zien. Met de typografie wordt de font bedoeld die wordt getoond op de website. Bij bijvoorbeeld iets meer zakelijkere website zal een iets meer zakelijker font worden gebruikt terwijl bij een babyproducten website iets speelsere font wordt gebruikt.

TIP: TIP: Wanneer je gebruikt maakt van een speciale topografie moet je altijd rekening houden of je er gebruik van mag maken of niet. Er zijn enkele topografieën die onder licentie staan van de ontwerper. Dit komt overigens zelden voor maar het is belangrijk om hiermee rekening te houden (je kunt het vooraf even opzoeken of er enige rechten op staan) voordat je achteraf op problemen komt..

Heb je specifieke vragen?

Website gemaakt laten worden Horst aan de Maas

Wanneer je dus wilt dat er een website laten maken Horst aan de Maas wordt gemaakt voor je moet je op verschillende aspecten letten vooraf maar ook na het project. We zullen in deze paragaaf alle aspecten beschrijven die significant zijn vooraf en achteraf bij een aankoop. Hierdoor weet je als website koper precies waar je op moet letten bij het laten maken van een webdesign Horst aan de Maas In deze paragraaf worden de volgende onderwerpen besproken:

6. Hoe zorg je voor een snelle website?

Een beeld van dat er veel mensen online zijn

Het is zeer significant dat je website snel is. Dit is vanwege enkele redenen. Een van de belangrijkste redenen is dat de website gebruiker eerder bij een trage website ervoor zal kiezen om van de website af te gaan en te gaan naar een andere website. Hierdoor heb je dus met een trage website een hogere kans om een potentiële koper te missen. Een andere belangrijke reden is Google. Google vindt het enorm belangrijk dat de website een hoge snelheid heeft. Dit weet Google omdat gebruikers het niet prettig vinden als een website traag is. Hierdoor voert Google enkele tests uit op je website zodat Google kan zien dat het een snelle website of een website met een lage snelheid is.

Wanneer Google een trage website tegenkomt zal het deze straffen met langere rankings op Google. Hierdoor zijn er dus alleen maar nadelen als het gaat om het hebben van een langzame website. Hierdoor is het zeer belangrijk om vooraf aan het webdesign Horst aan de Maas bedrijf te vertellen dat je een website met hoge snelheid wilt hebben en dat je dit achteraf zeker gaat testen. Je kunt deze tool gebruiken bij het testen van de snelheid van de website.

Google speedinsights van Bolcom

De tool verteld je zowel de mobiele snelheid als snelheid op de computer van je website. Vergeet niet dat de telefoone snelheid steeds belangrijker wordt omdat steeds meer mensen online gebruik maken van zijn of haar telefoon. Hierdoor neemt ook Google de snelheid op de telefoon zwaarder mee dan de computer snelheid.

Zorg er voor bij het kiezen van een webdesign Horst aan de Maas bedrijf dat je een snelle website krijgt. u kunt dus vooraf opstellen dat u een snelheid geoptimaliseerde website wilt hebben en dat u speed insights gaat gebruiken om het achteraf te testen. Er zijn ook nog andere tools waarvan je kunt gebruik maken bij het controleren van de snelheid, bijvoorbeeld Gmetrix.

7. Hoe kun je hoog in Google komen door middel van Search Engine Optimalisation?

Beeld van Google

De Website SEO is enorm significant als het gaat om de ranking van Google. SEO staat voor Search Engine Optimalisation. Hiermee wordt bedoeld hoe goed je website is ontworpen zodat Google je tof vindt en je zal belonen met hoge rankings. Zoals in de alinea hierboven hebben besproken is website snelheid een belangrijk aspect. Een ander belangrijke onderwerp die hard wordt meegeteld bij het bepalen van de ranking is de Meta Title en Meta description.

Met de Meta Title wordt bedoeld de titel die je ziet op Google wanneer je een bepaalde zoektermijn opzoekt (afbeelding).

Met de Meta Description wordt bedoeld de descriptie die onder de titel staat van de zoekopdracht op Google.

Deze Meta titel en description worden verstuurd aan Google waarnaar Google deze verwerkt in de zoekengine. De Meta Titel en descriptie die worden gestuurd aan Google staan in de achtergrond van de website tussen de codes. De meeste webdesign bedrijven in Horst aan de Maas letten hierop maar het is enorm belangrijk om vooraf te vragen of ze inderdaad verstand hebben van de Meta titel en descriptie. Anders kun je de toekomst tegen problemen komen met de vraag waarom je website niet wordt bezocht.

U kan bepaalde tools gebruiken om te zien welke titel en descriptie worden verstuurd aan Google. Een geliefde tool dat wordt gebruikt is MOZ. Je kunt richting de website van MOZ gaan en een account gereedmaken en de extensie op Google Chrome installeren. Hierna ga je naar je website en naar de pagina die je wilt testen. Dan klik je op de extensie en kun je zien wat voor meta titel en descriptie wordt verstuurd aan Google. Zie je hierin rare woorden staan, verwijder dit dan. Dit kan namelijk alleen maar slecht worden bekeken door Google.Webdesign bureau Horst aan de Maas

Website bureauHorst aan de Maas

Let dus goed op alle categorieën die in de vorige alinea’s staan uitgelegd als het gaat om het kiezen van een webdesign bureau Horst aan de Maas Het is daarom enorm significant om verschillende bedrijven tegelijkertijd te controleren. Door middel van een offerte aanvraag kun je een beter beeld krijgen welke webdesign bedrijven zich bevinden in Horst aan de Maas en hoe de prijs-kwaliteit verhouding is per bedrijf. Hierdoor kun je de beste keuze maken en tot wel 60% besparen in geld.

8. Je bezit een website, wat nu?

Je hebt nu een website, waar moet je opletten nadat je een website hebt. Je wilt zo snel mogelijk worden gevonden op Google maar je ziet niet direct je website verschijnen bij de zoekresultaten waarvoor je de website hebt ingericht? Dit is heel normaal. Het kan maanden duren voor Google je website heeft gevonden. Maar je kan wel het proces versnellen. Hoe dan? Door middel van Google Search Console. Door gebruik te maken van Search Console geef je eigenlijk aan Google aan dat je wilt dat je website wordt gevonden. Deze website van Google geeft aan hoe vaak je wordt getoond in Google en op welke zoekresultaten je word bezocht. Dit is natuurlijk enorm handig op langer termijn om te zien waar je eventueel informatie kan toevoegen.

Door middel van de meta titel en descriptie die staan beschreven in dit artikel onder het kopje Website SEO kun je communiceren aan Google wat je wilt dat de bezoekers op Google zien bij het invullen van zoekresultaten.

Sommige zoekresultaten zijn enorm moeilijk omdat enorm veel website proberen deze te bereiken. Een top positie op woorden zoals “vastgoed” is moeilijk te bereiken op rank 1. Dit komt omdat er veel bedrijven zijn die zijn best doen om hier op 1 te staan. Deze hebben vaak in Google’s ogen een betrouwbaardere website met meer en betere content erop. Hierdoor krijgen deze voorkeur dan jou website. Wil je toch deze posities bereiken moet je er hard voor werken. Dit kan door middel van het bekijken van meerdere online tutorials over het verbeteren van je SEO. Je kunt er zelfs voor kiezen om je Webdesign Horst aan de Maas bureau in te huren, zodat zij je kunnen helpen met het verbeteren van dit aspect.

Verdiep je in het gedrag van je bezoekers. Dit kan door middel van het gebruik maken van Google analytics. Hiermee wordt laten zien hoe je bezoekers reageren op verschillende dingen. Hoe je bezoekers zich gedragen en hoe lang ze op bepaalde pagina’s blijven. Zie je nu een bepaalde pagina waar veel bezoekers van je website af gaan, kun je deze pagina’s eens goed bekijken om te zien waar het aan ligt en dit te optimaliseren. Hierdoor kun je ervoor zorgen dat je website bezoekers langer blijven op je website en dat je meer gebruik kan maken van de potentie van je website bezoekers. Een webdesign Horst aan de Maas kan je hierbij helpen bij het inrichten van je Google Analytics.Wij vergelijken de webdesign bureaus in Horst aan de Maas voor je!

Advies

Door onze brede kennis in webdesign kunnen wij de beste informatie verlenen aan u! Wij helpen je de meest gevraagde vragen omtrent het beginnen van een website te beantwoorden. Ook geven we de optie om een offerte aan te vragen zodat jij de beste kwaliteit prijs verhouding krijgt.

Gemiddelde bezoeker van offertes-vergelijker.nl bespaart 63% op een website

.
Bedankt voor de top service
Door offertes-vergelijker.nl heb ik het bedrijf gevonden die voor mij een website heeft gemaakt. Door de goede tips kon ik mezelf goed voorbereiden op alle internet “taal”. Hierdoor heb ik een perfecte website gekregen! Bedankt! – Moniek @SpullenvanMoniek
Goede website
Wij zijn net begonnen met het verkopen van wireless oortjes en hadden een website nodig. We hebben 5 verschillende offertes gekregen en geanalyseerd, hieruit hebben wij de beste gekozen en zeker wel 90% bespaard in kosten. – David @WirelessheadphonesNL      

Ben je toch op zoek naar Webdesign Hoorn of Webdesign Hoogeveen? Klik dan hier: Webdesign Hoorn of Webdesign Hoogeveen