Klopt het dat je op zoek bent naar een wonderschone website design bedrijf in Houten? Wij geven de informatie die je nodig hebt.


Webdesign Houten

1. Wat is Webdesign?

“Webdesign” is een grote term dat verschillende vaardigheden en disciplines bevat omtrent het maken en onderhouden van websites. Sinds 1999 zijn er vele webdesign bedrijven gestart vanwege de grote trend in het bezitten van een website. De verschillende categorieën die onder webdesign vallen zijn onder andere; interface, grafische design, programmeren, ontwerp en perfectioneren van de gebruikservaring op de website en soms zoekmachine optimalisatie voor Google..

Regelmatig zijn er meerdere individuen met verschillende vaardigheden samenwerken in een team. Deze teams elk de website helpen in een bepaalde fase. Als er normaal gesproken wordt over “Webdesign”, wordt het ontwerpen van de website mee bedoeld.Dus eigenlijk het design van de websiteVan de webdesign bedrijven wordt er verwacht dat ze bekwaam zijn van de bruikbaarheid en de rol als het gaat om het perfectioneren van de gebruikerservaring.

2. Hoe is webdesign ontstaan?

Webdesign is begonnen in 1989-1990, toen Meneer Berners voorstelde om wereldwijd een hypertekst project te maken. Dit project is uiteindelijk de www (world wide web) geworden, a.k.a het internet.Door het World Wide Web kon eindelijk tekst worden gezien via een internet browser zoals Firefox.Maar Firefox of de tegenwoordige zeer populaire Google Chrome bestond toendertijd nog niet. Een van de beginnende browsers die werden gebruikt bij het internet was de Mosaic. Deze internetbrowser kon met name alleen tekst vertonen, maar dit was al enorm revolutionair voor die tijd.

HTML is code die vaak wordt gebruikt bij het creëren van websites. Deze HTML is uitgevonden door Andreesen Mosaic in 1994. Tussen 1995 en 1999 waren er veel gevechten om de browser te worden van de wereld. Internet explorer had toendertijd gewonnen.Dit werd toen 10 jaar lang de standaard als het gaat om het gebruik maken van een internetbrowser.

Het woord webdesign kwam door de verschillende jaren steeds meer gebruikelijker. Dit kwam mede omdat het jaarlijks steeds meer mogelijk was als het gaat om het bouwen van websites maar ook als het gaat om het verbeteren van de design en de ervaring van de gebruiker op de website. Dit is door verschillende jaren heen steeds een grotere markt geworden waardoor steeds meer webdesign bedrijven werden begonnen in zowel Nederland als in grotere economieën als Duitsland.

3. Wat voor uitdagingen zien we op de markt?

De keuze waarop je een webdesign bedrijf selecteerd moet je doen op verschillende categorieën. Dit komt omdat het definitieve eindresultaat van de website enorm kan verschillen met uiteindelijk eindresultaat per bedrijf. Dit komt omdat alleen al kleinere dingen op je website kunnen ervoor zorgen voor een grote stijging of daling van het conversie percentage (percentage van aankopen).

De ervaring van de gebruiker, maar ook de snelheid van de website is enorm belangrijk als het gaat om zowel wat zoekengine Google er van vindt als wat de gebruiker er uiteindelijk van vindt. Uit de grote onderzoeken komt dat wanneer een website al 1 seconde trager is het de verkoop kan tegenzitten met procenten.

Zoekengine Google is een belangrijke speler als het gaat om het krijgen van bezoekers op een website. Wij zullen in dit artikel later terugkomen hoe jij als eigenaar van een website ervoor kan zorgen dat je boven aan in de Google kunt komen.

Bespaar nu tot 80%, vergelijk alle webdesign bedrijven in Houten Klik Hier

4. Website design, waar zijn uitdagingen en kansen?

Het design van de website is enorm belangrijk.Voor elke niche is er een verschillende markteigen design dat vaak voorkomt. De verschillende functies die de website heeft verschillen ook enorm per sector. Het is zeer belangrijk om aandacht te geven aan je doelgroep. Verschillende bezoeker groepen hebben verschillende voorkeuren als het gaat om het ontwerp van de website. Ook een B2B (Business to Business) website enorm kan verschillend zijn tegenover een B2C website. Er kan bewust worden gekozen om te zorgen de estetiek van het ontwerp niet botst met de mate van nauwkeurigheid van de inhoud of met de webnavigatie.

Door gebruik te maken van Google analytics kan ervoor worden gezorgd dat je meer inzicht krijgt in het gedrag van de bezoekers. Website ontwerpers kunnen wanneer duidelijk vooraf aangegeven eisen alles meenemen zodat jij als bedrijf de beste website krijgt voor jou markt. Het is bijvoorbeeld slim om duidelijke voorbeelden aan te leveren van websites die jij mooi vindt om iets soortgelijks voor te krijgen.

Het design van de website kan gemaakt worden door middel van een template of een unieke ontwerp (custom made). Met een template wordt bedoeld een al vooraf opgesteld design die door meerdere websites worden gebruikt als fundering van het eindontwerp. Dit kan bijvoorbeeld met Lightspeed, hier maken enorm veel website bouwers gebruik van. Het is niet voor niks waarom veel website bouwers kiezen voor een template, dit komt omdat een uniek ontwerp (custom made) enorm kostig kan zijn.

Een uniek ontworpen (custom made) website wordt meestal gekocht door grotere bedrijven, dit kan bijvoorbeeld wanneer je een design wilt hebben die je nergens anders kunt vinden online.Een andere reden is dat je wilt dat je uniek bent op de markt tegenover je competitie. Of je denkt zelf dat je het beter kan designen dan je concurrenten ?? 😉

5. De ervaring van je gebruiker op de website, hoe zorg je voor een optimaal balans?

Let met name op de ervaring van de gebruiker bij het ontwerpen van de website. De ervaring van de gebruiker kan het verschil brengen tussen een winstgevende website en een minder winstgevende website. Het ontwerp geeft een beeld aan de gebruiker die op het netvlies kan worden gebrand. Een goed bekend voorbeeld is bol com, bol com heeft een uniek design met een geoptimaliseerde gebruikservaring waardoor vele website bezoekers terugkomen en al wanneer ze een klein deel zien van de website al denken aan bol com.

Bij het door iemand laten ontwerpen van je website moet je met name letten op dat de website responsief is. Met responsief wordt bedoeld dat de website zowel op de computer, tablet en telefoon gemakkelijk bruikbaar is. De ervaring van de gebruiker wordt hierdoor geoptimaliseerd. In het heden zie je dat alle grotere bedrijven hun eerst niet responsieve website verbeteren voor een website die wel responsief is. Ook is het enorm belangrijk dat de inhoud op de website past op het scherm. In het heden worden de resoluties van schermen steeds groter waardoor de website nog meer vereist is om een responsief design te hebben.

Typografie

De lettertype en font is iets wat sommige website eigenaren enorm belangrijk vinden terwijl andere het juist iets minder het nut ervan in zien. Met de typografie wordt de font bedoeld die wordt vertoond op de website. Bijvoorbeeld een iets meer zakelijkere website zal een iets meer zakelijker font worden gebruikt terwijl bij een babyproducten website iets speelsere font wordt gebruikt.

TIP: TIP: Wanneer u gebruikt maakt van een speciale topografie moet je altijd rekening houden of je er gebruik van mag maken of niet. Er zijn enkele topografieën die onder licentie staan van de ontwerper of ontwerpster. Dit komt zelden voor maar het is belangrijk om hiermee rekening te houden (je kunt het vooraf even opzoeken of er enige rechten op staan) voordat je achteraf op problemen komt..

Heb je specifieke vragen?

Website uitbesteden Houten

Wanneer u dus wilt dat er een website laten makenHouten wordt gemaakt voor u moet u op verschillende aspecten letten vooraf maar ook na het project. We zullen in deze paragaaf meerdere aspecten beschrijven die significant zijn vooraf en achteraf bij een aankoop. Hierdoor weet je als website aankoper precies waar je op moet letten bij het laten maken van een webdesign Houten In deze paragraaf worden de volgende onderwerpen besproken:

6. De snelheid van je website, hoe zorg je voor het uiterste?

Een beeld van dat er veel mensen online zijn

Het is significant dat je website snel is. Dit vanwege enkele redenen. Een van de meest belangrijkste redenen is dat de website gebruiker eerder bij een trage website ervoor zal kiezen om van de website af te gaan en te gaan naar een andere website. Hierdoor hebt u dus met een trage website een hogere kans om een potentiële koper te missen. Een andere belangrijke reden is Google. Google hecht veel waarde aan dat de website een hoge snelheid heeft. Dit doet Google omdat gebruikers het niet prettig vinden als een website traag is. Hierdoor voert Google tests uit op je website zodat Google kan zien dat het een snelle website of een website met een lage snelheid is.

Wanneer Google een langzame website tegenkomt zal het deze straffen met langere rankings op Google. Hierdoor zijn er alleen maar nadelen als het gaat om het hebben van een langzame website. Hierom is het zeer belangrijk om vooraf aan het webdesign Houten bureau te vertellen dat je een website met hoge snelheid wilt hebben en dat je dit achteraf zeker gaat testen. Je kunt deze tool gebruiken bij het testen van de snelheid van de website.

Google speedinsights van Bolcom

De tool laat je zien zowel de mobiele snelheid als snelheid op de computer van je website. Vergeet niet dat de snelheid op de telefoon steeds belangrijker wordt omdat steeds meer mensen online gebruik maken van zijn of haar telefoon. Hierdoor neemt Google de snelheid op de telefoon zwaarder mee dan de computer snelheid.

Dus zorg ervoor bij het kiezen van een webdesign Houten bureau dat je een snelle website krijgt. U kunt dus vooraf opstellen dat u een snelheid geoptimaliseerde website wilt hebben en dat u speed insights gaat gebruiken om het achteraf te testen. Er zijn ook nog anderen tools waarvan je kunt gebruik maken bij het controleren van de snelheid, bijvoorbeeld Gmetrix.

7. Search Engine Optimalisation?

Beeld van Google

De SEO van de website is enorm significant als het gaat om de ranking van Google. SEO staat voor Search Engine Optimalisation. Hiermee wordt bedoeld hoe goed de website is ontworpen zodat Google je tof vindt en je zal belonen met hoge rankings. Zoals in de paragraaf hierboven hebben besproken is website snelheid een belangrijk aspect. Een ander belangrijk onderwerp die hard wordt meegeteld bij het bepalen van de ranking is de Meta Title en Meta description.

Met de Meta Title wordt bedoeld de titel die je ziet op Google wanneer je een bepaalde zoektermijn opzoekt (afbeelding).

Met de Meta Description wordt bedoeld de descriptie die onder de titel staat van de zoekopdracht op Google.

Deze Meta titel en Meta description worden verstuurd aan Google waarnaar Google deze verwerkt in de zoekengine. De Meta Titel en descriptie die worden verstuurd aan Google staan in de achtergrond van de website tussen de codes. De meeste Webdesign bedrijvenHouten letten hier wel op maar het is enorm belangrijk om vooraf te vragen of ze inderdaad verstand hebben van de Meta titel en descriptie. Anders kunt u de toekomst tegen problemen komen met de vraag waarom je website niet wordt bezocht.

U kunt een aantal tools gebruiken om te zien welke titel en descriptie worden verstuurd aan Google. Een populaire tool die wordt gehanteerd is MOZ. U kunt richting de website van MOZ heengaan en een account aanmaken en de extensie op Google Chrome installeren. Hierna ga je naar de website en naar de pagina die je wilt testen. Dan klik je op de extensie van MOZ en kun je zien wat voor meta titel en descriptie wordt verstuurd aan Google. Zie je hier rare woorden staan, verwijder dit dan. Dit kan namelijk alleen maar slecht worden gezien door Google.Webdesign bureau Houten

Website bureaus Houten

Let goed op alle categorieën die in de vorige alinea’s staan uitgelegd als het gaat om het kiezen van een webdesign bureau Houten Het is hierdoor enorm significant om verschillende bedrijven tegelijkertijd te controleren. Door middel van een offerte aanvraag kun jij een beter beeld krijgen welke webdesign bedrijven zich bevinden in Houten en wat deze kunnen presteren voor welke prijs. Hierdoor maak je de beste keuze en bespaar je tot wel 80%.

8. Je website is af, wat nu?

Je hebt nu een website, waar moet je opletten nadat je een website hebt. Je wilt zo snel mogelijk worden gevonden op Google, maar je ziet niet direct je website verschijnen bij de zoekresultaten waarvoor je de website hebt ingericht? Dit is heel normaal. Het kan weken duren voor Google je website heeft gevonden. Maar je kunt het proces versnellen. Hoe dan? Door middel van Google Search Console. Door gebruik te maken van Search Console geef je aan Google aan dat je wilt dat je website wordt gevonden. Deze tool van Google geeft aan hoe vaak je wordt getoond in Google en op welke zoekresultaten je word bezocht. Dit is natuurlijk enorm handig om te zien waar je eventueel informatie kan toevoegen.

Door middel van de meta titel en descriptie die staan beschreven in dit artikel onder het kopje Website SEO kun je communiceren aan Google wat je wilt dat de bezoekers op Google zien bij het invullen van zoekresultaten.

Sommige zoekresultaten zijn enorm moeilijk omdat enorm veel website proberen deze te bereiken. Een hoge positie op woorden zoals “vastgoed” is moeilijk te bereiken op rank 1. Dit komt omdat er veel bedrijven zijn die haar best doen om hier op 1 te staan. Deze hebben vaak in Google’s ogen een betrouwbaardere website met meer en betere informatie erop. Hierdoor krijgen deze meer voorkeur dan jou website. Wil je toch deze posities bereiken moet je er veel tijd aan besteden. Dit kan door middel van het bekijken van meerdere online tutorials over het verbeteren van je SEO. Je kunt er zelfs voor selecteren om je Webdesign Houten bureau in te huren, zodat zij je kunnen helpen met het verbeteren van dit aspect.

Verdiep je in het gedrag van je website bezoekers. Dit kan door middel van het gebruik maken van Google analytics. Met deze tool wordt laten zien hoe je bezoekers reageren op verschillende dingen. Hoe de bezoekers op je website zich gedragen en hoe lang ze op bepaalde pagina’s blijven. Als je nu een bepaalde pagina ziet waar veel bezoekers van je website af gaan, kun je deze pagina’s eens goed bekijken om te zien waar het aan ligt en dit te optimaliseren. Hierdoor kunt u ervoor zorgen dat je website bezoekers langer blijven op je website en dat je meer gebruik kan maken van de potentie van je website bezoekers. Een webdesign Houten kan je hierbij helpen bij het inrichten van je Google Analytics.Wij vergelijken de webdesign bureaus in Houten voor je!

Advies

Door onze brede kennis in webdesign kunnen wij de beste informatie verlenen aan u! Wij helpen je de meest gevraagde vragen omtrent het beginnen van een website te beantwoorden. Ook geven we de optie om een offerte aan te vragen zodat jij de beste kwaliteit prijs verhouding krijgt.

Gemiddelde bezoeker van offertes-vergelijker.nl bespaart 63% op een website

.
Bedankt voor de top service
Door offertes-vergelijker.nl heb ik het bedrijf gevonden die voor mij een website heeft gemaakt. Door de goede tips kon ik mezelf goed voorbereiden op alle internet “taal”. Hierdoor heb ik een perfecte website gekregen! Bedankt! – Moniek @SpullenvanMoniek
Goede website
Wij zijn net begonnen met het verkopen van wireless oortjes en hadden een website nodig. We hebben 5 verschillende offertes gekregen en geanalyseerd, hieruit hebben wij de beste gekozen en zeker wel 90% bespaard in kosten. – David @WirelessheadphonesNL      

Ben je toch op zoek naar Webdesign Horst aan de Maas of Webdesign Hoorn? Klik dan hier: Webdesign Horst aan de Maas of Webdesign Hoorn